Frumuseţe. Tratarea în exces a ridurilor îţi distruge expresivitatea feţei

 
În cealaltă extremă se află ridurile statice, cauzate de pierderea tonicităţii musculaturii, ceea ce duce la un aspect flasc. În acest caz tratamentele cu toxina botulinică (Botox, Dysport, Azzalure) nu conferă niciun beneficiu şi pentru corecţie este nevoie de mai mult volum oferit de acidul hialuronic. „Această substanţă are proprietăţi foarte asemănătoare acidului hialuronic aflat în compoziţia pielii, fapt pentru care reacţiile alergice sunt extrem de rare. Metoda este indicată şi folosită pentru corecţia ridurilor statice din jurul ochilor, de la nivelul buzei superioare (ridurile fumătorilor), şanţurile nazogeniene (dintre nas şi gură) dar şi în alte localizări.
Ba mai mult, injectarea la nivelul pomeţilor produce un lifting (ridicare) nechirurgical. Este folosit cu succes pentru rejuvenarea, conturarea şi volumul buzelor. Frecvent după injectare apar umflături, vânătăi care pot persista până la o săptămână. Rareori pot apărea noduli şi reacţii inflamatorii care trebuie corectate ulterior”
, adaugă domnul doctor Laurenţiu Vlădău. 

Care sunt riscurile tratamentului în exces 


Botoxul folosit în exces reduce micro-expresiile, acele expresii faciale scurte, involuntare care dezvăluie sentimente inconştiente de furie, fericire, dezgust, jenă sau mândrie. „A comunica cu o persoană care a făcut exces de acest tratament este similar cu a comunica cu o imagine statică - o mare parte din limbajul corpului este redus la tăcere.
Având în vedere că limbajul corpului, cea mai mare parte format din expresii faciale, constituie cel puţin jumătate din orice mesaj care este transmis de către o persoană, lipsa expresiilor faciale reprezintă o pierdere semnificativă în comunicare. Totodată, această paralizie facială inhibă capacitatea de a imita expresiile faciale ale altora, ceea ce reprezintă un factor esenţial în formarea empatiei”
, este de părere domnul doctor Laurenţiu Vlădău. 

Atât tratamentele de rejuvenare, anti-îmbătrânire, cât şi cele de înfrumuseţare necesită o abordare complexă şi individualizată ce impune o înţelegere clară a proceselor, anatomiei fetei şi a fiziologiei pielii precum şi tratamentelor care pot fi folosite.
Colaborarea dintre dermatolog şi chirurgul plastician va duce la rezultate garantate şi o siguranţă sporită. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod