Frumuseţe. Blefaroplastia, operaţia care te ajută să arăţi cu 10 ani mai tânără



Etapele de desfășurare ale intervenției

Intervenția se poate desfășura sub anestezie locală sau generală cu sedare intravenoasă și durează între 1- 2 ore dacă se intervine atât la nivelul ploapei superioare cât și la nivelul inferior al acesteia.
Intervenția la nivelul ploapei se face printr-o incizie alungită care urmărește cutele naturale ale ochiului, se îndepărtează excesul de piele și grăsime și se inchide incizia cu suturi foarte fine.
Dacă sub ploapa inferioară este un exces de grăsime se poate recurge la o incizie direct sub linia genelor pentru rearanjarea stratului de grăsime și a mușchilor. Pentru persoanele mai tinere, abordarea transconjunctivala este cea mai potrivită pentru îndepărtarea grăsimii, deoarece incizia se face sub piele, cicatricile nefiind vizibile”, subliniază esteticianul Vangelis Vasalos.

Dupa intervenție se recomandă menținerea poziției capului ridicată și aplicarea unor comprese reci la nivelul ploapelor, pentru o vindecare mai rapidă.
Se vor evita activitățile care intensifică uscarea ochilor cum ar fi cititul, folosirea calculatorului sau folosirea lentilelor de contact. Pentru că sensibilitatea la nivelul ochilor este ridicată se recomandă purtarea unor ochelari de protecție și evitarea activităților fizice intense timp de 2 săptămâni. O altă indicație foarte importantă este evitarea expunerii la soare în primele 6 sau chiar 9 luni dupa intervenție.

Se poate reveni relativ rapid la activitățile zilnice, iar firele de sutură se scot la 3-7 zile dupa intervenție.
Este foarte important să urmați sfaturile medicului după intervenție și asteptările dumneavoastră să rămână realiste în privința rezultatelor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod