Chirurgia obezitatii - o solutie pe termen lung

In lupta permanenta cu kilogramele, chirurgia bariatrica sau chirurgia obezitatii ofera o solutie pe termen lung. Despre optiunile de slabit prin interventii chirurgicale ne vorbeste dr. Stefan Jianu, medic primar de chirurgie generala si directorul general al Centrului Medical ProEstetica.
In afara de tratamentul medicamentos si dieta, ce alte optiuni de slabit mai au persoanele obeze din Romania?
Dr. Stefan Jianu: Pentru ca 95% dintre persoanele care reusesc sa slabeasca prin dieta se ingrasa la loc, singura alternativa cu rezultate pe termen lung este chirurgia bariatrica (chirurgia obezitatii).


In ce constau aceste operatii de chirurgia obezitatii?
Dr. Stefan Jianu: Exista mai multe tipuri de operatii.
 
A. restrictive (care micsoreaza volumul stomacului):
1. gastric banding laparoscopic (inelul gastric laparoscopic) este cea mai cunoscuta operatie si consta in introducerea laparoscopica a unui inel de silicon (band) in jurul portiunii superioare a stomacului si  ingustarea trecerii alimentelor prin aceasta zona, creandu-se astfel un stomac asemanator cu o clepsidra. Alimentele ajung mai intai in portiunea superioara, care se umple repede si apare satietatea, astfel masa fiind considerabil redusa in volum. Abia ulterior, treptat, alimentele inmuiate se scurg usurel in stomacul mare, din zona inferioara;
2. sleeve gastrectomy (gastrectomia longitudinala) este operatia care se face din ce in ce mai mult in ultimul timp si care consta in sectionarea longitudinala a stomacului si transformarea sa laparoscopica intr-un tub subtirel, care nu permite decat accesul unei  cantitati mici de alimente (chiar si sub forma lichida).
 
B. Interventii malabsorbtive - bypass jejunoileal (nu se mai practica);
C. Interventii mixte, cu restrictie si malabsorbtie in acelasi timp: bypass gastic (in care se micsoreaza stomacul si se scurteaza intestinul activ) sau alte interventii mai putin practicate (diversia duodenopancreatica, duodenal switch)
 
    Balonul endogastric                                    
   Balonul endogastric (BIB) -                                     Inelul gastric laparoscopic -
  
un balon din silicon, care se                                   un inel din silicon, dar interentia
  introduce in stomac endo-                                        se executa laparoscopic, deci
  scopic
(deci fara operatie),                                       prin mici incizii prin control video
  sub anestezie,
se umfla cu                                      si sub anestezie generala.
Inelul
  ser fiziologic si se lasa
in sto-                                  se pozitioneaza in jurul stomacu-
  mac circa 6 luni. Un procent                                    lui in portiunea superioara, gatu-
  mare din pacienti ajung sa                                      ieste stomacul mare si creeaza
  slabeasca 25-30 kg, dupa                                      deasupra un stomac mic (15 ml).
  care balonul se scoate tot                                       Este cea mai eficace dintre meto-
  endoscopic.                                                               dele minim invazive.

                                                  
                                    
Care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei interventii?
Dr.
Stefan Jianu:
Interventiile restrictive sunt mai usor suportate de organism, nefiind  afectata absorbtia intestinala. Dintre ele, inelul gastric este interventia care afecteaza cel mai putin si nu modifica ireversibil nimic, dar are si rezultatele cele mai slabe pentru ca inelul poate fi pacalit cu lichide dulci, inghetata, alcool, dulciuri hipercalorice etc.

Gastrectomia longitudinala este cea mai practicata metoda in ultimul timp, pentru ca are rezultate semnificativ mai bune ca inelul, dar nu are malabsorbtie ca bypass-ul gastric. Bypass-ul gastric este metode mixta cea mai practicata, dar pe langa riscuri operatorii semnificativ mai mari in comparatie cu celelalte operatii are si probleme pe termen lung legate de absorbtia deficitara de proteine, vitamine, fier, calciu, necesitand astfel o supraveghere medicala atenta pentru toata viata.


Despre ce pret putem sa vorbim in cazul acestor proceduri?
Dr. Stefan Jianu: In clipa in care vorbim de costurile dintr-o clinica privata, in Romania ele se situeaza intre 4500 si 8900 de euro. Ca o comparatie, in America aceste costuri sunt mult mai ridicate, ajungand de la 16.000 pana la 40.000 de dolari.


Din experienta dumneavoastra care dintre metodele chirurgicale enumerate a dat cele mai bune rezultate in cazul obezitatii?
Dr. Stefan Jianu: Sleeve gastrectomy (gastrectomia longitudinala) si bypass-ul gastric.
 

Ce afectiuni pot fi corelate cu obezitatea si cum sunt diagnosticate? La ce specialisti trebuie sa apeleze persoana afectata?
Dr. Stefan Jianu: Afectiunile corelate cu obezitatea au pe primul plan diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala, dar si afectarea articulara, insuficienta venoasa cronica, insuficienta respiratorie, infertilitatea, apneea in somn, litiaza biliara, insuficienta cardiaca, tromboflebitele etc.
Diagnosticul se pune prin examene clinice si paraclinice, in cadrul unei explorari multidisciplinare ce poate avea in centru medicul internist sau medicul de familie, dar si specialisti ca medicul nutritionist, endocrinolog, cardiolog.


Ce simptome ar trebui sa-l alarmeze pe pacient in perioada de recuperare? In ce situatii se recomanda un consult medical?
Dr. Stefan Jianu: Aceasta depinde de tipul interventiei si afectiunii tratate, dar durerile mari, sangerarea vizibila, greturile, varsaturile si ametelile fac parte din simptomele care necesita consultul medical.
 

Comentariile 51-100 din 114

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Aoa pe 18 Aug 2011, 09:46
    Toti sunteti experti

    Ma scot din sarite expertii care vorbesc avioane. Subnutritii care arata obezilor cat de prosti sunt obezii ca nu fac foamea si ca nu alearga 3 ore zilnic. Bah, vorbiti dupa un diagnostic de obezitate morbida, sa va vad atunci. Cretinilor! Am facut sport de performanta peste 10 ani, m-am lasat, m-am ingrasat si m-am apucat de fumat. La 28 ani aveam aprox 100 kg. Acum 3 ani m-am operat la Dr Munteanu la SF Ioan. De atunci sunt un om normal. M-am lasat si de fumat, dupa care m-am ingrasat vreo 5-7 kg. Acum lupt cu ele, insa nu ma obsedeaza. Teorie stiti toti, insa practica va omoara. Da-ti sfaturi de kkt cand nu aveti nici cea mai mica notiune despre ce e vb. Nu am suferit absolut deloc din cauza operatiei insa nu am fost pregatita moral sa iau vitamine toata viata sau pentru problemele ce implica operatia. Acum incerc sa imi revin si sa ma mentin. PS: Si DA, va ingrasati dupa operatie daca va reapucati de mancat lucruri nesanatoase. E absolut logic.

    11
    3

  • crina pe 17 Aug 2011, 14:54
    balonul endogastric (BIB)

    Buna ziua! As dori sa aflu, daca se poate, mai multe informatii legate de balonul endogastric. Am citit ca se introduce prin anestezie, deci nu este nevoie de operatie, ceea ce este un lucru imbucurator pentru mine. Am 1.65 si aproape 75 kg in prezent. Am fost destul de slaba in general. De 6 ani lociuesc in Londra si de cand am plecat din tara m-am ingrasat enorm. Cand am plecat aveam aproximativ 55kg. Intre timp am descoperit ca am probleme cu tiroida, am un nodul la gat dar iau pastile in fiecare zi si este sub control. Am incercat foarte multe cure si diete, am cheltuit foarte multi bani pe pastile, dar nu m-a ajutat nimic. Am 34 de ani si nu am copii. Intrebarea este daca balonul gastric da randament si celor care au probleme cu glanda si daca in 6 luni am sa slabesc ceva (as dori sa ajung la greutatea initiala - 53-55 kg). Si daca o sa ma afecteze atunci cand am sa raman insarcinata. Va multumesc anterior. Crina

    9
    1

  • ilinca123 pe 18 Iul 2011, 16:37
    chirurgia obezitatii la Tg Mures

    Buna ziua, Club-ului Eva! Citesc de ceva vreme mesajele voastre si as vrea sa va marturisesc ca sleeve gastrectomy a fost interventia chirurgicala care mi-a schimbat radical viata, in urma cu 7 luni. Multumusc pe aceasta cale echipei din Tg Mures! Am uitat sa va spun: am gasit un nou site legat de chirurgia obezitatii WWW.TRATAMENTOBEZ.RO. Merita accesat.

    8
    0

  • calin maria pe 30 Iun 2011, 13:55
    fericire

    Sint foarte fericita ca mam operat anul trecut in iulie si am reusit sa slabesc 35 de kg .dumnezeu sai dea sanatate la doctoru rubin munteanu ca ma scapat de o grea povara aveam 110 kg si 156 inaltime eram disperata am incercat 10 ani sa slabesc si nu am reusit dupa ce slabeam le puneam inapoi mai repede regret ca nu am luat decizia asta mai demult sa stiti ca nimicpe lumea asta nu cred ca doare asa de mult ca obezitatea miam recapatat increderea in mine si speranta de a trai sint foarte fericita parca mam nascut din nou

    8
    0

  • Mariana pe 28 Iun 2011, 18:57
    Gastric sleeve

    De ce medicul chirurg nu mi-a indicat un regim de viata ???? Mi-a spus ca pot sa maninc orice dupa operatie, nu o sa ma mai ingras! Sau interesul lor este doar sa opereze?? Pacientul trebuie indrumat si speriat . Era foarte bine sa fie dur si sa imi dea o lista cu ce nu mai trebuie sa beau si sa maninc niciodata ?! Ei nu stiu ca ce spune doctorul este sfant ptr. pacient ???? Mai ales spus atunci in momente de frica ? Acuma poate este prea tarziu .Eu ce ma fac? Daca aveam vointa nu ajungeam la operatie !!!

    6
    11

  • Adrian pe 27 Iun 2011, 17:50
    Pentru Mariana

    Buna. Nu este pacat dupa tot efortul pe care la-ti depus, si ati slabit atat de bine si a-ti ajuns normaloponderala, sa dati cu piciorul la aceasta realizare la care multi nici nu pot visa, deja 10 kg luate in 3 luni mi se pare un semn de alarma ptr dvs si trebuie sa luati urgent masuri. Cred ca aceasta fraza trebuie sa dispara din vocabularul dvs ,, Nu ma pot abtine" de la sucuri,dulciuri etc, va sfatuesc sa cautati prin arhiva personala dupa niste filmulete,s-au fotografii dinaintea operatiei si cred ca aceste pofte pe care le aveti acum se vor estompa brusc Va doresc suces si nu uitati vi sa oferit o sansa si este pacat s-o irositi, cu stima Adrian

    18
    2

  • mariana pe 27 Iun 2011, 11:19
    gastric sleeev

    Buna ! M-am operat in iunie 2009 , am slabit timp de 1 an foarte frumos , am ajuns de la 120 kg. la 67 kg. Am inceput sa beau sucuri , sa maninc dlce, paine si ... am pus pe mine 10 kg. in 3 luni. Ce oparatie sa mai fac? Poate la cap ???Ca nu ma pot abtine...O sa ajung iar obeza oare???Ajutati-ma va rog, la cine sa apelez???

    2
    7

  • andrei pe 25 Iun 2011, 13:25
    bypass gastric

    M-am operat in clinica delta pro medica pe 31.05.2011. Aveam 159 kg si 1,73 cm,dupa 3 sapt am slabit 15 kg . Costul interventiei a fost 7950 Eur + 1800 Ron analize preoperatori. Multumesc Dr Copaescu si Dr Turcu.

    14
    1

  • Adrian pe 15 Mai 2011, 08:40
    GASTRIC SLEEV

    Salut nici nu stiu cu ce sa incep,in fine sa o iau cu inceputul, citind despre obezitate pe diferite forumuri cu acest subiect am aflat despre operatiile de micsorarea stomacului, si asa am gasit numarul Doctorului Copaesc,un om deosebit si un profesionist desavarsit,am sunat si am fost programat pe 20-03-11 pentru sedinta tip seminar unde am fost si ni s-a explicat in cca 4 ore cam totul despre aceasta operatie, am fost socat cand am fost cantarit si am aflat ca am 163 kg eu ne mai cantarindu-ma de ceva vreme acest lucru m-a facut sa ma decid definitiv sa fac aceasta operatie,cu toate ca la inceput eram cam reticient,pe 27-03-11 am fost la clinica Delta unde am facut analizele complete postoperatorii ,acestea fiind in limitele normale pe 28-04-11 am fost operat la spitalul SF.IOAN(BUCURESTI) iar la 4 zile am fost externat ,astazi 15-05-11 cand m-am cantarit am fos placut surprins sa constat ca am dat deja jos 24 kg deci de la 163 kg la 138,800kg si ma simt excelent,Pentru detalii despre aceasta procedura,costuri etc ma puteti contacta la tel 0728323958

    30
    2

  • mc pe 14 Mai 2011, 13:00
    pret

    operatia de micsorare a stomacului costa 3.000 de euro la clinica de stat.la clinica patriculara duce undeva la 7-8.000 de euro. cea cu inelul gastric costa 1.000 de euro.

    5
    5

  • george pe 10 Apr 2011, 02:26
    greu dar nu imposibil!

    Operatiile sunt foarte costisitoare, in romania este dificil sa poti dispune de 3000 euro, sigur poti sa faci alceva cu banii aia, va dau un sfat, nu da-ti banii pe micsorarea stomacului,tot se face prin vointa, am citit mai sus ca a slabit dar pe timp scurt, pai ca sa slabesti treb sa faci efort, efort insemnand sala,alergat,acasa miscare, si cel mai important este mancarea,incercat sa eliminati totu ce poate ingrasa,este greu la inceput , o sa te duara stomacu,posibil o sa ai ameteli, dar cu timpu o sa-ti revi,pe langa miscare luati ceaiuri ptr eliminarea toxinelor,foarte multa apa,cand va este foame:) ceaiul este cel mai bun,cum am zis este foarte greu dar nu imposibil,si ca sa va motivez putin stiu o persoana apropiata, chiar foarte de la 130kg are acum 62kg in mai putin de un an, fara operatii,fara pastile ,totu natural. Putina sustinere si ingredere o sa reusititi, o sa fie greu dar o sa straluciti de fericire cand o sa vedeti ca se poate.Vreau sa va specific ca o persoana care are peste 100kg+ sigur aveti vergeturi cu cat slabiti mai mult ele se vor arata si mai mult,pielea se va lasa ,slabitu nu-i doar dat grasimea si nimic mai mult, dupa slabire o sa aveti o alta problema pielea care se lasa,parerea mea pastrati banii ptr ce nu se poate face natural nu-i aruncati si la sf o sa fiti dezamati ca nu o sa aratati cum ati vrut. ps: ce-i care zic ca nu slabesc sunt doar niste mincinosi care nu vor sa-si puna fundu la munca,lenesi.normal ca nu slabesti daca alergi in seara asta si maine mananci ce vrei.totu se vede pe termin lung.

    2
    22

  • andreea pe 29 Mar 2011, 19:22
    vreau sa slabesc

    am 21 de ani,1,80 m inaltime si 120 kg.Am tinut diferite cure de slabire kre au dat rezultat doar pe termen scurt insemnand maxin 5 kg dupa kre puneam de cele mai multe ori dublu.Sunt disperata!Am o fetita de un an de zile si imi este foarte greu sa tin pasul cu ea pt k obosesc foarte tare si ma dor ingrozitor picioarele.Ce pot face pt ca sa pot slabi fara sa ma mai ingras.Dak exista o solutie sigura va las un nr de tel pt a ma putea contacta.Un sms si voi suna eu.0741911971

    1
    5

  • oana voichita pe 23 Mar 2011, 22:28
    metode de slabit

    am 59 ani si am 115 kg.In urma cu 2 ani am urmat un regim alimentar stabilit in functie de gr sanguina.Mi-a fost recomandat de Dr Carmen Vizman din Timisoara .Atunci am slabit de la 129 kg la 108 si sint disperata ca de 6 luni incoace am pus pe mine 7 kg. Problema mea f mare este ca sufar de gonartroza la ambii genunchi si trebuie sa slabesc,altfel va trebui sa ma operez la genunchi

    3
    3

  • laura pe 23 Mar 2011, 22:14
    Doctor Tg Mures

    Buna , as vrea si eu un nr de telefon de la doctorul de la Tg Mures .

    7
    1

  • olaru carmen aurelia pe 15 Mar 2011, 11:52
    nu mai am obezitate morbida si diabet

    m-am operat de gastrectomie longitudinala mai pe inteles micsorare de stomac sau gastric sleeve la d-nul dr catalin copaescu in august 2009 aveam 109kg la 153cm si o talie de 120cm sufeream de diabet tip2 luam zilnic 3 pastile siofor850 si1 diaprel iar glicemia era intre180-250.Astazi dupa 1an si 7luni nu mai iau nici un medicament pt diabet am slabit am 65kg si 78cm in talie imi doresc sa mai slabesc 8-10 kg dar observ ca le dau jos mai greu insa cu siguranta in vara aceasta le voi da jos la varsta mea de 45 de ani e putin mai greu dar,sunt foarte multumita ma simt ca la 20 de ani mananc orice in cantitati mici nu fac abuz de dulciuri pt ca nu mai vreau sa aud de diabet ocazional ma rasfat cu o inghetata mica sau o bucatica de ciocolata in rest imi place sa mananc sanatos fara grasimi prajeli m-am obisnuit ca totul sa fie degresat ador legumele,fructele am renuntat la mezeluri prefer pestele si carnea de curcan sau vitel.MULTUMESC lui D-ZEU ca mi l-a scos in cale pe d-nul dr Copaescu caruia ii multumesc si ma rog in fiecare zi sa-l binecuvinteze D-ZEU cu viata lunga sanatate si cat mai mult har in profesia dansului este un OM minunat care mi-a schibat viata simt ca traiesc cu adevarat.Care aveti diabet tip2 si aveti obezitate nu mai stati pe ganduri luati legatura cu d-nul dr Copaescu.

    13
    3

  • carmen pe 7 Mar 2011, 14:17
    roxana

    Eu am 24 de ani si cantaresc 70 kg. La 21 de ani cantaream 83 kg, am avut un soc emotional si timp de 3 saptamani nu am mancat nimic, la sfarsitul celor 3 saptamani, am spus gata, las in urma tot ce-a fost si o iau de la capat. Slabisem 23 de kg in 3 saptamani, imi placea cum arat si ajunsesem ca masa mea sa contina o salata sau un iaurt cu musli si tin sa mentionez ca nu-mi era foame deloc si nici nu aveam pofte (desi sunt o mare gurmanda si cand simt mirosuri de orice fel, pur si simplu mi se inunda gura de saliva). Am oscilat intre 60 si 63 de kg timp de un an, apoi, am inceput usor usor sa pun cate un kg pana am ajuns la monstruasa greutate de 70 kg. Sunt de acord cu domnul Stefan Tudor, totul tine de creierasul nostru daca acum as vrea sa ma limitez la o singura salata sau la un iaurt, mi-ar fi foame instantaneu, ba chiar mai mult, as avea si ceva stari de greata si senzatia de foame cumplita. Limitati alimentele grase, dulciurile si incercati sa mancati putin si des, eu cand fac acest lucru, slabesc cate 3 kg pe saptamana, insa, cand vad ca acul cantarului indica mai putin, parca mi-ar fi ciuda de pierderea facuta si, din pacate, iar ma pun pe ingrasat. Spor la treaba, bafta la operatii, faceti ce credeti voi ca e mai bine pt voi si sanatatea voastra, insa eu cred ca, cu multa ambitie, scapati de kg in plus si fara operatii costisitoare si eventuale chinuri la recuprarile postoperatorii.

    3
    7

  • nicoleta muller pe 25 Feb 2011, 18:00
    inelul gastric si balonul gastric

    scrietimisi mie va rog preturile la aceste doua operatii,balonul gastric si la inelul gastric,sunt din Timisoara,poate ma ajutati sa i-mi recomandati un dr,?id , nycole35@yahoo.com

    3
    2

  • nicoleta muller pe 24 Feb 2011, 11:49
    inelul gastric

    buna ma intereseaza si pe mine de aceasta operatie inelul gastric,am 1,62 si 99kg,sunt din Timisoara,care este totalul pretului acestui inel si ce Dr .i-mi recomandati si nr de tel - id.nycole35,va rog daca are cineva vreo oferta? sa ma ajutati ca sunt foartedisperata.

    4
    0

  • schisser pe 21 Ian 2011, 14:45
    chirurgia obezitatii

    Chirurgia obezitatii se face si la Baia Mare la Euromedica Hospital sau la Spitalul Judetean Satu Mare iar preturile sunt acceptabile

    12
    0

  • luca elena pe 10 Ian 2011, 22:13
    am facut operatia de gastric sleev

    m-am operat pe 20dec 2010la timisoara la profesor dr lazar fulger m-a costat 3500euroan 2 saptamani am slabit 10 kg.este super medici de acolo totul ireprosabil,dupa 5 ore de la operatiee am pl la fumat este foarte usoara operatia daca vreti detali andreea_frumusika95

    10
    7

  • marcela pe 8 Ian 2011, 23:44
    obezitate

    buna mona adresa mea de meil este marcela.mrsn@yahoo.com dac vrei trimitemi orice intrebare si te ajut cu cea mai mare placere

    4
    2

  • mona pe 7 Ian 2011, 17:52
    gastric sleev/ marcela

    marcela as dori mai multe detalii despre dr radu neagoie tg mures ma intereseaza si pe mine o astfel de operatie.dami un semn ca ai citit mesajul

    0
    0

  • marcela pe 15 Dec 2010, 12:20
    operatie gastric sleeve

    am fost operata ma sim f bine dupa 2 luni am slabit 21 kg va recomand cu caldura Tg Muresul dr.RADU NEAGOIE dac vreti va ajut sa luati legatura cu dansu.Este de necrezut atatia ani de chin de cure este alta viata.

    12
    0

  • Mia. pe 19 Nov 2010, 17:51
    Operatia de micsorare a stomacului

    Buna, stie cineva daca la Oradea se poate face operatia de micsorare a stomacului? Va rog un raspuns daca stiti. sau orasul cel mai aproape de Oradea. Multumesc

    4
    0

  • daniela pe 5 Nov 2010, 10:43
    operatia bypass

    am 1,75 si 110 kg as vrea nespus de mult sa fac bypass gacstric si vreau sa gasesc un doctor bun care sa o faca.ma puteti ajuta?

    4
    0

  • clau pe 1 Nov 2010, 19:56
    sunt disperata

    Va rog sa-mi spuneti daca baiatul meu de 17 ani ar putea sa treaca prin aceasta operatie daca e asa tanar.multumesc

    2
    0

  • lucia pe 18 Sep 2010, 00:36
    sunt disperata

    Am citit toate comentarile sunt pareri impartite.Si eu am 23 de ani si am 95 de kg mam saturat de mine insumi nu stiu cum de ma mai suporta oameni simt k o sa inebunesc cu timpu imi diresc enorm sa slabesc de aceea mar interesa o operatie la stomac dar in acelasi timp cred k e periculos.......

    1
    0

  • monica pe 22 Aug 2010, 01:11
    am nevoie de un sfat

    fiul meu are 20 de ani si peste 140 kg la inaltimea de 193cm. imi doresc foarte mult sa il pot ajuta sa slabeasca nu atat pentru partea "estetica" cat pt sanatate.obezitatea e ca o bomba cu ceas!!! am aflat si eu de chirurgia obezitatii, dar din nefericire nu-mi permit financiar asa o suma mare. sunt o mama singura si bugetara pe de-asupra, deci va dati seama ce venituri am. nu cer pomana va cer doar ajutorul celor ce stiu. exista undeva in romania vreo clinica ce lucreaza cu casa de asigurari pt astfel de interventii? sau exista vreo sansa de a putea plati in rate? daca ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc din suflet.email-ul meu este : monica_bokor@yahoo.com

    3
    0

  • dinu marius pe 17 Aug 2010, 03:17
    gastric bla bla

    domnilor doamnelor aveam acum un an 198 kg 1,80 m 30 de ANI DOAR PRIN MERS PE JOS AM SLABIT 40 DE KILOGRAME SI NU AM MAI MANCAT SEARA DECAT UN SFERT DE LAMAIE CREIERUL COMANDA IAR VOI EXECUTATI E SIMPLU SI CREDETI MA SUNT UN OM GREU DE CONVINS DAR AM REUSIT

    3
    7

  • simona pe 9 Aug 2010, 16:24
    operatia gastric sleev (micşoare de stomac)

    salutare m/am operat pe 13.07.2010 şi până azi am reuşit să dau jos 15kg. Operaţia este fff uşoară şi recuperarea la fel. Până la opeaţie eram de acord cu Ştefan Tudor, însă când ai 35 de ani şi la 1,65 m cântăreşti 113 Kg este f greu să reduci tot acest exces ponderal. am făcut operaţia în primul rând pentru sănătate (încă nu căpătasem bolile adiacente obezităţii tip: hipertensiune, diabet etc) dar din cauza greutăţii mele nu reuşam să ţin pasul cu băieţelul meu de numai 3 ani şi 4 luni. Cu greu m-am hotărât să fac această operaţie, mai ales că necesită un cost considerabil, însă m-am gândit că pentru copilul meu şi pentru calitatea vieţii mele, este mai bine să fac acum acest pas. Nu regret acestă decizie, mai ales că pentru prima oară în ultimii 3 ani, cântarul a început să arate mai puţine kg.

    3
    0

  • lore pe 8 Aug 2010, 10:15
    am 21 de ani si inaltimea 1,64

    eu am facut operatia in Timisoara la dr. Lazar,ma simnt bine,am inceput sa dau jos si sunt foarte multumita de rezultat,pentru cine doreste mai multe informati legate de operatie adresa mea este loredanamiha88@yahoo.com

    3
    0

  • lore pe 7 Aug 2010, 18:44
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    am facut si eu operatia asta la stomac in 29.07.2010.

    0
    1

  • Stefan Tudor pe 6 Aug 2010, 19:17
    Inca ceva

    am mai citit despre operatii de acest gen acum, e nenorocire, numai frustrari are omul dupa, eu credeam ca te simti de la sine okey, nu ca n-ai voia aia, aia, ailalta, plus ca la operatia de by-pass gastric, de ce o mai fac ?!!! Ca sa nu am voie sa mananc nimic bun adica dulciuri sau altceva ?! Eu credeam ca tocmai, o fac ca sa ma simt bine si sa nu se mai absoarba Caloriile, dar sa mananc ce doresc, chiar nu pricep de ce se face, si 3000 Euro dati, si frustrari cu carul, riscuri fatale. Asa daca n-am voie...mai bine nu mananc direct si gata, chiar nu vad sensul. Eu nu inteleg cum nu si-a pus nimeni problema asta. Ce inseamna malabsortie ? Ca nu se asimileaza tot, tocmai in ideea ca poti sa mananci, altfel e in plus.

    0
    2

  • Stefan Tudor pe 6 Aug 2010, 18:53
    Vine de la creier totul, Nu de la stomac.

    parerea mea este ca se umbla exact unde nu trebuie, totul vine de la creier, creierul comanda si senzatia de satietate, dar si pofta, poti sa ai stomacul mare si sa nu simti nici pofta, nici foame, poti sa-l ai mic, sa te umfli si sa fi agitat ca doresti sa mananci gustos mai departe, deci...din pacate daca comanda e gresita, mai devreme sau mai tarziu vor apare desincronizarile. Mi-e greu sa cred ca dupa operatie, as mai fi ca nou ! Ceva sechele raman. Spunea cineva mai sus "pana a invetat cat sa manance...", cum asa ? Asta trebuie sa simti automat, nu sa inveti, ce-i aia ? Mananci pana simti ca nu mai iti e foame si nu mai doresti sa mananci. De exemplu eu acum am stomacul plin, nu mi-e foame, dar poftesc la ciocolata Bounty !!!! La ce ar ajuta operatia ? Luci, ne luam de mana amandoi.. Ioana, fa-ti analizele, e posibil ca dupa sarcini sa fi ramas cu sechele de la un Diabet gestational, sau poate chiar ai inca, nu slabesti din cauza Rezistentei la Insulina dobandita in timpul sarcinii. Roxana, la analize, ai facut rezistenta la Insulina, de aia nu slabesti si te-ai ingrasat atat, suspectez si la tine un Prediabet.

    2
    5

  • monica sandu pe 18 Iul 2010, 10:22
    gastric sleeve

    Sunt program.la gastric sleeve joi, 22 iulie,la Sf,Ioan-dr.RUBIN MUNTEANU,Promit sa va ``spun`` toate detaliile dupa ce ma operez...sunt sigura k TOTUL va fi ok...

    3
    0

  • fani pe 16 Iul 2010, 18:08
    pentru roxana

    parerea mea este sa incerci sa mananci mai putin,stiu ca este foarte greu dar se poate .Eu am facut operatia pe 13-07-2010 la domnul dr.copaescu,un medic foarte bun ,ca de fel tot personalul care ma ingrijit,mai putin unul care arata ca o fata la camera de reanimare dar pana la urma sa dovedit a fi si el uman.Cine spune ca nu doare minte.De-aia ati spun cu putina vointa merge.

    1
    0

  • fani pe 16 Iul 2010, 18:07
    pentru roxana

    parerea mea este sa incerci sa mananci mai putin,stiu ca este foarte greu dar se poate .Eu am facut operatia pe 13-07-2010 la domnul dr.copaescu,un medic foarte bun ,ca de fel tot personalul care ma ingrijit,mai putin unul care arata ca o fata la camera de reanimare dar pana la urma sa dovedit a fi si el uman.Cine spune ca nu doare minte.De-aia ati spun cu putina vointa merge.

    2
    0

  • roxana pe 6 Iul 2010, 15:18
    OBEZITATE

    am 21 de ani si am 90 kg ,1,68 inaltie .de doi ani incoace am inceput sa ma ingras inainte aveam 70 de kg iar in 2 ani am ajuns la 90 nici nst ce sa ma mai fac am tinut cure de salbire am luat pastile dar in zadar . as dori si eu un sfat dak se poate

    1
    0

  • roxana pe 6 Iul 2010, 15:18
    OBEZITATE

    am 21 de ani si am 90 kg ,1,68 inaltie .de doi ani incoace am inceput sa ma ingras inainte aveam 70 de kg iar in 2 ani am ajuns la 90 nici nst ce sa ma mai fac am tinut cure de salbire am luat pastile dar in zadar . as dori si eu un sfat dak se poate

    0
    0

  • Delia pe 1 Iul 2010, 09:59
    gastric sleeve

    Pentru Sandu Carmen. Si eu sunt programata pt gastric sleeve pe 14 iulie la dr. Munteanu. Am citit multe pe forumuri si cunoasc 2 persoane care au facut si se simt excelent. Curaj!!!! Pt. Alexa. Pe mine m-a programat la 3 saptamani dupa ce am spus ca m-am hotarat. Costa 2850eur kitul de operatie plus 200 eur medicatia plus ce mai vrei sa dai la medic.

    1
    0

  • alexa pe 30 Iun 2010, 14:46
    obezitate

    sunt interesata de operatia de micsorat stomacul gastric sleeve si as dori daca se poate sami spuneti si mie care este pretul exact la noi,in romania si cu cat timp inainte se fac programarile pentru aceasta opertatie.va multumesc

    0
    0

  • ioana pe 17 Iun 2010, 00:36
    obezitate

    AM 28 DE ANI SI AM 105 KG SI INALTIME DE 1,64 DE CE DUPA 2 SARCINI NU MAI POT SA SLABESC MIMIC SUNT FOARTE DEZAMAGITA PENTRU CA-CI SUFAR CU COLOANA AM MARI PROBLEME CE SA FAC DATIMI UN SFAT VA ROG FRUMOA

    0
    0

  • luci pe 4 Iun 2010, 18:10
    obezitate

    am 44ani, 114 kg si 160cm.cure nenumarate, dezamagiri.cred ca nu am ambitie sa slabesc pentru ca ti trebuie mult, mult curaj si hotarare. faptul ca cedez mereu inseamna ca sunt bolnava psihic?slabesc atunci cand sunt linistita, ma ingras atunci cand exista stres si cum viata e plina de stres .............ce pot sa fac?un sfat nu mi strica

    0
    0

  • Dorina pe 26 Mai 2010, 19:20
    SANATATE

    Doresc si eu aceasta operatie am 110kg 1,57 si 44 ani imi este tare greu am tinut nenumarate cure de slabire dar putine rezultate doresc la dr, COPOESCU dar daca mai ai si alte afectiuni te poti opera.

    0
    0

  • eliza pe 21 Mai 2010, 13:01
    nu slabesc deloc

    am 26 de ani 1,70 si115kg am facut operatia de inel gastric acum 1 an si 7 luni da nu am slabit decat 10 kg pe atunci aveam 125kg nu stiu ce sa mai fac si nu stiu cuisa ma adresez caci in italia nu mai pot sa ajung sa pot vb cu doctorul vomit tot ceeace mananc si am dureri cumplite in zona unde e pus inelul va rog mult daca puteti sami dati o adresa un nr de tel sa vb cu cineva vasi fi recunoscatoare va multumesc si bafta multa la toti care se vor operea.

    1
    0

  • sandu carmen pe 18 Mai 2010, 20:55
    sunt cit CHINA

    AM 42 ANI SI 156 KG LA 1,68M.VREAU SA FAC O OPERATIE GASTRIC SLEEVE SUNT PROGRAMATA PE DATA DE 19 IULIE .AS VREA SA STIU CEVA AMANUNTE DESPRE OPREATIE SI DE CIT A SLABIT DE LA CINEVA CARE A TRCUT PRIN ASA CEVA .MULTUMESC ANTICIPAT

    1
    0

  • ramona pe 15 Mai 2010, 16:48
    sunt obeza

    as vrea sa stiu cat costa sa fac o operatie pentru slabit cu ajutorul inelului gastric! dar va rog sa imi spuneti si mie cat m-ar costa sa fac aceasta operati am 22 de ani sunt grasa de cand ma stiu momentan am 110kg si inaltimea 1,60 imi este foarte greu fac cativa pasi si obosesc foarte repede, va rog spuneti-mi cat costs operatia si daca se face si in bucuresti!

    0
    0

  • Iuliana P pe 14 Mai 2010, 21:00
    vreau interventie chirurgicala pt. slabit

    Am 49 ani si 114 kg (1.72m) si ma chinui mereu sa slabesc; chiar daca reusesc sa dau jos cateva kg. le pun apoi la loc( chiar si mai mult). Am probleme (dureri de spate, depresii) si sunt hoatrata sa ma operez; As vrea sa beneficiez de o oferta . Sunt din Bv .

    6
    0

  • popa constanta pe 27 Apr 2010, 21:35
    sotul meu este obez

    sotul meu are 42 ani si 170kg cit near costa o operatie de taierea stomacului si inceperea unei diete stricte ca a lui ,,stelian jurca;;cu mult respect popa constanta

    4
    0

  • ioana pe 8 Nov 2009, 12:05
    chirurgia obezitati

    am plecat in cura mea de slabire de la 129kg si am ajuns in 6 luni la 103kg si merg mai departe cu un pic de ajutor de la capsula de slabitsi mai multa ambitie.

    0
    5
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod