Frumuseţe. Reducţia mamară - un moft sau o necesitate?

Majoritatea femeilor, dar şi a bărbaţilor privesc cu neîncredere şi cu un oarecare amuzament ideea de micşorare a sânilor. Într-o perioadă în care majoritatea femeilor îşi doresc mărirea lor, reducţia mamară pare a fi un moft sau chiar o nebunie.
Cu toate acestea, există femei pe care mărimea sânilor le afectează din punct de vedere psihic, dar mai ales fizic. 

Hipertrofia mamară reprezintă creşterea excesivă în volum şi greutate a sânilor, fapt ce produce întinderea şi relaxarea ligamentelor care susţin glanda mamară, dar mai ales a pielii ce o conţine. Astfel apare şi ptoză mamară, sânul se lasă iar problemele care ţin de acest aspect nu sunt doar de natură estetică. 

Sânii foarte mari pot afecta sănătatea 

Pe lângă faptul că sânii foarte mari pot determina un aspect inestetic şi flasc ce apare mult mai devreme decât în cazul sânilor de mărime medie sau mică, aceştia pot cauza şi probleme din punct de vedere fizic. Cele mai întâlnite neplăceri ce apar din cauza sânilor foarte mari sunt durerile de gât, de umeri şi de spate. Din cauza greutăţii mari, apar modificări ale posturii corpului, putându-se ajunge chiar la deformări ireversibile ale coloanei vertebrale cervicale. Hernia de disc este o altă problemă ce poate fi luată în considerare, mai ales din cauza faptului că de multe ori sânii foarte mari sunt asociaţi cu obezitatea. 

O altă problemă comună femeilor cu sâni foarte mari, problema ce apare în special în perioada verii, este apariţia eczemelor, a dermatitelor şi a micozelor la nivelul şanţurilor submamare. Problemele pot apărea atât din cauza căldurii şi a perspiraţiei din zona respectivă, cât şi din cauza utilizării unei lenjerii intime nepotrivite că mărime, ce nu oferă suficient suport sau care este realizată dintr-un material ce nu lasă pielea să respire. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod