5 informaţii importante pe care trebuie să le ştii înainte de a-ţi pune silicoane

Sânii reprezintă una din părţile definitorii ale feminităţii, motiv pentru care necesită îngrijirea şi atenţia cuvenită. Multe femei se tem de operaţia pentru mărire a sânilor, fiind private de informaţiile despre acestă intervenţie.
Sânii reprezintă una din părţile definitorii ale feminităţii, motiv pentru care necesită îngrijirea şi atenţia cuvenită. Multe femei se tem de operaţia pentru mărire a sânilor, fiind private de informaţiile despre acestă intervenţie.  Echipa de specialişti în chirurgie plastică de la clinica Metamorphosis ne prezintă metode prin care putem să ne mărim, reducem sau ridicăm bustul, chiar şi bărbaţii putând opta pentru o ginecomastie.

Acum 50 de ani avea loc prima operaţie de implanturi mamare. Deşi a trecut atâta timp, femeile încă se găsesc sceptice în faţa acestei intervenţii chirurgicale. Iată ce trebuie să ştii înainte să faci un pas mic pentru un bust mare.

Pregătirea pentru operaţia de implanturi mamare


1. Cu două săptămâni înainte de operaţie, medicul chirurg prescrie medicamente care trebuiesc administrate atât înainte de intervenţie, cât şi după. De ţinut minte însă: înainte de operaţie nu se administrează aspirina sau tip AINS (antiinflamatoare nesteroidiene).

2. Nici momentul revenirii acasă după operaţie nu trebuie omis, întrucât timp de o săptămână de la intervenţie întinderea pentru a lua obiecte care sunt puse pe rafturi înalte o să fie de evitat. Astfel, casa trebuie pregătită pentru ca întoarcerea să fie prielnică. Hainele care se trag peste bust sunt înlocuite cu cele care se închid în faţă sau în spate, lejere şi confortabile. După operaţie se recomandă somnul pe o suprafaţă puţin înclinată, pentru ca partea superioară a corpului să fie ridicată, implanturile având nevoie să stea în poziţia potrivită pentru o recuperare rapidă şi eficientă.
 
3. În ultimele consulaţii înainte de augumentarea sânilor, pacienta va da probe de sânge şi i se va face o ecografie pentru ca situaţia să fie clară şi sub control. Fumatul şi alcoolul sunt de evitat timp de 2 săptămâni înainte de operaţie.

4. În ziua intervenţiei pacienta trebuie să se prezinte la centru având zonele ce vor suferi operaţia curate şi dezinfectate. Este de înteles că  în sala de operaţie se intră fără accesorii, machiaj, ojă, lentile de contact, piercings, creme sau loţiuni. Ideală este o vestimentaţie lejeră. De preferat, se ajunge cu 1 oră sau două înainte de ora programării pentru intervenţie.

5. Specialistul în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Dr. Silvia Stănculescu, explică: „Implanturile mamare sunt ideale pentru cele ce doresc ca sânii lor să capete volum. Intervenţia nu afectează capacitatea sânului de alăptare şi se face sub anestezie generală, motiv pentru care teama nu-şi are locul în clinica noastră. Riscurile sunt aproape inexistente, doar un număr redus de persoane experimentând probleme în urma operaţiei.”

Despre implanturile mamare


Mărirea sau augumentarea sânilor se recomandă celor care au suferit o modificare a conturului şi a mărimii sânilor după sarcină şi alăptare sau în urma unei diete agresive, femeilor cu o hipodezvoltare a sânilor sau cu asimetrie mamară şi, bineînţeles, celor care doresc o mărire şi o conturare mai accentuată a sânilor. Durerile sunt suportabile, cicatricile se vindecă în maxim un an, iar consecinţele operaţiei nu atacă sănătatea organismului. Până la maxim 3 ore, pacienta se află sub anestezie generală din care se va trezi scăpată de complexul bustului mic.

În momentul actual, tot mai multe femei optează pentru mărirea bustului, deoarece este o intervenţie rapidă ale cărei beneficii se observă pe termen îndelungat. Avem toată aparatura şi experienţa necesară pentru a spune că orice imperfecţiune la nivelul sânilor îşi poate găsi soluţia”, susţine experta Dr. Silvia Stănculescu.

Mituri despre sâni


Potrivit specialistei în chirurgie plastică, Dr. Silvia Stănculescu, mitul care susţine că lăsarea pielii din jurul sânilor se datorează sportului, cosmeticelor sau cremelor nu poate fi mai fals. De asemenea, femeile care cred că sutienul provoacă lăsarea sânilor se înşală, căci, chiar dimpotrivă, sutienul susţine, fiind antigravitaţional. Cât mai des, dar mai ales după o sarcină sau la sfârşitul operaţiei de augumentare, se recomandă un suport corect şi complet.

Un alt mit afirmă că expunerea la soare este benefică pentru bust, însă sânii pot suferii schimbări bruşte cauzate de o expunere exagerată în calea radiaţilor solare. Nici cele care preferă solarul nu sunt în afara pericolului, pielea suferind de îmbătrânire rapidă.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lavinia pe 1 Nov 2012, 22:38
    Metamorphosis

    SI eu am fost la Silvia Stanculescu si mi-a placut foarte mult cum lucreaza ! Acum am vazut ca au o oferta f tare la implanturile mamare pe http://www.gynecoland.ro/oferta-marire-sani Profita si tu de ocazie daca iti doresti un bust mai mare!

    1
    0

  • Cezara pe 2 Oct 2012, 14:09
    Multumesc

    Da, e f adevarat ce spune doamna doctor. Si eu am fost la dumneaei la metamorphosis si o fost super. eram putin timida si speriata la inceput, dar mi-a trecut ca am vorbit cu doamna doctor si m-a linistit. E f fain acolo la clinica si vreau sa-i multumesc doamnei Stanculescu ca a facut o treaba asa buna!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod