meniu de sarbatori

  •  
    • 112 mesaje
    2 Dec 2010, 14:23
    0 0

    buna, ce idei aveti pentru bunatatile de sarbatori? sincer eu nu prea sunt hotarata ce sa gatesc si de aceea daca vreti sa imi dati niste sugestii, sau ce meniu faceti voi,atat feluri principale cat si deserturi.multumesc

  •  
    • 1040 mesaje
    3 Dec 2010, 12:17
    0 0

    Aperitve:
    - placinta cu carne
    - pateuri cu branza si chimen
    - oua umplute cu pateu
    - ceva mezeluri
    - saleuri
    - icre
    - salata de vinete
    - salata boeuf

    Felul principal:
    - sarmale
    - carnaciori de casa
    - friptura de pui la cuptor
    - piftie
    - rulouri cu cascaval
    - ficat de pui cu ciuperci si garnitura de cartofi sau orez

    Dulciuri:
    - cozonac
    - tiramisu

    - inghetata
    - fursecuri
    - pandispan cu mere, scortisoara si bezea deasupra

    De Revelion, musai tort de bezea


    Acest mesaj a fost editat de către winter_rose: 3 Dec 2010, 12:56
  •  
    • 112 mesaje
    9 Dec 2010, 13:46
    0 0
    ai un pic de treaba
  •  
    • 13915 mesaje
    9 Dec 2010, 21:05
    0 0

    frate, cita mincare! cite feluri!

     

    de ce trebuie ghiftuiala de sarbatori?

  •  
    • 189 mesaje
    10 Dec 2010, 19:58
    0 0
    Cred ca ar trebui sa mancam ca de obicei, nu-i de mirare ca ajung multi pe la urgente dupa postul Craciunului . Si important este ce avem in suflet, nu pe masa...
    Pregatire placuta tuturor!
  •  
    • 7736 mesaje
    11 Dec 2010, 07:12
    0 0
    Winter, pt cate saptamani gatesti?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    11 Dec 2010, 14:23
    0 0
    eu mananc ca de obicei. poate o prajitura si o friptura in plus. dar nu mai mult. e o crima pt colecistul meu o masa atat de incarcata cu grasimi si prajeli.
    de gatit gatesc sanatos si de craciun.
  •  
    • 1159 mesaje
    16 Dec 2010, 11:03
    0 0
    De craciun,gatesc respectind traditia,imi fac in casa sau imi cumpart preparate de porc,piftie de porc,sarmale, friptura ,cozonac si o placinta cu brinza.De baut ,la fel tuica sau palinca de tara si vin.
    Iar de revelion,fac salate de tot felul,daca mai vrem piftie o fac din curcan,obligatoriu peste,daca nu ne-am saturat de sarmale mai fac dar din piept de pui in frunza de vita de vie,curcan umplut si nelipsita ciorba de potroace sau de burta.Tort citeva prajiturele si salata de fructe.O tarie cumparata din comert mai deosebita,vinul la fel si sampanie.Asta in cazul in care stam acasa si nu mergem la un revelion organizat.Daca mergem la un local gatesc din toate cele mentionate mai sus dar in cantitate mult mai mica.
  •  
    • 1924 mesaje
    20 Dec 2010, 12:54
    0 0

    imi propun sa fac curcan umplut - are cineva idee cat ar trebui sa-l in la cuptor?

  •  
    • 7053 mesaje
    20 Dec 2010, 15:25
    0 0
    cica 25 de minute pe kg plus inca 20 de minute...depinde de cuptor...asta scrie la cuptorul meu electric
  •  
    • 1924 mesaje
    21 Dec 2010, 08:57
    0 0

    multumesc sorell, oare o fi la fel si la cel cu gaze?

  •  
    • 1089 mesaje
    23 Dec 2010, 16:36
    0 0
    pateu, salata beuf, sarmale, tiramisu....uhh colesterolul mama draga!

    ficatul
    stomacul
    inima....SUFERA!
  •  
    • 1089 mesaje
    23 Dec 2010, 16:37
    0 0

    Eu traiesc afara si e un pic diferit de romania,  vom avem invitati la masa si vom servi:

    aperitiv + vin * sampanie
    curcan cu sos si legume
    prajitura cu mere

    Portii normale. Daca as pune pe masa si pateu,oua, aperitive, saramale, piftie, friptura cred ca s-ar uita astia crucis ce bomba le pun pe masa 

    Si sa nu uitam de silueta, sa nu devenim proprii dusmani.


    Acest mesaj a fost editat de către emadd: 23 Dec 2010, 16:39
  •  
    • 6394 mesaje
    10 Ian 2011, 22:58
    0 0

    Eve dragi, au trecut sarbatorile de iarna si dupa traditia fiecarei tari, cu siguranta ne-am saturat de sarmale, salata beuf, piftii, curcan umplut, stridii, homar, fois gras, spuma de crustacee sau fois gras, piept de rata cu fructe rosii sau portocale, peste cu garnituri fine, etc, etc.

     

    Eu prefer tot ce-i zburatoare si de aceea sunt fericita cand descopar pe undeva retete noi de rata, pui, curcan,  fazan sau....gasca.

     

    Tocmai am gasit o reteta pt o cina.... aproape perfecta. Iat-o:

    Gasca cu miere aromatizata

     

    Nivel-usor

    Preparare-15 minute

    Cup tor 2,30-3 ore

     

    Ingrediente:

    o gasca de 3kg

    300g de miere lichida

    1 lingura de canelle-scortisoara

    1 lingura de amestec de 4 mirodenii, un praf de cuisoare macinat,

    6 smochine proaspete

    400g de castane (ìn vid de preferinta)

    1 lingurita de otet balsamic

     

    Amestecati mierea cu mirodeniile. Sarati si piperati gasca, badijonati-o cu unt si mierea preparata.

    Puneti gasca pe un gril si dedesubt asezati un vas ca sa nu ìnoate-n propria grasime.

    Bagati-o ìn cuptor la 210C si la fiecare 15 minute  mai acoperiti-o cu sucul lasat.

     

    Intr-un vas puneti castanele crestate-n cruce ìmpreuna cu smochinele, caliti-le ìn unt-margarina. Adaugati 2 linguri din miere si asteptati pana se moaie compozitia, acoperiti si pastrati la cald.

    Cand gasca e gata rumenita, prezentati-o pe-un platou garnisita de smochine si castane.

    Intr-o sosiera puneti sucul obtinut din fructe, sarati, piperati si adaugati putin otel basamic si miere.

     

    Sfat: Introduceti ìn gasca o ramurica de rozmarin si cubulete de lamai zaharisite.

    Se poate servi cu-n vin rosu bun, preferabil din 2007 sau un delicat alb din 2008, dupa gust.

     

    Ca desert, recomnanda o terrine de citrice au cognac. De fapt e vorba de-o mousse de cacao ìn care se adauga putin cognac, se da la congelator ìntr-o tava de cake si-n momentul servirii se adauga transe de citrice ìn cupa pe care-o serviti fiecaruia  si  migdale ìn fulgi.

     

    Pofta buna..si curaj pt reteta inedita! Eu abia astept sa prind vreo gasca pe undeva¡

     

     

     


    Acest mesaj a fost editat de către Tanike: 10 Ian 2011, 23:03