Frumuseţe. Când trebuie să apelezi la toxina botulinică și la ce rezultate să te aștepți

De fiecare data când zâmbim, râdem sau ne încruntăm, mușchii delicați de sub piele se contractă, dând naștere ridurilor și pliurilor cutanate de expresie.
De-a lungul timpului, contracția constantă și susținută a acestor mușchi poate duce la adâncirea pliurilor și la permanentizarea acestora. Efectele cremelor care susțin că „ameliorează” aspectul ridurilor nu există, ci sunt mai degrabă rezultatul efectului placebo. Tratamentul care oferă rezultate vizibile și de durată pentru ridurile de expresie, în special pentru cele din jumătatea superioară a feței, este toxina botulinică.  

Ce este de  fapt toxina botulinică

Înainte să fie folosită în medicina estetică, toxina botulinică a fost utilizată o bună perioadă de timp în medicină de recuperare. Este o proteină produsă de bacteria Clostridium botulinum, care se introduce prin injectare în zonele cu probleme și blochează transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatură facială răspunzătoare de ridurile de expresie.
Pielea rămâne astfel întinsă și neridată, iar regiunea tratată este întinerită cu aproximativ 5-10 ani, în timp ce musculatura facială netratată continuă să se contracte normal.

Ce trebuie să știi înainte să apelezi la o astfel de intervenție?

„Este vorba despre un tratament simplu, nechirurgical, ce se aplică persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani pentru a estompa și elimina ridurile de pe frunte și gât, dintre sprâncene, cele din colțul extern al ochiului precum și ridurile fine de sub ochi.”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboș.


Efectul toxinei botulinice este vizibil în 2-14 zile de la injectare și durează în medie 6 luni. Această schimbare se instalează diferențiat de la caz la caz, în funcție de vârstă, sex, dar și calitatea pielii. Evaluarea corectă se realizează efectuând fotografii de control înainte și după tratament, la 7 și 14 zile. Pacientul își poate relua activitatea normală imediat după injectare, dar va trebui să evite în următoarele zile masajul local, expunerea la soare, sauna.
Efortul fizic este permis, iar machierea și demachierea trebuie realizate cu manevre precaute.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod