Ce nu ar trebui să lipsească din ritualul zilnic de îngrijire

Sfaturi despre îngrijirea părului, tenului sau unghiilor citim sau auzim de la prietenele noastre în fiecare zi. Fie că e vorba de tratamente naturale, făcute în casă, sau de produse speciale pe care le folosim în rutina zilnică, ne lovim mereu de astfel de trucuri ce ne fac să ne simțim mai încrezătoare.

Însă, un subiect pe care nu îl abordăm la fel de des în discuțiile cu fetele este cel legat de igiena intimă. Iar acest lucru se întâmplă pentru că poate ne simțim stânjenite sau inconfortabil să împărtășim cu ele sfaturi pe acest subiect. Tocmai de aceea, am stat de vorbă cu un medic ginecolog, care ne-a oferit cele mai utile sfaturi legate de igiena intimă.

Înainte de toate, trebuie să știți că pH-ul vaginal este acid și are o valoare ce variază între 3.5 si 4.5 – pH care creează un mediu ostil bacteriilor patogene. Menținerea acestui pH în valori optime scade riscul infecțiilor vaginale, iar aici intervine rolul acidului lactic, ce se găsește în produsele pentru îngrijirea zonei intime, ce acționează ca un adjuvant în ecosistemul vaginal.” explică Anca Murariu, medic specialist obstetrică-ginecologie. „Sunt recomandate întotdeauna produse cu pH acid sau care favorizează colonizarea vaginului cu lactobacili.” adaugă dr.

Murariu.

O igienă intimă corespunzătoare este principala armă împotriva apariției infecțiilor și a disconfortului cauzat de acestea. Dar cum se face o igienă corespunzătoare? Medicul specialist ne-a împărtășit câteva sfaturi despre cum să avem grijă ca echilibrul zonei intime să nu fie afectat:

  • relație monogamă cu partener cunoscut
  • utilizarea prezervativului în cazul relațiilor sexuale ocazionale
  • lenjerie intimă din bumbac menținută uscată
  • spray-urile și parfumurile locale nu sunt deloc indicate
  • dușuri externe cu apă și loțiune sau gel pentru igiena intima care are un pH apropiat de cel vaginal
  • spălături vaginale nu mai dese de o dată la 2-3 zile cu produse ce au pH acid (pe care le găsim în farmacii),  însă indicat este ca spălăturile vaginale să nu fie făcute prea des
  • evitarea tampoanelor interne
  • toaletă locală cu apă și loțiune sau gel intim după fiecare scaun
  • evitarea pe cat posibil a stresului.


Lactacyd îți face zilele mai frumoase și confortabile cu doua game de produse specializate, pe care le poti gasi in farmacii sau supermarket.

Gama prezentă în farmacii, Lactacyd Pharma, oferă produse personalizate, concepute special pentru femeile cu piele sensibilă și iritabilă (Lactacyd Pharma Sensitive), produse cu efect calmant și anti-inflamator folosite ca adjuvant în tratamentul infecțiilor vaginale (Lactacyd Pharma Calmantă), produse antibacteriene recomandate în timpul menstruației, sarcinii și perioadei postpartum (Lactacyd Pharma Antibacteriană), produse hidratante care restabilesc echilibrul hidro-lipidic natural, potrivite femeilor cu probleme de uscăciune intimă sau aflate la menopauză (Lactacyd Pharma Hidratantă) și șervețele umede cu acid L-lactic natural (ușor de folosit în timpul menstruației). Gama disponibilă în supermarket cuprinde trei loțiuni: loțiune pentru igienă intimă zilnică, loțiune sensitive, loțiune fresh și șervețele umede intime.
 
Toate produsele Lactacyd sunt testate clinic, conțin acid lactic natural  și au un pH fiziologic echilibrat, adaptat zonei intime, respectând astfel aciditatea naturală.
Formula delicată fără săpun este atât de blândă încât poate fi utilizată în fiecare zi. Includerea Lactacyd în rutina zilnică este o măsură simplă de prevenţie. Formula Lactacyd, îmbogăţită cu acid lactic biologic, te ajută să rămâi proaspătă, protejată şi plină de încredere.

Nu uita că o igienă intimă zilnică cu Lactacyd va:

  • ajuta la menținerea pH-ului natural al florei vaginale;
  • încuraja dezvoltarea bacteriilor bune - lactobacili;
  • preveni creșterea și răspândirea altor agenți patogeni;
  • ajuta la reducerea și controlul mirosurilor neplăcute nedorite;
  • elimina iritațiile.


Lactacyd poate fi folosit zilnic ca săpun lichid pentru zona intimă externă atunci când faci duş sau baie.
Cu Lactacyd, încrederea în tine vine dintr-o stare de bine!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod