un endocrinolog bun?

  •  
    • 75 mesaje
    1 Oct 2004, 07:57
    1 0
    fetelor,ajutati-ma,de ani de zile sufar de sindromul ovarelor polichistice,ma simt tot mai rau si nu am gasit inca medicul care sa ma trateze ca pe un om,sa nu am senzatia ca e superficial..poate a-ti intilnit voi un adevarat profesionist,un medic care sa aibe timp sa te asculte si sa faca toate investigatiile necesare.
    va pup,
  •  
    • 34 mesaje
    1 Oct 2004, 13:23
    0 0
    draga melissa32,
    sunt in aceeasi situatie, desi nu am aceeasi problema ca tine.
    cind gasesti da-mi si mie de stire, sunt foarte interesata de acest subiect, asa ca ma alatur strigatului tau de ajutor: CAUTAM ENDOCRINOLOG BUN.
  •  
    • 92 mesaje
    2 Oct 2004, 14:29
    1 1
    Pentru sindromul ovarelor polichistice ( sau PCOS in engleza sau sindromul Stein-Leventhal .. parca) cauti degeaba endocrinolog bun in Ro. Eu am cautat vreo 4 ani ! Intr-un final am vorbit cu endo american si mi-a povestit ce abordare exista la ei: regim alimentar fara zahar similar Montignac faza 1, corectare somn adica iei melatonina seara inainte de culcare, spirulina, vitaminutze preferabil din sucuri plus Q10 muulta. Trebuie sa mananci scortisoara. Este foarte necesara miscarea ( fitness-ul e super) si sa alergi in aer liber. Abordarea asta corecteaza o serie de probleme fara medicamente. Dureaza un pic dar este o solutie pe termen lung.

    In SUA au incercat tratamente cu metformin dar are multe contraindicatii.

    In plus fata de cele de mai sus, eu am fost la dr. Teleianu care este un foarte bun homeopat. Nu'sh ce era in bilutzele alea pe care le-am luat de la el .... dar e bine bine! Tratamentul homeopat e mai lung dar corecteaza cauza nu efectele.

    Bafta multa!
  •  
    • 75 mesaje
    2 Oct 2004, 18:53
    1 2
    rp,esti o draguta ca mi-ai raspuns,am inceput si eu tot un tratament homeopat pe baza de agnus castus[se numeste Mastodynon]si din prima zi a avut ca efect diminuarea edemelor.Sper sa fiu pe calea cea buna,desi mi-am cam pierdut speranta.spune-mi,te rog,unde-l pot gasi pe dr.Teleianu?
    te pup si-ti multumesc din suflet!
  •  
    • 13 mesaje
    2 Oct 2004, 20:09
    0 0
    Unde il pot gasi pe dr.Teleianu. Poate stiti o adresa si un numar de telefon
  •  
    • 68 mesaje
    5 Oct 2004, 11:50
    0 0
    Aveti dreptate cu endocrinologii. Si eu am ovare micropolichistice si m-am plimbat pe la o gramada de doctori. In afara de anticonceptionale nu stiau ce sa-mi dea. Ba unul dintre ei, din cauza ca am ochii prea mari m-a trimis la oftalmolog, pentru ca e posibil sa am o problema cu tiroida. Pai cine sa trateze tiroida? Oftalmologul? Asta ca sa vedeti un exemplu de doctor bun de la noi. As fi si eu interesata sa merg la doctorul Teleianu. Unde poate fi gasit. Dar un doctor endocrinolog bun pentru probleme ale tiroidei stiti, ca totusi, doctora aia minune a reusit sa ma sperie un pic si as vrea sa-mi fac niste investigatii, dar nu la ea.
  •  
    • 75 mesaje
    6 Oct 2004, 08:00
    0 0
    draga Gabi,si eu am ochii mari,iar in cazul nostru din cauza edemelor cauzate de excesul de estrogeni ,par si mai mari si luciosi,simptom care apare si in hipertiroidism.
    tu poti face controlul daca vrei ca sa te linistesti,dar nu la oftalmo,ci un eco la tiroida si dozarea de TSH,desi ma indoiesc ca ai ceva la tiroida.Incearca Mastodynon,la mine functioneaza!
  •  
    • 457 mesaje
    6 Oct 2004, 08:19
    0 0
    Buna,
    Eu sunt la pamant! ieri am fost la Buc. si tocmai am aflat ca sunt ingrozitor de bonlava, m-am dus pentru soacra-mea si cand colo ea e sanatoasa tun, iar eu sunt varza.
    printre altele mi s-a spus ca am probleme cu glanda tiroida, iar pentru tiroida mi-a recomandat alge-marine si regim alimentar, am sa revin maine sa va dau regimul pentru ca deocamdata se lucreaza la el,
    Algele marine se gasesc la plafar si se ia 5mg (o lingurita).
    Va doresc multa sanatate!
  •  
    • 68 mesaje
    6 Oct 2004, 12:59
    1 1
    draga melissa, mersi frumos pentru raspuns. Mastodynon-ul ti l-a prescris medicul? Cat timp trebuie luat? Acest medicament actioneaza si asupra chisturilor de pe ovare, ca mie pana acum nici un doctor nu mi l-a mentionat. Cat despre excesul de estrogeni, stii cumva cum se manifesta?
  •  
    • 75 mesaje
    6 Oct 2004, 20:33
    0 0
    ciau,Gabitza!Mastodynon-ul nu mi l-a prescris medicul,dar sincera sa fiu nici nu mai am incredere in ei,imediat te indoapa cu hormoni,initial m-am luat dupa sfaturile unor,,renumiti'' si am ajuns sa-mi amplific simptomele+o tromboembolie care era sa-mi puna capac.[asta din cauza ca am luat Diane].
    Am citit cite ceva pe net si am gasit produsul asta homeopatic care in unele zile ma ajuta f.mult,in altele mai putin ,oricum sunt la inceput,am inteles ca trebuie luat cel putin 3 luni,mult mai bun ar fi Vitex[care se gaseste doar afara] sau Periodin,Femine Plus-acestea 2 am inteles ca nu se mai produc desi erau f.bune.Toate contin aceeasi substanta activa-vitex agnus castus-o planta ce reduce secretia de prolactina hipofizara-deci nu are contraindicatii.Ameliorarea intervine dupa aprox.6 saptamini,ideal ar fi sa tii si o dieta vegetariana.Ce sa-ti spun?personal,nu am ce pierde daca o incerc si pe asta,de 10 ani caut un raspuns la problemele mele de sanatate,inca nu l-am gasit ,dar trebuie sa luptam ptr.noi insine ,nu-i asa?
    te pup si-ti doresc sanatate!
  •  
    • 75 mesaje
    6 Oct 2004, 20:45
    1 1
    am uitat sa-ti raspund la intrebare!
    da,este ptr.chisturi ovariene si noduli mamari.
    cit despre excesul de estrogeni[foliculina]simptomele sunt f.variate:edeme=umflarea miinelor,picioarelor,a fetei,ten acneic,par gras,uneori cadere abundenta a parului,hirsutism[prezenta parului acolo unde nu ar trebui]dureri ale sanilor ,ameteli,nervozitate,oboseala,ingrasare rapida,uneori tensiune marita,dureri ale ochilor sau senzatie de nisip in ochi,constipatie,sterilitate,si lista poate continua...
    tu cite din simptomele enuntate ai,Gabitza?
  •  
    • 83 mesaje
    7 Oct 2004, 09:13
    0 0
    Fetelor, nu va mai chinuiti cu presupuneri sau alte prostii cu tratamente naturiste...!
    Eu sunt - din 95 - pacienta celei mai dragute si de treaba dar si super bune doctorite din Parhon: Adina Ghemigian.
    V-o recomand cu caldura! Si nu mai aruncati cu banii pe diferite alte consultatii gen oftalmolog (apropos, ochii mariti gen "holbati" sunt semn de afectiune a tiroidei este de fapt sindromul Basedof), mergeti la Spitalul Parhon pentru ca este singurul spital din Romania cu cei mai multi dar si cu cei mai buni endocrinologi, au aparatura, au diverse laboratoare, va testeaza cum vreti voi, important este sa mergeti ... Va doresc succes...
  •  
    • 68 mesaje
    7 Oct 2004, 10:07
    0 0
    Draga Melissa, ce simptome sa-ti zic ca am eu din cele enumerate de tine, am tenul foarte gras, acneic, acneea nu a cedat cu toate tratamentele pe care le-am facut, ba unul din doctorii la care am fost mi-a zis ca nici nu o sa-mi dispara pana nu intru la menopauza, asa ca ar trebui sa ma obisnuiesc cu ea, ma simt obosita, sunt nervoasa, de ingrasat eu chiar ma chinui sa ma mai ingras, dar nu reusesc, parul nu e gras, tensiunea e mica la mine, mare nu am avut-o niciodata, ori e intre limite normale, ori e prea mica, picioare, fata umflate nu am avut, iar mainile umflate le mai am dimineata cand ma trezesc, apoi se desumfla. Oricum vreau sa ma duc si la un endocrinolog, o sa ma duc la cea recomandata de Karinal, daca spune ca e draguta si priceputa, in ceea ce priveste tiroida si ochii mariti, analizele hormonilor tiroidieni mi-au iesit normale si doctora de care va spuneam nu a stiut ce sa-mi spuna si m-a trimis la oftalmolog.
  •  
    • 92 mesaje
    11 Oct 2004, 18:13
    1 0
    Mellisa:
    1. Ref Dr. Teleianu:
    De gasit la Fundatia Prohomeopatia". Coordonatele le gasiti la www homeopatia ro ( nu am pus punctele ). Exista o sectiune pentru pacienti si acolo gasiti coordonatele. Dr. Teleianu are conslutatii lunea dupa amiza.

    2. Tratamentul pe care il faci tu nu este homeopat ci naturist. Multe tratamente naturiste rezolva problemele .. dar nu toate. Agnus cactus rezolva problema doar atata timp cat iei/ aplici ; este o sursa de progesteron. La fel si naprasnicul.

    3. Ref endocrinologii romani: in afara de modalitatile vechi de abordare a afectiunilor ... m-a ingrozit faptul ca pentru acceleasi simptome am primit 3 diagnostice si 5 tratamente .... LOOL

    Avand vedere cat de putine lucruri se stiu despre hormoni, cat de sensibil este echilibrul , experienta mea personala si faptul ca NIMENI nu poate doza hormonii ca "mama natura" ... am ales homeopatia combinata reflexoterapie ( varianta comoda imi vine cineva acasa )

    Sanatate multa!
  •  
    • 28 mesaje
    12 Oct 2004, 12:09
    0 0
    Buna fetelor!
    Sunt foarte interesata de acest subiect. Sufar de ovare polichistice din adolescenta. Ulterior mi-a aparut un nodul la san, care nu s-a marit ulterior. Dar ma deranjeaza. Sani tensionati, par gras, oboseala, nervozitate, caderea parului, putin hirsutism, nisip in ochi. Aproape toate simptomele mentionate de Melissa. Suferinta mea cea mare, cu care ma lupt de aproape 20 de ani, este intarzierea ciclului. Am urmat zeci de tratamente cu anticonceptionale si efectiv sunt data peste cap cu hormonii. Ultimul tratament a fost cu duphaston 4 luni, mastodynon si progestogel. Acum iau pilule Novignette. De astea nu am mai luat niciodata, sa vad ce efect au si astea. Cert este ca mie imi vine ciclul numai cand iau pilule, daca le opresc iar stau si astept cu lunile si simt ca explodez....
    Cine are rezultate de la acest Novignette?
    Mentionez ca am reusit sa duc o sarcina pana la cap si... m-am simtit super dupa nastere, dar a fost de ajuns o intrarupere de sarcina ca sa o iau de la cap cu dereglarile.
    va pup!
  •  
    • 75 mesaje
    12 Oct 2004, 14:17
    0 0
    ciau,sora!bine ai venit in clubul nostru!se pare ca suntem surori de suferinta,fiindca citindu-ti mesajul mi-am recunoscut simptomele,aceeasi poveste,un copil,apoi sarcina intrerupta care a amplificat totul.am incercat de toate ,inclusiv reflexoterapia cum ne recomanda si prietena noastra rp si...nimic nou.spune-mi ,te rog , ce reactii ai avut luind Duphaston ,fiindca sunt tentata sa-l incerc,in disperare de cauza,dar totusi,am ceva retineri...nu stiu ce sa mai fac,as apela la homeopatie dar din pacate,ptr.mine Bucurestiul e prea departe.[stau in vest]
  •  
    • 68 mesaje
    12 Oct 2004, 18:38
    0 0
    Buna, fetelor. V-am citit mesajele referitoare la d-nul dr. Teleianu si m-am hotarat sa merg si eu la dansul. Stie cineva cam cat este consultatia? Tratamentul pe care ti-l da este scump? Il iei de la dansul sau il cumperi din alta parte? Nu de alta, dar sa stiu cu ce bani sa ma pregatesc. Mersi mult.Va pup.
  •  
    • 28 mesaje
    13 Oct 2004, 08:42
    0 0
    Buna Melisa!
    De la Duphaston m-am simtit primele luni mai rau, stari de voma, neliniste, emotivitate. Si ciclul a venit mai devreme, cam la 22 de zile.
    Dar cred ca a fost un tratament de scurta durata, nu cred ca poti sa-l iei o perioada mai lunga de timp. Cel putin mie mi-a fost frica. Uite ca am ajuns iar la pilule si NU LE MAI SUFAR. As fi cea mai fericita daca as putea renunta la ele. Din toate punctele de vedere simt ca nu sunt eu cand iau pilule. Ma intreb ce o sa fac dupa ce ajung la 40 de ani. Dar vorbim mai bine pe privat . O sa-ti trmit un mesaj acolo. Te pup!
  •  
    • 28 mesaje
    13 Oct 2004, 09:33
    0 0
    Iar nu reusesc sa scriu pe privat, e o chestie care-mi scapa. Nu pot gasi optiunea de mesaje private. Cateodata apare, cateodata nu. Vreau sa te intreb de medicul homeopat. La noi sunt medici homeopati, dar nu stiu cat de buni sunt. As incerca si eu aceasta varianta, numai sa stiu ca nu mai iau pilule. Daca resesti sa ajungi la un homeopat sa-mi dai si mie de veste. Si ma mai gandeam la o varianta. Poate daca as mai face un copil mi-a reveni. Insa, mi-e teama ca pot sa ma dereglez si mai rau. Cu prima ocazie o sa intreb pe dr. daca o sarcina mi-ar prinde bine sau nu.
    Te pupici!
  •  
    • 75 mesaje
    13 Oct 2004, 13:42
    1 0
    ciau,sora!scrie-mi la adresa asta:sueno1313@yahoo.com.[atentie la 1313-sa nu-l uiti!]sunt convinsa ca au mai ramas multe lucruri de care am putea vorbi,legat de boala asta care ne face viata un chin.si eu ma gindeam la solutia cu copilul,dar dupa sarcina aia cu cintec,nu am mai ramas insarcinata,mi-e teama si mie de pastile,m-am si ingrasat vreo 15 kg.de la ele,am fost si la bioenergoterapeuti[probabil am nimerit doar sarlatanii!]in fine,vorbim mai multe pe privat.
    va pup pe toate ,fetelor!