Sânii lăsaţi: De ce nu este bine să faci implant cu silicon

Femeile care se confruntă cu această problemă trebuie să facă înainte un lifting mamar, urmat în cadrul aceleiaşi şedinţe de operaţia de mărire.
Sânii care sunt foarte lăsaţi nu se pot repara doar cu ajutorul unui implant cu silicon, ci trebuie combinat cu un lifting mamar pentru a ajunge la un rezultat bun. Chirurgul estetician Vangelis Vasalos ne explică de ce trebuie evitat implantul de silicon pe sănii lăsaţi şi de ce este nevoie de lifting mamar concomitent cu implant de silicon.

Lăsarea sânilor se produce atunci când aceştia au un volum prea mare sau când există o diminuare bruscă a acestui volum. Aceste modificări apar în cazul sarcinii sau în cazul scăderii bruşte în greutate.

„Procesul natural al îmbătrânirii face ca fermitatea sânilor să scadă, iar forma şi consistenţa acestora să se modifice. În majoritatea cazurilor, procese precum naşterea, alăptarea, fluctuaţiile în greutate, afectează consistenţa sânilor, cauzând un grad mai mic sau mai mare de ptoză (cădere). În astfel de situaţii, pielea se retrage, dar numai parţial, neputându-şi recăpăta fermitatea dinainte şi putându-se reîntinde oricând”, ne explică chirurgul estetician Vangelis Vasalos, specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă în cadrul Spitalului Medicover.


De ce nu este indicat implantul de silicon pe sânii lăsaţi?


1. Dacă se face doar implant, sânii se pot lăsa şi mai rău în timp

Implantul de silicon nu rezolva problema sânilor lăsaţi atunci când există un grad important de cădere a lor. Aplicat pe un sân care este deja lăsat şi acţionând asupra unui tegument care este deja afectat, implantul de silicon va conduce, la un rezultat nedorit şi în timp, la o lăsare şi mai mare a sânilor.

„Capacitatea pielii de a se retrage parţial este motivul pentru care atunci când se aplică implant în sânii lăsaţi, în câteva luni de la intervenţie pielea se întinde în exces din cauza greutăţii implantelor şi sânii capătă iar acelaşi aspect de "lăsaţi", susţine chirurgul estetician Vangelis Vasalos.


Înainte de implant se face un lifting mamar


Femeile care se confruntă cu problema sânilor lăsaţi pot apela şi la implantul cu silicon, intervenţia de lifting mamar şi cea de mărire realizându-se în cadrul aceleaşi şedinţe.

„Ridicarea şi mărirea sânilor cu implant este calea optimă pentru a obţine sâni ridicaţi şi mărimea dorită. În aceste cazuri, pentru prevenirea lăsării sânilor care sunt deja lăsaţi excesul de piele din polul inferior este îndepărtat. Operaţia de ridicare a sânilor cu implant se desfăşoară în 2 etape: iniţial se introduc în sâni implantele de silicon (umplere), se repoziţionează aerola (ridicare), iar la final se îndepărtează surplusul de piele”, afirmă chirurgul estetician Vangelis Vasalos.


Se face anestezie generală intravenoasă


Operaţia se efectuează sub anestezie generală intravenoasă, iar recuperarea este progresivă. Edemul şi echimozele se retrag în 10-14 zile, timp în care se îndepărtează şi firele.

Reluarea activităţilor zilnice uşoare se poate face după 7 zile. Pacienta trebuie să poarte o bustieră specială timp de minim o lună, zi şi noapte, iar purtarea sutientului cu sârmă trebuie amânată cel puţin 3 luni.

Preţul unei astfel de intervenţii se ridică la suma de 4.000 euro.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Irinuk_Marin pe 5 Dec 2014, 18:02
    dr vasalos - jos palaria

    Buna ziua, Eu am apelat la Dr. Vangelis Vasalos, care m-a operat pe data de 10 mai. Rezultatul este unul de exceptie, si nu nu este numai parerea mea (pt ca poate as fi avut tendinta de a fi subiectiva). Adica, prietenii care stiau ca m-am operat cautau semnul taieturii. Inca nu l-au gasit. :) Recuperarea a fost foarte rapida, si usoara. Nu am avut nici un fel de durere. Inainte de a merge la consultatie, imi era foarte frica de interventie in sine, dar, mai ales de scosul meselor. Ei bine, mitul a fost desfiintat de dr. Vasalos inca de la consultatie, care mi-a explicat foarte clar toti pasii, atat ai interventiei cat si ai recuperarii. Am consultat mai multi medici, iar factorul de decizie a fost in mare parte increderea pe care mi-a inspirat-o Dr. Vasalos. Am primit raspunsuri realiste si pertinente la absolut toate intrebarile. Va doresc tuturor recuperari usoare si rezultate exact asa cum va doriti!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod