Mituri rodie

4 mituri despre rodie și frumusețea pielii

Deși sunt adesea menționate ca un aliment miraculos, semințele de rodie dulci și aromate nu vor rezolva neapărat toate problemele cu care te confrunți din punct de vedere estetic. Află care sunt principalele mituri vehiculate despre rodie pentru a evita momentele în care așteptările tale nu se concretizează. Nu înseamnă că rodiile nu sunt sănătoase, ci că este cazul să privești consumul lor dintr-o perspectivă realistă pentru a nu fi dezamăgit.
Îți place să adaugi semințe de rodie la salate, clătite și alte preparate? Sunt un topping foarte gustos, cu multe vitamine și minerale, însă acest lucru nu înseamnă că pot vindeca orice afecțiune. 
 
Cu siguranță poate fi integrată în cadrul unei diete echilibrate și consistente, dar nu trebuie să te lași indus în eroare de principalele mituri despre rodie. Potrivit healthline.com, conținutul de polifenoli pe care ți-l oferă rodia te va proteja din interior și poate combate acumularea de microbi și bacterii, dar contează foarte mult să știi cum să interpretezi avantajele pe care ți le aduce rodia pentru a nu crede în mod eronat că te poate proteja de orice boală și va „șterge” ridurile peste noapte.

 
Iată care sunt cele 4 mituri despre rodie, care nu au putut fi demonstrate în cadrul studiilor de specialitate:

 
1.
Prevenirea cancerului de piele

Deși este adevărat că oamenii de știință au identificat potențialul semințelor de rodie de a distruge celulele cancerigene nu există nicio garanție că dacă vei consuma acest fruct vei obține o protecție suficientă împotriva cancerului de piele sau că va împiedica formarea celulelor maligne.
Protecția pe care ți-o poate asigura rodia va fi redusă semnificativ sau chiar anulată dacă nu ai grijă de pielea ta în mod corespunzător prin folosirea cremelor cu filtru solar și evitarea expunerii la soare după-amiaza.

 
2. Creșterea producției de colagen

Odată cu înaintarea în vârstă intervine și procesul prin care pielea pierde treptat colagen.
Fumatul, meniul deficitar și un stil de viață dezorganizat pot accelera ritmul de îmbătrânire a pielii. Antioxidanții din semințele de rodie pot reduce gravitatea semnelor înaintării în vârstă, dar studiile de specialitate au concluzionat că aplicarea vitaminei C la suprafața pielii este mult mai eficientă pentru stimularea producției de colagen decât consumul frecvent de rodii.

 
3. Refacerea strălucirii pielii

Tenul tău are un aspect tern și nu reușești să elimini tenta neplăcută a pielii? Din păcate rodiile nu pot acționa independent pentru a reface strălucirea naturală a pielii. Nu trebuie să le consideri drept remediu unic, ci pentru a obține rezultatele dorite va fi nevoie să-ți modifici meniul în ansamblu pentru a obține nutrienți variați care hrănesc pielea.

 
4.
Curățarea pielii

Deși se susține uneori că simpla aplicare a uleiului de rodie va curăța tenul de praf și alte impurități, nu te lăsa păcălit de astfel de idei greșite. Potrivit specialiștilor, singura modalitate de a curăța pielea în mod eficient este prin folosirea produselor destinate spălării sau demachierii. Nu vei obține niciun beneficiu dacă adaugi un strat generos de ulei de rodie peste machiaj sau celulele moarte acumulate. Din contră, vei favoriza formarea punctelor negre și apariția leziunilor acneice.

 
Efecte adverse potențiale

Deși consumul de semințe de rodie și utilizarea uleiului obținut din semințe sunt considerate în general sigure, în cazuri mai rare pot apărea și efecte nedorite.
 
Iată care sunt manifestările problematice:
- senzația de mâncărime;
- înroșirea pielii;
- inflamațiile;
- umflăturile.
 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod