Mama a trei copii, distrusă de o operaţie estetică

Viaţa Ritei Payton, mamă a trei copii, a fost distrusă de o operaţie estetică nereuşită. Femeia şi-a părăsit locul de muncă şi şi-a pierdut încrederea în sine după ce nasul i-a fost mutilat în urma unei rinoplastii.
Viaţa Ritei Payton, mamă a trei copii, a fost distrusă de o operaţie estetică nereuşită. Femeia şi-a părăsit locul de muncă şi şi-a pierdut încrederea în sine după ce nasul i-a fost mutilat în urma unei rinoplastii.  
 

Britanica în vârstă de 34 de ani a fost întotdeuana nemulţumită de aspectul nasului său, dar din lipsa banilor şi a curajului, a ezitat să apeleze la rinoplastie.
 
În urmă cu trei ani, când a auzit de existenţa unei clinici private cu tarife destul de mici, Rita nu a mai stat pe gânduri şi s-a programat pentru o operaţie de corectare a unei mici umflături din vârful nasului.   
 
"După operaţie, m-am trezit la miezul nopţii şi eram absolut singură. Stăteam întinsă pe spate şi aveam senzaţia că o să mor sufocată, din cauza  sângelui care îmi curgea pe gât. Nu era nicio asistentă prin preajmă, aşa că m-am târât până la toaletă, m-am uitat în oglindă, apoi am izbucnit în plâns.
Aveam sânge coagulat pe toată faţa şi arătam de parcă cineva mi-ar fi tăiat vârful nasului
", a declarat Rita pentru thesun.co.uk.
 
"Dimineaţa am cerut să vorbesc cu chirurgul, dar mi s-a spus că este ocupat. Nu mi s-au oferit analgezice şi nici măcar apă. Atunci m-am decis să plec acasă. La plecare mi-au dat paracetamol şi antibiotice. Atât. Când am ajuns acasă, fiul meu, Kaleb, care avea atunci doi ani, era atât de speriat de mine încât nici nu mă lăsa să mă aşez lângă el pe canapea. În următoarele trei zile am sunat la clinică din jumătate în jumătate de oră, dar nu mi-a răspuns nimeni. M-am dus acolo pentru că nasul meu arăta oribil, cu fire de sutură peste tot. Aveam dureri îngrozitoare şi un gust oribil în gură. Chirurgul m-a convins că am nevoie de mai mult timp pentru a mă vindecă, dar nu mi-a explicat de ce vârful nasului meu era atât de distrus", povesteşte aceasta.

 
Rita Payton alături de fiul său, înainte de operaţie

În următoarele două luni, Rita a fost nevoită să meargă de câteva ori la clinică, pentru a i se scoate firele. În tot acest timp, femeia spune că nu l-a mai văzut deloc pe chirurg, ci numai pe coordonatorul departamentului.
 
"Nasul meu nu se vindeca şi a trebuit să fac multe drumuri până la clinică, dar cu toate astea, tot nu primeam răspunsuri reale pentru ce mi se întâmpla. După şase luni de chin, nasul meu a început să se vindece, dar aveam o gaură imensă. Nara dreaptă era lăsată, iar cea stângă avea o tăietură care continua până la vârful nasului", a declarat britanica.
 
Din lipsa banilor, Rita nu a apelat timp de trei ani la ajutorul altor medici. În prezent, însă, s-a hotărât să dea în judecată clinică. După ce a aflat de cazul ei, Asociaţia Britanică a Medicilor Plasticieni s-a oferit să îi reconstruiască nasul gratuit.

 
Un caz asemănător s-a întâmplat şi în ţara noastră, la sfarşitul anului trecut. O femeie în vârstă de 44 de ani susţine că i-a plătit 10.000 de lei unui chirurg estetician de  la o clinică privată pentru a-i îndepărta guşa inestetică.
 
"Am fost, în decembrie 2009, la o clinică privată de renume ca să scap de guşă. Doctoriţa m-a convins să îmi retuşeze şi nasul, spunându-mi că aş avea profil de femeie rea. După operaţie am observat că guşa era tot acolo, proeminentă, iar cu nasul aveam probleme când respiram. M-am întors la clinică pentru a cere explicaţii. Medicul m-a convins să mă opereze din nou, în martie. Degeaba! După această intervenţie m-am simţit foarte rău", a declarat pacienta pentru libertatea.ro.
 
Astfel de cazuri ar trebui să fie semnale de alarmă pentru toate femeile care vor să apeleze la chirurgia estetică.
Iată ce trebuie să ştii înainte de a intra pe uşa cabinetului:

 
  • Caută informaţii despre clinica la care vrei să îţi faci operaţia, dar şi despre medicul care urmează să te opereze.
  • Discută cu foştii pacienţi ai medicului, pentru a afla dacă sunt mulţumiţi de rezultate.
  • Nu te baza foarte mult pe imaginile de tip "înainte şi după" pe care le găseşti pe internet sau în cabinetul medicului pentru că pot fi retuşate în programele de editare foto.
  • Asigură-te că aşteptările tale cu privire la rezultatele operaţiei sunt în limite raţionale.
  • Nicio intervenţie chirurgicală nu este lipsită total de durere, prin urmare nu uita să iei în calcul şi acest aspect.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • emanuela1983 pe 13 Oct 2011, 19:56
    Experienta asemanatoare :(

    Buna ziua. Sunt o fosta pacienta al dr-lui Siclovan Horia “marele medic esthetician” si vreau sa va spun ca nu este chiar asa de profesionist cum se spune si cum ii se face publicitate. Am facut o rinoplastie si vreau sa va spun ca mi-a distrus viata asa printr-o simpla operatie. M-a distrus nasul...a trebuit sa mai fac inca 2 operatii la Timisoara la un orl-ist foarte bun. Cel putin cu mine nici nu a stat inainte de operatie sa imi explice tot ce tine de o rinoplastie si tot ce implica aceasta operatie, atat psihic cat si fizic; tot ce conteaza ii sa iti ia banul chiar daca iti distruge viata...Nici nu imi place cum a iesit fizic, arata oribil, mai bine aratam inainte de operatie, pe langa faptul ca nici nu am putut respira. Asa de tare mi-a stramtat nasul ca mi s-a facut sinechie, adica cei 2 pereti laterali ai nasului aproape se lipeau de osul central al nasului. Tot ceea ce vreau sa va transmit prin acest mesaj este faptul ca inainte sa va faceti vreo operatie estetica trebuie sa va documentati foarte bine in legatura cu medicul pe care il alegeti (nu va luati dupa publicitatea de pe internet) si tot ceea ce tine de interventia respectiva, atat pe plan fizic cat si psihic. Va multumesc si aveti grija.

    0
    0

  • doar un om pe 17 Nov 2010, 17:59
    Nu sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat dar nici cu decizia luata

    Orice operatie estetica are riscuri de a nu reusi din prima, mai ales in acest domeniu. In plus pentru ca o operatie estetica sa reuseasca este nevoie uneori de 1, 2 si chiar 3 interventii chirurgicale. Preturile unei operatii nu sunt nici decum modice si nici o operate in acest domeniu de medicina estetica nu este ieftina. Cei ce doresc sa isi faca o operatie estetica trebuie sa se gandeasca mult inainte de a o face, daca este intr-adevar necesara, sa consulte un psiholog pentru a afla din timp riscurile la care se supune inainte si dupa operatie. etc... Cine iti face o operatie ieftina iti poate garanta exact aceste reusite ca in acest articol. mai mult decat asta nu stiu ce sa mai zic ... nu sunt medic de nici un fel iar aceasta parere este pur personala.

    0
    0

  • violeta pe 23 Oct 2010, 18:36
    pentru teo22

    Intr-adevar,titlul articolului nu are legatura cu faptul ca nu a reusit operatia,dar sa spui de cei trei copii ca sunt detalii nesemnificative,este jignitor......dar, probabil ca nu ai cum sa stii,cred ca esti doar un copil,sau......poate un detaliu nesemnificativ?

    0
    0

  • rody pe 19 Oct 2010, 21:37
    titlu aberant

    E un articol de 2 bani,este o operatie nereusita ca multe altele si atit, nu are nici o legatura ca e mama sau citi copii are.Poate vreti sa impresionati pina la lacrimi?

    0
    0

  • paula pe 18 Oct 2010, 22:24
    apa de ploaie

    atat este de real articolul asta cat sunt si eu de operata de medicul ala! ca sa nu mai vorbesc de titlul lui....Care-i legatura dintre copii nasul mamei? :|

    0
    0

  • teo22 pe 18 Oct 2010, 18:05
    Mama a 3 copii

    Nu inteleg titlul articolului...faptul ca e mama a 3 copii are vreo legatura cu operatia??!! Daca nu avea copii era mai putin grav ce s-a intamplat?? Sincer,mi se pare irelevant faptul ca e mama,ar trebui sa se puna accent pe caz si nu pe detalii nesemnificative aruncate acolo doar ca sa atraga atentia asupra articolului

    0
    0

  • loriana pe 18 Oct 2010, 15:17
    Nu ar trebui sa apelati la operatii estetice.

    Lasa corpul si fata asa cum sunt. Daca fiecare femeie ar fi perfecta nu ar mai exista deosebiri .Iar daca totusi va ganditi sa apelati la operatii ,incercati sa intrebati chiar si pe internet despre doctorul respectiv sau chiar despre clinica rugati sa vi se dea referente la clinica .

    0
    0

  • elena_banu87 pe 18 Oct 2010, 08:24
    Nu sunt de acord cu operatiile estetice

    Doamne e ingrozitor..... Si nu stiu dar dupa cum vad arata foarte bine inainte de operatie!!!!!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod