Liposucţia: 7 riscuri după operaţie

Vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen, şolduri, coapse, genunchi, braţe, obraji sau zona gâtului? Liposucţia este cea care te subţiază şi îţi redă formele, însă există şi riscuri la care te expui. Află ce se întâmplă după o liposucţie!

Vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen, şolduri, coapse, genunchi, braţe, obraji sau zona gâtului? Liposucţia este cea care te subţiază şi îţi redă formele, însă există şi riscuri la care te expui. Află ce se întâmplă după o liposucţie!

 

Ce este liposucţia?


Potrivit dr. Ardeshir Vahidi, chirurg estetician, liposucţia reprezintă îndepărtarea excesului de grăsime din diferite regiuni ale corpului prin proceduri chirurgicale. În general, orice persoană care are un surplus mare de kilograme poate să apeleze la ea, însă există câteva situaţii în care această intervenţie nu este recomandată: ai avut operaţii recente; suferi de afecţiuni cardiace; suferi de afecţiuni pulmonare sau ai o circulaţie deficitară în zona în care se doreşte a fi efectuată liposucţia.

"Patologia asociată joacă un rol foarte important. De exemplu, la o persoană supraponderală sau aproape obeză va fi foarte important dacă suferă de o boală cardiovasculară, diabet zaharat sau alte afecţiuni cronice sau grave. În caz de obezitate, atitudinea terapeutică este total diferită. Liposucţia în cantităţi exagerate poate avea repercursiuni extrem de grave, în astfel de cazuri poate exista chiar contraindicaţie la intervenţii chirurgicale",
explică specialistul.

 

Lipoaspiraţia, pentru persoanele supraponderale şi uşor obeze


Pentru persoanele supraponderale şi uşor obeze este recomandată lipoaspiraţia care urmăreşte extragerea masivă chirugicală prin aspiraţie a adipocitelor. "Se realizează în mod special la persoanele supraponderale şi uşor obeze, care deseori necesită şi excizia chirugicală a excesului de piele a regiunii supusă lipoaspiraţiei, în aceeaşi şedinţă sau mai târziu", spune specialistului.

 

Liposculptura pentru remodelare


Dacă doreşti remodelarea şi finisajul unor regiuni anatomice, medicul chirurg estetician îţi va recomanda liposculptura care se realizează pe acelaşi principiu ca liposucţia. "Sunt aspirate cantităţi mici sau moderate de grăsime din anumite zone ale corpului într-un context pur estetic", explică dr. Ardeshir Vahidi.

Potrivit specialistului, operaţia se efectuează în 1 - 2 ore, iar recuperarea durează între 2 şi 14 zile.

 

Ce complicaţii pot să apară?


Potrivit dr. Ardeshir Vahidi, riscul poate să fie mai mare sau mai mic, în funcţie de antecendetele fiecărei persoane în parte, de efectele anesteziei şi de cantitatea de ţesut gras extras.

1. Edeme: zona de intervenţie va fi cu vânătăi şi umflată, vei avea senzaţii de arsură
2. Hemoragii minore sau moderate
3. Hematoame
4. Infecţie locală
5. Tromboze venoase profunde cu complicaţii majore
6. Embolii grase
7. Moartea - 1 la 10.000 de cazuri, potrivit centrelor de monitorizare.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabyoo pe 3 Sep 2013, 11:21
    gabi

    Sora mea a facut doua operatii, ambele la burata,dar dupa un 1 ;2 ani sa pus la loc grasimea!!!! Operatia e buna, dar dupa trebuie sa mananci sanatos ca sa nu te ingrasi!!! - nu e o operatie complicata daca te duci la un medic bun!!! succes fetelor!!!!

    0
    1

  • rahela pe 19 Mar 2013, 14:57
    LIPOASPIRATIA

    VA ROG FRUMOS SA-MI RECOMANDATI UN DR BUN IN OPERATI DE LIPOASPIRATIE DIN CJ .

    1
    0

  • Ramona pe 15 Aug 2012, 14:23
    Pt Gaby

    Gabi, sunt curioasa ce ti s-a intamplat....? Eu vreau sa-mi fac o operatie de liposculptura pt ca nu pot sa slabesc prea mult prin dieta si sport, dar nu cunosc nici o persoana care sa fi facut o astfel de operatie si incerc cat de mult posibil sa ma informez intai. Te rog, da-ne mai multe informafii despre operatia ta. Ce s-a intamplat rau?

    0
    1

  • Gaby pe 2 Aug 2012, 15:58
    sunt riscuri la orice operatie!

    Orice operatie reprezinta un risc si stim cu totii asta, e bine ca exista articole de genul acesta care ne informeaza,primim toate datele problemei si totusi unele persoane ajung sa se planga pe urma ca nu se asteptau sa se intample nushtu ce dupa operatie.Ne expunem unui risc daca vrem ceva si macar sa fim constienti de asta.Operatie am facut, la un medic bun, dr.Stanculescu. Stiam ca implica un risc dar am mers mai departe pentru ca imi doream foarte mult sa dau o noua forma sanilor si sa fie mai mari!Asa ca, sa cititi bine despre etape etc, ca nu e de joaca!

    1
    0

  • alexandra pe 10 Mai 2011, 16:48
    greseala

    repercuRsiuni???? in citatul de mai sus...

    5
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod