Silicoane: 10 riscuri după operaţie

Vrei să-ţi măreşti sânii şi nu ştii ce te aşteaptă după? Află care sunt cele mai frecvente riscuri cu care te poţi confrunta după ce ai apelat la o intervenţie de mărire a sânilor cu ajutorul implantului cu silicon!

Vrei să-ţi măreşti sânii şi nu ştii ce te aşteaptă după? Află care sunt cele mai frecvente riscuri cu care te poţi confrunta după ce ai apelat la o intervenţie de mărire a sânilor cu ajutorul implantului cu silicon!

 

Potrivit specialistului în chirurgie plastică, Silvia Stănculescu, mamoplastia poate restabili fermitatea sânilor şi poate corecta poziţia lor fără a mări sau reduce dimensiunile, în funcţie de necesitate sau de problema existentă. "Daca sânii au pierdut din volum şi pacienta îi doreşte mai mari, se pot introduce implanturi mamare. Însă, dacă aceştia sunt foarte mari se va scoate o cantitate din ţesutul adipos de la nivelul sânului, în funcţie de proporţionalitatea corporală”, explică specialistul în chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă la Clinica Metamorphosis Center.

 

Ce este siliconul?


Siliconul este un material sintetic areactiv în organism, nu reacţionează chimic, electric, imunitar, alergic şi este folosit de peste 50 ani fără probleme sau complicaţii notabile, aflăm de la dr. Marek Vâlcu, chirurg estetician care accentuează faptul că implanturile cu silicon nu favorizează apariţia cancerului mamar. El se poate modela, astfel încât să păra foarte natural şi să primească o textură asemănătoare unui sân. De asemenea, îl întâlnim în diferite tipuri de operaţii gen: operaţiile pe sâni, implant în bărbiei şi implant în obraji. Avantajul siliconului faţă de alte materiale e acela că oferă o garanţie de lungă durată.

 

La ce riscuri eşti expusă după operaţie?


1. În primele zile, sânii vor fi inflamaţi şi dureroşi;
2. Recuperarea totală, indiferent de efortul fizic depus, poate dura până la 3 luni;
3. Apar modificări ale sensibilităţii areolei şi mamelonului, care de regulă dispar în primele 6 săptămâni;
4. Pericolul de infecţii este destul de ridicat, de aceea medicul îţi va prescrie un tratament cu antibiotice, antiiinflamatorii şi antialgice. Dacă tratamentul cu antibiotic nu dă rezultate, se poate scoate implantul din "buzunarul" făcut, se spală locul şi se reaşază implantul la locul lui sau se scoate implantul, se aşteaptă câteva săptămâni şi apoi se repune în locul lui;
5. Te vei confrunta cu un disconfort la mişcare, însă acesta dispare după câteva zile
6. Pierderea sensibilităţii sânilor, dar care dispare după câteva săptămâni;
7. Cicatricile se atenuează în 6 - 12 luni, până la 2 ani de zile;
8. Pot să apară sângerări şi acumulări de sânge în locul unde e plasat implantul care necesită evacuarea lor pe cale chirurgicală;
9. Ruperea implanturilor;
10. Dezvoltarea unui ţesut cicatrizant care deformează implantul.

Potrivit Dr. Silvia Stănculescu, specialist în chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă la Clinica Metamorphosis Center, după o intervenţie de mărire a sânilor trebuie să porţi un bandaj elastic peste pansament şi să foloseşti un sutien chirurgical timp de 2-3 luni.

 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adelina pe 12 Apr 2016, 13:40
    Dr. Panturu andrei radu chirurgie estetica

    Buna fetelor, sunt programata la o operatie de marire sani la Dr. Radu Panturu si am mari emotii. Mie mi-a facut o impresie buna, am cautat pe forum si nu am gasit comentarii negative despre el. Am 2 prietene care s-au operat la el cu rinoplastie si cu marirea sanilor cu silicon si au iesit foarte bine dar eram curioasa sa mai aflu si alte pareri?

    0
    0

  • iulia pe 7 Aug 2015, 14:47
    Implanturi

    Foarte frumos,sunteti majoritatea agramate dar va puneti silicoane,intai invatati sa scrieti,sa vorbiti si apoi ganditi-va la frumusete. Ps:Si eu am,insa mi-ar fi rusine sa deschis gura sau sa ating tastatura in locul vostru!

    0
    1

  • Anda pe 1 Dec 2013, 22:35
    O parere

    http://sosii.protv.ro/details.php?user=1326 as dori eu un vot daca se poate. Referitor la implanturile mamare chiar nu inteleg de ce fetelor aveti nevoie de niste sani ca sa va simtiti mai bine? Din punct de vedere estetic arata foarte frumos dar ce e mai important sa arate bine sau sa fiti sanatoase? Mi se pare prea mult chin si un pret prea mare pentru frumusete.Am o nastere si da sanii lasati insa nu mi-as pune sani siliconati niciodata pentru ca stiu ca pentru mine este important sa fiu sanatoasa inainte de toate.

    0
    0

  • Oana pe 30 Oct 2013, 22:06
    Implant

    Buna,sunt din Tg Mures,m-am operat de 2 saptamani la clinica ARTIS3,domnul doctor Ovidiu Ivan din Cluj,este un medic extraordinar,un medic cu multa experienta,rabdare si dragoste pentru ceea ce face.Eu nu am avut dureri,am simtit doar febra musculara atunci cand ma ridicam din pat.

    0
    1

  • nycoll pe 8 Feb 2013, 17:06
    implant

    Buna! Eu am implanturi de 10 zile si sunt multumita de rezultat,imi poate spune si mie la cat timp dupa operatie e indicat masarea lor pt a deveni mai moi?

    1
    1

  • irina.mat pe 15 Ian 2013, 09:52
    riscuri

    si eu ma fcaut o marire de sani si m-a durat in primele zile, dar nu am avut nici o complicatie. in plus medicul meu, Calin Dobos mi-a explicat aceste riscuri inca de la consultatie. sunt foarte multumita de rezultat.

    2
    1

  • viktoria pe 19 Dec 2012, 16:28
    denspre

    buna,meam fakut akuma 4 zile operatiea de silicoane si ma simt un pik mai bine..dar in prima zi mam simtit foarte rau ,ma durea spinarea si peptul nu puteam sa-mi ridik spinarea fara ajutor.dar este o durere foarte foarte puternika.dar va trece pe kurind.sukces fetelor la sini frumosi...

    1
    2

  • sweet pe 23 Oct 2012, 02:05
    ptr corina

    imi imaginez modul de curatenie pe care il practici...nu stiu ce sfat ti-a dat medicul tau in momentul in care ti-ai implantat siliconul si nici unde ti l-ai pus...eu am silicoane de aproape 5anis i nu am avut niciodata nici o complicatie multumesc lui Dumnezeu,dar in momentul in care am fost la interviu medicul mi-a explicat ca timp de 6luni nu am voie sa ridic greutati si nici sa fac tractiuni,ceea ce inseamna ca in munca care o practici tu ar fi mai bine sa renunti pentru aproximativ 6luni cauta alta tara sau alt loc de munca mai confortabil pentru ca risti sa se desprinda operatia ori alte chestii mult mai periculoase! ai grija ta

    1
    1

  • corina pe 9 Sep 2012, 12:52
    silicoane

    bunà am fàcut interventia de4 sàptàmàni dar am ànceput si munca care este destul de grea adicà lucrez la curàtenie in italia ce-ia ce necesità miscarea màinilor continu din prima zi de muncà au ànceput si durerille special la sànul drept si am ànceput antiinflamatoare prima nu luam.Astept sà treacà timpul sau nu ar trebuii sà lucrez deloc??????

    1
    1

  • ionela pe 28 Aug 2012, 20:52
    implant

    urmariti site-urile kuponiada,redutti etc si au oferte de implant mamar cu 5000-6000 de lei,nu trebuie sa dati mii de euro

    3
    0

  • Irinuk_Marin pe 21 Aug 2012, 13:00
    operatii

    Buna! Fiecare operatie are riscul ei,e normals a existe si anumite riscuri pentru ca vorbim despre o interventie chirurgicala iar corpul poate reactiona diferit in functie de fiecare persoana ! Eu m-am operat la dr.Silvia Stanculescu si nu am avut probleme dupa operatie,in timpul consultatiei m-am pus la punct cu neclaritatile. Stati linistite,in viata oricum trebuie sa trecem prin anumite operatii inevitabil,daca alegi tu sa faci asta nu cred ca e un lucru rau...Pe clinica-metamorphosis(punct)ro am citit mai multe despre preturi,operatii etc.Sper sa va fie de folos si voua :)

    2
    1

  • angela pe 7 Aug 2012, 17:56
    xxlbust

    Eu am incercat un tratament naturist. Il iau de aproape 4 luni si se vad rezultate. Nu m-am masurat, dar sanii mei arata foarte bine. Se maresc,parca, vazand cu ochii. Sunt multumita.

    6
    4

  • ella pe 18 Mai 2011, 00:16
    Implant

    Eu am implant din 2007, este adevarat ca te dor sanii in primele luni, dar nu ridici patul in prima saptamana..insa trebuie ales medicul cu atentie..apoi daca el a gresit operatia sa o faca din nou gratis,,,ai auzit de recompensa? el greseste, el palteste..Sunt f multumita de implantul meu, am 160 cm, 60 kg si implantul este de 330 grame in fiecare san..Succes fetelor, daca va permite-ti va recomand, singurul dezavantaj este ca nu toate rochiile din magazin imi vin peste san, insa ma descurc si cu o marime mai mare si o mai modific in talie

    6
    3

  • lucia pe 11 Mai 2011, 16:00
    implanturi

    Infectia apare foarte rar, pret 2500 - 3500 euro.

    5
    4

  • mirela pe 10 Mai 2011, 05:29
    buna

    as avea ceva intrebari vreau sami pun si eu silicoane dar in caz de infectie sau ceva de genu si trebuie sa le scoti din nou operatia o platesti din nou. si cat costa de pus o pereche de silicoane. imi puteti trimite un raspuns la email mirela1catargiu@yahoo.com

    5
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod