Mezoterapia te scapa de celulita

 

Cui se adreseaza si ce beneficii aduce?


Potrivit dr. Vahidi, mezoterapia se adreseaza in mod deosebit doamnelor sau domnisoarelor de peste 30-35 de ani, in cazul carora procesul de imbatranire a pielii asociat cu modificari tip coaja de portocala (celulita) este vizibil. De asemenea, tratamentul poate fi administrat si in mod preventiv, in cazul persoanelor mai tinere care ar dori prevenirea prin intretinere si reimprospatare, incetinand procesul de imbatranire degenerativa al tesuturilor de sustinere ale pielii.

Mezoterapia are riscuri minime si costuri mai mici decat alte proceduri estetice. Totusi este un tratament care naste multe controverse si comentarii. "Succesul terapiei depinde foarte mult de experienta medicului, de fiecare caz in parte, de asteptarile pacientului, dar si de combinarea tratamentului cu alte tipuri de terapii: masaj local, masti cu argila si tratamente cosmetice naturiste de intretinere", afirma dr. Ardeshir Vahidi.

In tarile europene, dar si in America de Sud si SUA astfel de tratamente se efectueaza in mod curent. La noi medicii sunt inca reticenti in folosirea terapiei in special din cauza lipsei de experienta.
 

Efecte adverse


Unele dintre acestea sunt inevitabile, sustine specialistul si pot consta in: mici vanatai, echimoze sau chiar hematoame minore in zonele cu laxitate, atunci cand este atins vreun vas cu calibru, roseata punctiforma tip eritematos congestiv in cazul concentratiei mai mare a phosfatidilcolinei, sau pur si simpllu o reactie alergica minora locala. De obicei acestea sunt trecatoare. Un studiu al istoricului pacientei in mod  minutios poate duce la evitarea acestor complicatii. "Si sa nu uitam faptul ca, orice manopera de tip injectare care nu respecta strict masurile asepsiei si antisepsiei poate duce la infectii locale sau transmiterea unor boli contagiase", avertizeaza chirurgul estetician.

 

Recomandari speciale dupa efectuarea terapiei


Chiar inainte de efectuarea tratamentului ar fi indicata o sedinta de masaj local, de tonifiere, de imbunatatirea circulatiei si igiena locala care va permite actiunea mai eficienta a substantei si totodata indepartarea agentilor patogeni locali.

Post tratament, intre sedintele saptamanale de tratament se recomanda un stil de viata ordonat, respectand si dieta hipocalorica, combinata cu tratamente locale de intretinere si de vitaminizare. Acestea vor ajuta la obtinerea unui rezultat mult mai bun si mai vizibil.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Monik pe 6 Iul 2011, 08:50
    Intrebare

    Cat costa un tratament prin mezoterapie impotriva celulitei si unde se poate face?

    3
    0

  • Georgeta pe 9 Mai 2011, 15:00
    ...

    *incercat...imi cer scuze!!!

    0
    0

  • Georgeta pe 9 Mai 2011, 14:56
    Mezoterapia

    Ai invercat la noi in tara?unde?

    0
    0

  • nicole1978 pe 15 Apr 2010, 03:33
    funtioneaza

    fetelor, va asigur ca e unicul lucru impreuna cu masajele profesionale care va pot ajuta

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod