Frumuseţe. Cum să scapi de ridurile fine și petele pigmentare cu ajutorul peelingului chimic

Este o metodă de întinerire facială ce presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice, având rolul de a îndepărta celulele moarte
Ridurile fine, petele pigmentare sau leziunile cauzate de acnee, toate acestea pot fi tratate cu ajutorul peeling-ului chimic. Dr. Daniela Taher, manager medical al clinicii Skin Clinic îţi spune totul despre peelinguri şi ce ar trebui să ştii înainte de a apela la această procedură estetică minim invazivă. 

Ce presupune peelingul chimic

Peelingul chimic este o metodă de întinerire facială ce presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice, având rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară. În funcţie ce particularităţile tenului şi de patologia prezentă se vor alege peelinguri mai mult sau mai puţin agresive.

În general, peelingurile se execută în anotimpul rece pentru a evita hiperpigmentarile post procedură.
Numai peelingurile superficiale cu acid salicilic se pot practica vara, dar şi în acest caz trebuie evitată expunerea la soare.

Am cunoscut cu 10 ani în urmă o dermatoloaga care arata de 30 de ani, deşi avea 57 şi asta numai datorită peelingurilor superficaiale asociate desigur cremelor de rigoare. E formidabil cum o procedură atât de simplă poate produce un efect atât de puternic. Desigur că sunt câteva secrete în realizarea procedurii ce ţin de experienţa medicului, cum ar fi tipul de peeling, concentraţia, firma producătoare, dar cel mai important este consecventa, adică repetarea lor.
Se recomanda în fiecare an o serie de 4-5 şi apoi în fiecare lună până la începutul verii. Avantajul peelingurilor este unul major şi anume costul mult mai mic decât în cazul laserului sau botox-ului, cu condiţia să fie începute de la vârsta de 28-30 de ani”
, explica dr. Daniela Taher. 

La sfârşitul perioadei de tratament pielea va avea o culoare sănătoasă, omogenă, mai tonică şi cu ridurile fine estompatate.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod