Cum sa gasesti un loc de munca

  •  
    • 205 mesaje
    16 Oct 2010, 14:57
    0 0
    Intrebare pt. cele care au ramas fara serviciu: cum si cat de repede ati gasit un serviciu ? Am 40 si un pic de ani, am lucrat 20 ani ca secretara, functionar, ma rog, munca de birou. De doua luni stau acasa, toata ziua aplic pe toate site-rile de joburi si... nimic. Nimeni nu ma suna, foarte putini sunt cei care imi vizualizeaza CV, incep sa-mi pierd increderea in mine, incep sa cred ca nu-s buna de nimic... Nu mai stiu ce sa fac, facturile vin, ratele la banci nu pot astepta... Si dupa ce ca era greu cu un singur salariu, acum si sotul meu a ramas fara serviciu ( inginer , de vreo 10 ani lucra in vanzari ). In ultimul timp, am tot facut pe taximetrista pentru o amica, adica am mai dus-o cu masina mea pe unde avea nevoie, in felul asta reusind sa mai vin cu niste banuti acasa, dar in niciun caz nu-i de-ajuns. Imi trebuie urgent un loc de munca si nu stiu cum sa fac sa-mi gasesc. Are cineva sfaturi ? idei ?
  •  
    • 351 mesaje
    17 Oct 2010, 14:43
    0 0
    doua luni de cautari nu sunt asa de multe....cunosc persoane care au cautat si un an....asa ca trebuie sa ai rabdare
  •  
    • 426 mesaje
    17 Oct 2010, 18:02
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 1 mesaje
    17 Oct 2010, 22:36
    0 0
    st eu sunt la fel ca tine m-am saturat sa caut de munca
  •  
    • 205 mesaje
    18 Oct 2010, 15:31
    0 0
    am obosit sa tot caut, am obosit sa ma scol dimineata sa ma asez in fata computerului si toata ziua sa nu fac nimic altceva decat sa caut un job. Ma uit in ziare ( pe net ), dau telefoane, ori nu raspund ori spun ca posturile s-au ocupat. Nu stiu cat timp mai am puterea sa fac asta...
  •  
    • 3354 mesaje
    18 Oct 2010, 16:28
    0 0
    daca dupa 2 luni ai obosit deja, ce sa mai zica oameni care cauta 6-7 luni - un an...
  •  
    • 1336 mesaje
    18 Oct 2010, 20:32
    0 0
    Sfatul meu e sa cauti ziarul/ziarele cu anunturi de toate felurile.In general aceste ziare au un talon gratuit in care poti sa scrii ca iti cauti de lucru,ce varsta ai,ce job vrei si nr tau de telefon..Anuntul ti se va publica in mod gratuitl la rubrica "bursa fortei de munca" sau "locuri de munca".S-ar putea sa iti gasesti si asa.Unele firme nu-si mai permit sa dea anunturi si cauta in ziar oameni fara serviciu.Eu iti doresc mul succes in cazul in care urmezi sfatul meu.
  •  
    • 7967 mesaje
    19 Oct 2010, 11:37
    1 0
    Statistici oficiale anunta ca numai 4% din cei care utilizeaza internetul in cautarea unui loc de munca vor fi chemati la interviu. Nu din fata calculatorului vei obtine un job. Fa-ti o lista cu acele companii care te intereseaza si care pot avea locuri vacante. Aranjeaza-ti CV-ul, fa-te frumoasa si mergi direct acolo pt a inmana CVul. Oamenii tind sa angajeze oameni! Nu CVuri! Imi pare rau sa te dezamagesc, dar probabil in felul acesta vei astepta foarte mult! Asculta sfatul meu: aranjeaza-te, ia Cvul si incepi sa bati la usi! Nu te arata umila, ci doar interesata de un job si plina de experienta! In cateva saptamani vei avea un job! Mult noroc!
  •  
    • 205 mesaje
    21 Oct 2010, 21:42
    0 0
    Ai dreptate cand spui ca as avea mai multe sanse daca m-as duce cu CV-ul in mana la diverse firme, dar vezi tu, as muri de rusine sa fac asta. Apreciez oamenii care sunt siguri pe ei si actioneaza in felul asta, dar crede-ma ca eu nu pot s-o fac. Trebuie sa fii facut pentru asta. M-as duce cu mare placere la un interviu daca as fi chemata si experienta mea de pana acum mi-a aratat ca de cate ori am fost la un interviu, am fost si angajata. Problema este acum nimeni nu ma cheama. Ce sanse sa ai cand vezi ca pentru un post aplica 500, 700 persoane, uneori si mai multe. Pana la urma si angajatorul cate CV sa citeasca ? Am fost in situatia in care pentru firmele care lucram, era necesar sa fac selectia pentru interviuri ( pt. posturile vacante din firma ). Analizatm cv-urile care ajungeau prima si a doua zi dupa publicarea postului si gata. Si acele asa, pe sarite, mai ma si amuzam... roata se intoarce in viata, acum poate altii se amuza pe seama cv-lui meu.
  •  
    avy
    • 490 mesaje
    22 Oct 2010, 13:05
    0 0
    Daca chiar vrei sa te angajezi , lasa rusinea.
    Rusinea nu te hraneste sau nu-ti plateste taxele.
  •  
    • 1038 mesaje
    22 Oct 2010, 14:16
    0 1
    Sincer, imi pare bine acum ca si alti "profesionisti" in resurse umane cum ai fost si tu la un moment dat trec peste CV-ul tau sau poate chiar se amuza trecadu-si ochii fugitiv asupra lui

    E inuman sa stai sa citesti aprox 1.000 de CV-uri dar tocmai de aceasta conturile angajatorilor au setate anumite criterii de cautare.

    Dar asta e Romania, cu specialiastii curului in toate alea.
    Oricum, multe succesuri, si cine stie, poate reusesti sa scoti niste bani din vanzari anterioare !
  •  
    • 7967 mesaje
    23 Oct 2010, 10:20
    0 0
    Nu inteleg de ce anume iti este rusine? Doar in Romania se mai practica rusinea asta. Oriunde este mai bine sa te prezinti acolo cu CVul in mana. In felul acesta te pot vedea, esti o persoana normala, nu un CV intre alte 10.000 de CVuri. Nu pot sa cred ca spui: imi este rusine! Iti este rusine cu tine insuti? Draga mea, daca vrei un job, atunci iesi din casa si gaseste-l. In fata PCului nu te va gasi nimeni!
  •  
    • 1144 mesaje
    4 Nov 2010, 01:03
    2 0
    Si eu am asteptat luni intregi, stand in fata calculatorului si aplicand pe diverse site-uri. Nu ma suna nici dracu', ca foarte rar mi se vizualiza CV-ul. Pana la urma, m-am plictisit sa o tot tin in felul ala, asa ca am inceput sa iau eu, singura, legatura cu firmele, Sunam, intrebam, explicam si ma postam la portile lor. Nici asa nu am avut foarte mare succes, pt ca, mai ales pe vremurile astea, cam toate locurile sunt ocupate si nimeni nu prea mai face angajari, dar, surprinzator, acum sunt angajata numai pt ca m-am dus direct la companie. Daca nu as fi luat eu singura legatura cu aceasta companie, sunt 100% sigura ca si acum as fi fost somera.
    Asa ca lasa rusinea, ca nu ea iti da de mancare, nu ea te imbraca, nu ea iti plateste facturile. Sunt vremuri nasoale rau, asa ca trebuie sa te zbati mai mult, daca vrei sa reusesti. Mult succes!
  •  
    • 4009 mesaje
    6 Nov 2010, 15:20
    1 0
    salmarose said:
    Statistici oficiale anunta ca numai 4% din cei care utilizeaza internetul in cautarea unui loc de munca vor fi chemati la interviu. Nu din fata calculatorului vei obtine un job. Fa-ti o lista cu acele companii care te intereseaza si care pot avea locuri vacante. Aranjeaza-ti CV-ul, fa-te frumoasa si mergi direct acolo pt a inmana CVul. Oamenii tind sa angajeze oameni! Nu CVuri! Imi pare rau sa te dezamagesc, dar probabil in felul acesta vei astepta foarte mult! Asculta sfatul meu: aranjeaza-te, ia Cvul si incepi sa bati la usi! Nu te arata umila, ci doar interesata de un job si plina de experienta! In cateva saptamani vei avea un job! Mult noroc!

     

     

     

    Doar 4%?!! nu cred... asta ar insemna ca site-urile de recrutare sa dea faliment. Pentru cele mai multe pozitii internetul este principala si cea mai eficienta sursa de candidati.

  •  
    • 102 mesaje
    10 Nov 2010, 15:36
    0 0
    Dar de ce sa-ti fie rusine,hotilor si criminalilor ar trebui sa le fie rusine nu tie care vrei si cauti de lucru.
    Daca vrei sa muncesti te prezinti singurica si sa dea Domnul sa te ajute
  •  
    • 176 mesaje
    10 Dec 2010, 01:01
    1 0
    eu incerc de aprope 1 an sa-mi gasesc un loc de munca, multe cv-uri depuse, interviuri , concursuri degeaba! unde mai pui ca am si un "pachet" de cunostinte in domeniul IT, limbi straine etc. nu intereseaza pe nimeni, daca nu ai "pile" nu ai nici o sansa sa te ia cineva in serios!
  •  
    • 1924 mesaje
    20 Dec 2010, 12:39
    0 1

    dragele mele, chiar daca nu fac recrutare full time, cred ca ma calific in categoria de 'specialistii curului' despre care s-a facut vorbire mai sus

     

    Piata muncii s-a schimbat radical fata de ce s-a intamplat in urma cu cativa ani : la fiecare job,cu exceptia situatiei in care este vorba despre competente mai rare, vin mii de cv-uri care daca nu se

    hai ca zic si eu cate ceva care cred ca va poate ajuta:

    - in primul rand apelati la cunostinte : dati sfoara in tara la prieteni, rude, fosti angajatori, fosti sefi, etc : ei sunt cei care va cunosc direct si va pot reprezenta mai bine decat un recruiter;

    - psihicul trebuie tinut sus : nu va ajuta sa va plangeti de mila, cu trebuie sa va pastrati energia pentru moemntul in care veti ajunge la interviu, cand trebuie sa aratati incredere in sine - ea este cea care va va vinde cel mai bine;

    - incearca sa faci cursuri - iti cresc competentele si arata ca nu disperi - asa te pastrezi ocupata;

    - incearca cu toate puterile sa cunosti cati mai multi oameni carora sa le expui disponibilitatea ta;

    - daca ai timp liber, du-te si fa volunariat : te va ajuta sa iti mentii starea psihica buna.

     

    sper sa va fi oferit macar cateva idei: sunt pe aici daca mai aveti intrebari. va pup si mult succes!

  •  
    • 1924 mesaje
    1 Ian 2011, 16:00
    0 0

    enriqua, daca tot cauti de la mine sfaturi pertinente: mai deschide si tu o carte de gramatica limbii romane. totodata, o astfel de atitudine, in care totul iti pute si toti sunt de vine ptr ce ti se intampla, nu cred ca te ajuta deloc. eu iti urez multa bafta si sa te inconjori numai de oameni cu sfaturi bune si pertinente!

     

    La multi ani!

  •  
    • 1924 mesaje
    3 Ian 2011, 10:27
    0 1

    draga mea, departe de mine gandul de a te jigni, incercam doar sa-ti arat ca solutia nu e intotdeauna sa musti o mana intinsa, sau sa ataci, dar ma rog, fiecare cu alegerile lui. inca o data, multa bafta iti doresc.