Aproape totul despre implantul mamar



5. "Domnule doctor, doresc sa imi puneti implantele apropiate. Am vazut cazuri cand implantele au fost puse prea departat si nu imi place"


De acord. Nici mie! Dar ati vazut acele cazuri inainte? Cat de departati aveau sanii inainte? Trebuie sa intelegeti ca implantele se plaseaza sub locul in care exista sanii dumneavoastra inainte de operatie. Totusi, o veste buna. In urma aprecierii caracteristicilor anatomice particulare , la consultatie voi putea alege acea forma si pozitionare a implantului care va va da cel mai bun aspect de "sani apropiati"cu putinta.De exemplu un implant prea mic sau prea bombat, pozitionat direct sub glanda poate sa ofere un aspect de "prea departati". In mod evident insa, aceste aprecieri au si un grad mare de subiectivism. Sfat: la consultatie este bine sa retineti explicatiile despre anatomia particulara a sanilor dumneavoastra"departati" precum si explicatiile despre alegerea formei cele mai potrivite in cazul dumneavoastra, si astfel, de multe ori rezultatul va fi mai bun decat va asteptati . Si nu uitati ca pozitia sanilor dumneavoastra depinde si de forma toracelui pe care sunt asezati, forma ce nu se poate modifica in urma unei interventii de implant mamar.

6. "Domnule doctor, cat de tare ma va durea, cand pot sa imi ridic copilul in brate, cand pot sa conduc, cand pot sa merg la servici, cand pot sa fac gimnastica, pot sa zbor cu avionul, pot sa inot ?"


Toate aceste intrebari sunt normale si indreptatite, si se refera la ceea ce numin perioada de recuperare postoperatorie. Raspunsurile la aceste intrebari sunt diferite de la caz la caz. De ce? Pentru ca dumneavoastra sunteti unica si veti reactiona in mod unic. Eu voi incerca sa va raspund la aceste intrebari in urma informatiilor obtinute prin observarea evolutiei in timp a pacientelor mele, acestea m-au ajutat sa evaluez statistic timpii de recuperare, in general, dupa o interventie de implant mamar. Astfel: Cat ma doare? In general in cazul plasarii implantelor sub glanda pacientele nu declara o suferinta dureroasa mare, greu de suportat. Dupa 3- 4 zile multe dintre ele au reluat activitatea usoara , de birou. In cazul pacientelor cu implantele plasate sub muscular, in general durerile au fost descrise ca mari, mai ales dimineata si mai ales in primele 4-7 zile pentru ca apoi recuperarea sa se desfasoare rapid, la 10-14 zile pacientele reluand activitatea cotidiana. Am spus in general deoarece nu putine au fost cazurile care au reactionat foarte bine, chiar daca au avut implantele sub muschi. Oricum nu am avut nici un caz care sa depaseasca 2 saptamani pana la reluarea activitatii cotidiene. La celelalte intrebari raspunsul corect ar fi: prin tatonare si autoevaluare dar in medie dupa 2 saptamani. Sfat: este normal sa va temeti de dureri dar in acelasi timp trebuie sa nu uitati ca nu sunteti singure si veti fi instruite cum sa procedati sa treceti cu bine de aceasta perioada. De asemenea este intelept sa considerati marirea sanilor ca pe un bun al dumneavoastra pentru care trebuie sa va acordati timp si sa va organizati perioada de 10 -14 zile dupa operatie astfel incat sa aveti confortul necesar si sprijinul celor apropiati. De ce va dau acest sfat? Am observat la multe din pacientele mele atitudinea de a "rezolva " si aceasta problema a maririi sanilor "in trecere" , intre alte probleme, intre zboruri, de vineri pana luni etc. Desi implantul mamar s-a dovedit o interventie sigura, ce a trecut proba timpului, cu aparitia foarte rara a complicatiilor postoperatorii este totusi o interventie chirurgicala si trebuie tratata ca atare.


Aproape totul despre implantul mamar se opreste, cel putin pentru moment, aici. Evident exista o multitudine de alte aspecte pe care doriti si trebuie sa le aflati despre, probabil, cea mai frecventa interventie de chirurgie estetica. Le vom discuta pe indelete la consultatie. Sper ca aspectele prezentate in acest articol va vor ajuta sa va pregatiti pentru o consultatie de specialitate, sa intelegeti conceptul operatiei de marire a sanilor, astfel incat sa participati in mod activ si constient in procesul de alegere si efectuare a acesteia.

Il poti contacta pe Dr. Ovidiu Grecu la adresa de email: office@drgrecu.ro sau la numarul de telefon: 0723.63.21.98. Mai multe detalii pe www.drgrecu.ro.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Corina pe 4 Apr 2012, 11:27
    Lifting

    Bună ziua, sunt Corina si am sanii foarte mari si foarte lăsați. Ce pot să fac în acest caz? Am văzut pe http://www.drgrecu.ro/foto6.htm si chiar mi-au plăcut rezultatele. Vreau si eu o ridicare dar o să am nevoie si de implant cu silicon pentru volum? Vă multumesc. Corina

    1
    0

  • Cristina pe 25 Mar 2012, 19:29
    implant mamar

    Aveam 20 de ani când am mers la Dr. Grecu, vroiam sa am sani, ma simteam rau cand colegii de liceu imi spuneau ,,stearpa,,(habar nu aveau macar ce inseamnă), Eram frustrată deoarece aveam solduri mari si sus doar sfarcurile. Am facut interventia, adica domnul doctor, cand m-am trezit am crezut ca este un miracol. Nu credeam că o sa am eu sani mari. Ma uitam de 1000 de ori in oglinda dupa operatie. Azi după 4 ani simt ca si cum m-as fi nascut cu ele (implantele). Nu am avut probleme, fac sport, calatoresc cu avionul f des, am facut si box. Inainte mergeam cocosata, acum merg dreapta si mandră. Este pe psihic chestia nu stiu cum sa ma exprim dar mi-a facut bine. Vă mulțumesc Domnule Doctor ca ceia ce natura si genetica nu au facut, ati reusit dumneavoastra. Va multumesc! Cristina

    4
    0

  • anamaria rist pe 18 Mai 2011, 00:44
    marirea sanilor

    buna sunt anamaria si as vrea sa fac o marire a sanilor deoarece dupa nastere am ramas cu sani foarte urati as vrea sa stiu pretul unei interventi va multumesc

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod