Chirurgie plastică: 8 operaţii estetice şi cât durează recuperarea pentru fiecare

Una, două sau trei săptămâni sunt necesare pentru a-ţi reveni după o astfel de intervenţie, în funcţie de complexitatea ei. Află detaliile de la medicul Cristian Nițescu!
Ştii cât timp de recuperare este necesar după o operaţie la nas sau după un implant cu silicon? Află de la Dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică și estetică care este timpul de recuperare după opt operaţii estetice:


Intervenții cu timp de vindecare de aproximativ 1 săptămână


Blefaroplastia
Creează întinerirea zonei oculare, oferind luminozitate și un aspect întinerit. Este o operație minim invazivă cu efecte imediate, ce se realizează doar sub anestezie locală, fără a provoca durere nici înainte, nici după intervenție.
Recuperarea este foarte rapidă, cu îndepărtarea firelor la 5-7 zile postoperator. După intervenție este recomandat repausul pentru 2-3 zile, fiind posibil să apară mici echimoze și edem local.

Ridicarea de sprâncene
Aduce un beneficiu important persoanelor care din cauza procesului de îmbătrânire, prezintă o "cădere" a sprâncenelor sau oricăror persoane care au un exces de piele congenital în această zonă. Procedura are un efect impresionant, transformând trăsăturile feței: astfel dispare falsa impresie că persoana este tristă, produsă de poziția căzută a acestora.
Se realizează sub anestezie locală, prin practicarea unor incizii în regiunea sprâncenelor și ridicarea acestora cu fire speciale. Efectul este imediat, cu mențiunea că zonele tratate pot fi umflate câteva zile după operație.

Rinoplastia
Are ca rezultat un nas mai bine proporționat, în armonie cu celelalte trăsături faciale ale pacientului. Această procedură se realizează sub anestezie generală și presupune remodelarea internă și externă a nasului. Recuperarea este relativ rapidă, cu o durată de aproximativ o săptămână - zece zile.
Există însă cazuri de pacienți cu un organism ce se vindecă mai lent, sau de intervenții mai complexe, post-traumatisme nazale sau deviații mai grave de sept, la care recuperarea poate dura chiar și 2-3 săptămâni. În toată această perioadă este foarte important repausul și evitarea temperaturilor extreme, precum și evitarea efortului fizic si al traumatismelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod