Cele mai controversate sfaturi de frumusețe și sănătate oferite de Gwyneth Paltrow

Cele mai controversate sfaturi de frumusețe și sănătate oferite de Gwyneth Paltrow

De când a luat o pauză de la cariera de actriță, în 2008, Gwyneth Paltrow și-a dedicat timpul pentru lansarea propriului site de lifestyle, numit Goop.
Vedeta a reușit să transforme un mic blog de sănătate într-un adevărat imperiu media, ce include site, podcast, revistă și un magazin online de produse naturiste și pentru frumusețe. Dar nu toată lumea admiră succesul actriței în vârstă de 45 de ani, devenită guru de sănătate.

Din momentul lansării și până în prezent, Goop s-a confruntat cu numeroase critici aspre din partea medicilor, oamenilor de știință și cititorilor din cauza sfaturilor controversate pe care le oferă. Iată câteva astfel de recomandări bizare susținute de Gwyneth Paltrow:

Folosirea stickerelor făcute din costume spațiale pentru echilibrarea energiei

În iunie 2017, Goop promova stickere în valoare de 120 de dolari, pe care cititorii le puteau lipi pe brațe pentru a-și "reechilibra frecvența energetică a corpului". Autorii susțineau că stickerele sunt realizate din același material din care sunt făcute costumele spațiale NASA, care sunt concepute pentru a monitoriza semnele vitale ale astronauților. În acest fel, stickerele ar fi detectat dezechilibrul din corp și l-ar fi corectat. 

"Corpul uman funcționează cel mai bine la o anumită frcvență energetică, dar stresul de zi cu zi afectează echilibrul intern, ne lasă fără energie și ne slăbește sistemul imunitar.
Stickerele Body Vibes, realizate din același material pe bază de carbon care este folosit pentru costumele NASA, sunt pre-programate la frecvența ideală, găsesc dezechilibrele din corp și le corectează
", scria în articolul postat pe Goop, dar care a fost șters ulterior. 

La scurt timp după publicarea articolului, Mark Shelhamer, fost cercetător la NASA, a numit stickerele o păcăleală. Într-un interviu, Shelhamer a spus că echipamentele NASA sunt realizate din polimeri, spandex și alte materiale, nu din carbon, așa cum susținea Goop.

Terapia cu abur pentru vagin, care echilibrează hormonii

Un alt sfat controversat oferit de site-ul deținut de Gwyneth Paltrow se referă la o terapie bizară. Într-o postare despre saună, detoxifiere și spa, cei de la Goop recomandau o terepie numită V-Steams, care folosește aburul, lumina infraroșie și pelinul pentru a curăța uterul și zona vaginală, dar și pentru a echilibra nivelul hormonilor.

Într-un interviu pentru LiveScience, medicul ginecolog Draion Burch avertiza că nu există o bază științifică pentru a demonstra efectele aburului asupra sănătății, iar metoda ar putea fi periculoasă, putând să provoace arsuri și infecții vaginale.

Introducerea unui ou de jad în vagin pentru a îmbunătăți sănătatea rinichilor

În cadrul unui interviu cu Shiva Rose, numită pe site drept "guru în frumusețe/vindecător/inspirație/prieten", aceasta promova introducerea în vagin a unui ou de jad, o piatră semiprețioasă sub formă de ou, realizată din jad. Rose susținea că păstrând oul în vagin crește "intensitatea orgasmelor, se tonifică musculatura vaginului, se îmbunătățește sănătatea rinichilor și se intensifică energia feminină".
La scurt timp după publicarea articolului, site-ul deținut de Gwyneth Paltrow a început să vândă propriile ouă de jad.

Dar medicii s-au grăbit să contrazică afirmațiile nefondate ale așa-zisului specialist, averizând că astfel de practici nu au niciun beneficiu dovedit și pot fi extrem de periculoase pentru sănătate. Medicul Jen Gunter, care a numit sfatul Goop "o prostie", avertizează că păstrarea unui ou de jad în vagin poate provoca afecțiuni ale zonei pelvine, pentru că mușchii pelvini nu sunt concepuți să se contracte constant. Gunter a mai spus că menținerea unui ou de jad în vagin permite pătrunderea bacteriilor și crește astfel riscul sindromului de șoc toxic, o problemă care poate fi fatală.

Curățarea colonului pentru a detoxifia organismul

Un alt articol demontat de specialiștii a fost cel în care site-ul actriței promova hidrocolonoterapia, o procedură prin care colonul este curățat cu un jet de apă. Procedura, care este folosită de obicei de medici înaintea unei colonoscopii pentru a putea observa mai ușor posibile afecțiuni ale colonului, era lăudată pe site ca având efecte benefice asupra organismului, îndepărtând toxinele.
Dar specialiștii, printre care și medicul Michael Picco de la Clinica Mayo, au avertizat că hidrocolonoterapia poate fi de multe ori dăunătoare. Efectele procedurii sunt deshidratarea, apariția infecțiilor, voma sau chiar rupturi intestinale.

Întăriturile din sârmă ale sutienelor cauzează cancer de sân

O altă afirmație șocantă publicată pe site-ul deținut de Gwyneth Paltrow este aceea că întăriturile metalice incluse în fabricarea sutienelor provoacă apariția cancerului de sân. Numeroși experți și asociații non-profit s-au arătat revoltați de afirmațiile nefondate și chiar au evidențiat că există un studiu prin care s-a demonstrat că nu există o legătură între purtarea sutienului și apariția cancerului la sân.

Cum să ai cea mai mică greutate posibilă

În luna februarie a acestui an, Goop a provocat un scandal imens după publicarea unui articol care îi sfătuia pe cititori cum să devină cât mai slabi posibil, ceea ce ei numeau "cea mai mică greutate posibilă pentru tipul tău de corp". Articolul a fost aspru criticat, mulți oameni considerând că sfatul era de fapt "cum să fii cât mai slab posibil, fără să mori".
Numeroși cititori au criticat publicația pentru că promovează slăbirea excesivă și o greutate nesănătoasă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod