5 metode de îngrijire cosmetică, pe baza obiectelor din casă

O banală linguriţă, hârtia pentru filtrul de cafea şi periuţa de dinţi pot avea utilizări neaşteptate pentru ritualul zilnic de îngrijire, iar experţii în frumuseţe le recomandă ca alternativă eficientă la produsele cosmetice scumpe, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.
Folosiţi o linguriţă pentru curbarea genelor

Pentru curbarea genelor ţineţi linguriţa cu partea interioară în spatele genelor şi apăsaţi cu degetul mare genele de suprafaţa linguriţei, timp de câteva secunde, până capătă forma dorită. Stiliştii recomandă să încălziţi linguriţa între degete înainte de folosire şi să aplicaţi rimel imediat după curbarea acestora.

Folosiţi partea laterală a unei cutii de chibrituri pentru pilirea unghiilor


Dacă nu aveţi la îndemână o pilă de unghii pentru situaţii de urgenţă, cum ar fi o unghie ruptă, folosiţi partea laterală a unei cutii de chibrituri, care se poate dovedi extrem de eficientă în aceste situaţii.

Hârtia pentru filtrul de cafea înlocuieşte şerveţelele absorbante


În cazul în care pielea vă luceşte câteva ore după aplicarea machiajului, tamponaţi uşor faţa cu hârtia pentru filtrul de cafea, tăiată fâşii, care este la fel de absorbantă ca orice şerveţel demachiant şi, în plus, nu se lipeşte de faţă, lăsându-vă tenul neted şi cu un machiaj uniform.

Folosiţi marginea unui post-it pentru conturarea ochilor


Pentru un contur perfect al ochilor cu creion de ochi, mai ales când doriţi să trasaţi o "codiţă" pe margine, lipiţi marginea unui post-it pe suprafaţa superioară a pleoapei pentru a trasa o linie precisă.
Experţii recomandă folosirea unui creion negru moale, în loc de tuşul de ochi pentru o linie mai precisă.

Periuţa de dinţi este ideală pentru exfolierea buzelor


Dacă aveţi buzele uscate, acoperiţi-le cu un demachiant cremos şi exfoliaţi-le uşor cu o periuţă de dinţi curată, pentru înlăturarea celulelor moarte. De asemenea, cu ajutorul unei periuţe de dinţi vă puteţi uniformiza sprâncenele. Aplicaţi puţin fixativ pe periuţă şi neteziţi uşor sprâncenele pentru un aspect îngrijit.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod