Implantul, o greşeală pentru sânii lăsaţi. Ce trebuie să faci?

Ridicarea sânilor se impune atunci când există un exces de piele care atârna sub areola mamară sau împreună cu aceasta. Lăsarea sânilor se produce atunci când aceştia au avut un volum mai mare care s-a diminuat brusc sau într-un timp relativ scurt. Creşterea în volum şi implicit scăderea poate avea loc în cazul sarcinii sau când discutăm de un exces de greutate eliminat ulterior.
Ridicarea sânilor se impune atunci când există un exces de piele care atârna sub areola mamară sau împreună cu aceasta. Lăsarea sânilor se produce atunci când aceştia au avut un volum mai mare care s-a diminuat brusc sau într-un timp relativ scurt. Creşterea în volum şi implicit scăderea poate avea loc în cazul sarcinii sau când discutăm de un exces de greutate eliminat ulterior.

Trebuie specificat faptul că în astfel de situaţii pielea se retrage dar numai parţial, aceasta păstrând capacitatea de a se reintinde. Acest aspect se poate verifica foarte uşor prin aplicarea unei tracţiuni pe pielea sânului moment în care se poate remarca imediat faptul că se întinde excesiv. Capacitatea pielii de a se retrage parţial este motivul pentru care atunci când se aplică implant în sânii lăsaţi, în câteva luni de la intervenţie pielea se întinde în exces datorită greutăţii implanturilor şi sânii căpătă iar acelaşi aspect de "lăsaţi" în mai puţin de 1 an.”, a explicat chirurgul estetician Călin Doboş.

Pentru prevenirea lăsării sânilor care sunt deja lăsaţi şi urmează să fie supuşi unei intervenţii de mărire, excesul de piele din polul inferior trebuie îndepărtat, fapt ce determină apariţia unor cicatrici.

Avantajele sunt vizibile imediat: se câştiga o formă plăcută, ridicată şi o consistenţă fermă a sânului (dacă tehnica este corectă) care se menţine şi atunci când nu se poartă sutien. Cicatricile pot fi doar în  jurul areolei (dacă sânii sunt doar puţin lăsaţi) sau în jurul areolei şi pe polul inferior al sânului. În timp acestea devin insesizabile, ambele fiind în zona de sub decolteu, cea din zona areolei este la marginea zonei colorate iar cea de a doua dispare în câteva luni de la operaţie, fiind pe partea inferioară a sânului.

Implantul de silicon pe sâni lăsaţi, greşeala multor femei!


Când sânul este "lăsat" – sau ptozat, dar nu este mare şi pacienta doreşte şi o mărire de volum, se asociază cu implant de silicon. În funcţie de cât este de lăsat sânul, după ce se aplică implantul, se face ridicarea sânului doar prin manipularea internă a acestuia, fără cicatrici externe. Dacă însă excesul de piele este mult prea mare este nevoie de îndepărtarea acestuia şi cicatricile în jurul areolei şi pe polul inferior devin inevitabile.

Când se face micşorarea sânilor, gradul de reducere este variabil în funcţie de mărimea sânilor, dar şi de dorinţa pacientei. Cu cât sunt mai mari, mai grei şi apasă pe coloana cervicală şi sutienul apasă pe umeri iar femeia îi percepe ca pe o povară. Discuţia dintre medic şi pacientă este pasul în urma căruia se stabileşte mărimea sânilor de după intervenţie.

"Dacă persoana este corpolentă şi sânii sunt reduşi mult, şi apoi slăbeşte, sânii se vor mai micşora. Dacă după reducţia lor apare o nouă sarcină sau îngrăşare, este posibil să se mărească din nou. În plus, timpul şi gravitaţia nu iartă nici sânii operaţi, aşa că peste ani se pot lăsa din nou.
Iată de ce se spune că medicina nu este o ştiinţă exactă şi că este supusă variabilelor din viaţa fiecăruia."
, a adăugat chirurgul estetician.

Operaţia de ridicare respectiv micşorare a sânilor indicată după naştere


Operaţiile de ridicare/micşorare a sânilor se fac cel mai mai frecvent după o sarcină şi asta pentru că în urma naşterii corpul femeii se modifică destul de mult iar sânii sunt cei care au de suferit cel mai mult, în sensul apariţiei excesului de piele care trebuie redusă.

Mai rar, dar posibil, este ca intervenţia să se facă înainte de sarcină, atunci când sânii sunt prea mari, grei şi dau dureri de spate, umeri, posturi vicioase şi uneori creează complexe.

Preţul unei intervenţii este în funcţie de complexitatea procedurii. Pentru o simplă ridicare a sânilor costul este de 2000 de euro, intervenţia de micşorare a sânilor şi implicit ridicare este de 2200 euro iar implantul mamar asociat cu ridicare internă, fără cicatrici este de 3500 de euro, impantele folosite fiind cele bune din lume.

Implant mamar asociat cu ridicare şi îndepărtarea excesului de piele poate ajunge şi la 4000 de euro. Toate aceste preţuri includ corset, internare, controale şi pansamente.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 26 Mar 2013, 12:34
    ceaiul rithual buste

    Eu beau zilnic ceaiul Rithual Buste,l-am luat de pe rithual.ro si e foarte bun,da rezultate bune.Nu il administrez de mult timp,de o luna si trei saptamani si deja sanii mei au crescut 2cm,nu are efecte adverse si e placut la gust.

    1
    1

  • paula pe 9 Ian 2013, 14:42
    doctor

    La ce doctor ti-ai facut interventia pana la urma? daca esti draguta sa-mi spui.multumesc

    0
    1

  • Maria pe 7 Sep 2012, 19:20
    Xxl bust

    Eu am luat xxl bust

    0
    2

  • alina pe 4 Sep 2012, 01:57
    Nu te lega la cap daca nu te doare

    Nu faceti greseala sa folositi tratamente naturiste care habar nu aveti ce contin sau ce efecte adverse pot avea pt ca nu le testeaza nimeni!.In plus un san normal nu se mareste fara hormoni sau "plante" care cresc secretia de hormoni(estrogen) in organism si care habar nu aveti ce prob pot cauza pe termen lung inclusiv cancer de san.!Mai bine faceti sport ,mancati sanatos ,tineti regim daca sunteti supraponderale.Si operatia este o solutie dar ca oricare alta operatie are niste riscuri la care nu stiu daca merita sa te supui doar ca nush ce vedeta si-a pus silicoane.Pana la urma sanatatea ta e mai importanta si nu-ti ofera nici un doctor garantia ca in urma operatiei nu pot aparea complicatii de ordin medical sau estetic si mai dai si o caruta de bani.

    5
    0

  • anonim pe 2 Sep 2012, 13:34
    pt Maria

    maria,ce fel de tratament naturist ai folosit??

    0
    1

  • Maria pe 1 Sep 2012, 10:22
    Xxl bust

    Buna! Eu am urmat un tratament naturist timp de 8 luni si am reusit sa mai reduc din caderea sanului. S au mai intarit si nu mai sunt atat de lasati ca inainte. Sunt mai plini si mai voluminosi. Mie imi plac la nebunie.

    4
    4

  • T pe 1 Sep 2012, 01:36
    Implant cu ridicare

    Eu am vrut sa fac implant fără ridicare...dr mă refuzat din start pt ca aveam si sâni lăsați....in Noiembrie fac un an de la op...da am niște sâni superbi..cicatricile încă se vad..da nu mă deranjează..Doar cand Stau culcata se vad....3500 exact mau costat..Dar merita fiecare cent...faceti fetelor..se merita..faceți eforturi si strangeti bani daca nu va permiteti..se merita...eu am sâni..nu silicoane..am mers pe mana dr..si sunt cea mai fericita...nici Acu după aproape un an nu mă satur sa i privesc

    9
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod