5 rețete pe bază de cireșe pentru o piele catifelată și un păr mătăsos

Temperaturile ridicate te fac să te gândești des la o porție de cireșe aromate? Ei bine, nici pielea și părul tău nu vor refuza acest tratament de excepție. Testează rețetele pe bază de cireșe pentru a avea o piele hidratată și un păr strălucitor toată vara.
Fiecare porție de cireșe fortifică organismul și previne inflamațiile și îmbolnăvirile, dar acest fructe sunt la fel de utile și folosite extern. Le poți utiliza pentru a trata tenul deshidratat, cu aspect tern, afectat de acnee sau de riduri și vei observa rapid că pielea ta va arăta revigorată și mult mai netedă. Și podoaba capilară va avea un aspect mai atrăgător datorită cireșelor, așa că nu ezita să le folosești pentru a accentua intensitatea culorii. Nu numai că vei preveni ridurile , vei ține sub control acneea sau rozaceea și vei da volum părului, dar vei face economii importante în timp ce ocolești ingredientele chimice agresive, care îți pot pune sănătatea în pericol. 

 
Iată ce rețete pe bază de cireșe trebuie să încerci cât mai curând:

 
1. Mască pentru fermitate și refacerea strălucirii naturale a tenului

Iată un tratament la fel de eficient ca și răsfățul de la spa. Transformă 5 cireșe în piure, apoi combină-le cu o lingură de făină de migdale și ½ linguriță de zahăr brun.
După aceea adaugă ¼ ceașcă de miere și 2-3 linguri de iaurt. Întinde amestecul pe față, ocolind zona ochilor și lasă să acționeze 20 de minute. La final clătește-te cu apă călduță, apoi aplică 2-3 picături dintr-un ulei natural, de exemplu de argan sau de sâmburi de caise. Tenul va fi din nou strălucitor, iar aspectul obosit sau lăsat al trăsăturilor nu va fi decât o amintire.

 
2. Mască pentru eliminarea petelor pigmentare

Cireșele sunt un aliat de bază în sezonul cald pentru a neutraliza consecințele expunerii excesive la soare. Sunt un remediu util pentru petele pigmentare, deshidratarea și acneea cauzată de razele ultraviolete. Fă piure din 5 cireșe, adaugă o linguriță de turmeric și o lingură de miere. Întinde mixul pe zonele afectate ale feței pentru a crea o nuanță uniformă a tenului. În plus, vei accelera vindecarea leziunilor acneice și vei diminua cicatricile.
Lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Finalizează cu puțin unt de shea nerafinat pentru a păstra nivelul optim de hidratare tot restul zilei.

 
3. Soluție pentru reflexe speciale

Cireșele sunt și un remediu simplu pentru a adăuga reflexe atractive culorii părului. Cu ajutorul lor poți prepara o soluție specială pentru clătirea părului, dar va trebui să le asociezi cu pliculețe de ceai negru pentru că nu au decât un efect subtil de colorare. Prepară ceai negru concentrat, obținut prin utilizarea a 8 pliculețe de ceai la 600ml de apă. 
Combină acest lichid cu o cană de suc de cireșe și aplică mixul pe toată lungimea părului. Lasă să acționeze timp de 45 de minute, apoi clătește bine cu apă călduță spre rece. Reprezintă o vopsea naturală, care colorează inclusiv firele albe și hidratează părul.
Firele devin mai elastice și rezistente la rupere. Taninul din ceaiul negru închide culoarea de bază a părului, iar sucul de cireșe va crea reflexe vișinii, care îți vor pune în valoare trăsăturile.

 
4. Mască împotriva ridurilor 

Ai probleme cu ridurile de pe frunte, din jurul ochilor și dintre sprâncene? Tot cireșele sunt remediul potrivit pentru tine. Prepară o mască simplă, dar foarte eficientă, făcând un piure din 6 cireșe și 4 căpșuni. Întinde amestecul pe față cu o pensulă, lasă să acționeze 10 minute, apoi clătește-te cu apă rece. La final aplică pe piele 3-4 picături de ulei de jojoba.

 
5. Mască împotriva schimbărilor de la menopauză, cu efect ușor de exfoliere

Trecerea la menopauză se caracterizează prin înroșirea frecventă a pielii, apariția inflamațiilor, accentuarea ridurilor, pierderea fermității conturului feței și reducerea elasticității. Această mască minimizează ridurile, deschide pielea la culoare, reduce semnele de oboseală și menține conturul feței pentru ca aspectul tău să nu fie afectat de noua etapă în care intră organismul.
Fă un piure din 6 cireșe și adaugă 2 linguri de miere.
Aplică amestecul cu degetele sau cu o pensulă pe toată fața și pe gât. Lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește-te cu apă rece. Aplică ulterior apă de trandafiri și puțin ulei de argan. Vei avea în cel mai scurt timp o piele fină și catifelată, fără urmă de imperfecțiuni.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod