interviu de angajare banca

 •  
  • 57 mesaje
  21 Oct 2009, 09:47
  2 0
  Buna tuturor,

  ieri am fost sunata de la o banca sa merg la un interviu in Bucuresti.
  Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi despre cum sa ma prezint cat mai bine la interviu?
  Evele care au mai fost la interviuri la banci sau care lucreaza in sistemul bancar imi pot spune care sunt cele mai frecvente intrebari la astfel de interviuri si, daca se poate, as dori sa aflu o parere de ansamblu asupra joburilor in banci.
  Eu am terminat marketing si nu am avut tangenta cu sistemul bancar si de aceea orice informatie m-ar interesa.
  multumesc tuturor.

  O zi senina!
 •  
  • 196 mesaje
  21 Oct 2009, 19:38
  2 1
  nu lucrez in domeniu, dar cred ca majoritatea intrebarilor vor fi din domeniul bancar.
 •  
  • 131 mesaje
  22 Oct 2009, 17:53
  4 2
  Pentru ce pozitie ai interviul?
  Fie ca este vorba de banca sau nu, in general toate interviurile incep prin a dezvolta ideile cuprinse in CV. Persoana care te intervieveaza va incepe sa te intrebe despre tine, unde ai lucrat, ce ai facut acolo (specific), de ce pleci si cum poate beneficia banca de experienta ta anterioara si de calitatile tale. Daca nu ai multa experienta de lucru, poti da exemple de cursuri sau proiecte in grupa, care te-ar putea ajuta in viitoarea cariera.
  Fi pregatita sa dai exemple de situatii in care ti-ai demonstrat anumite abilitati: rezistenta la stres, lucrul in echipa, calitati de conducere, lucrul cu publicul, abilitati analitice, dinamism, situatii in care ai excelat in anumite criterii, unde te vezi peste 5 ani etc. (nu uita de cele 3 puncte: datele problemei, cum ai procedat tu si care a fost rezultatul final)
  Plus e foarte important sa iti faci tema de acasa referitor la banca respectiva. Mergi pe site-ul lor, vezi ce fac, in ce actiuni sunt implicati, cauta interviuri, site-uri externe unde se mentioneaza numele bancii, etc. Pregateste-te sa raspunzi de ce ai ales sa aplici la pozitia respectiva si cum crezi ca te vei descurca acolo..
  De asemenea, este de asteptat ca si tu sa ai intrebari pt ei. Vezi ce gasesti facand research si pregateste-ti 2-3 intrebari
  Sunt cazuri in care te intreaba despre defectele tale si cum reusesti sa treci peste ele. La intrebarea asta poti raspunde mai pe "ocolite", poti spune ca esti foarte tipicara, ca lucrezi prea mult, lipsa de experienta ..ceva de genul
  Si nu uita sa fi sincera si prietenoasa. Chiar daca nu sti mare lucru despre pozitia respectiva sau nu ai experienta in domeniu, ei oricum au programe de training, insa e mai important pt ei sa lucreze cu o fire amiabila, pozitiva si comunicativa, decat cu cineva ursuz dar care are tone de experienta. Ma rog, depinde si de ce presupune jobul respectiv, dar in general asta se aplica peste tot, si mai ales la banca unde lucrul cu publicul este principala activitate.
  Succes!
 •  
  • 131 mesaje
  22 Oct 2009, 17:59
  11 3
  http://www.cafeneauabancara.ro/Discutii/Sfaturi/1

  aici sunt postate sfaturi legate de interviu si alte activitati bancare
 •  
  • 1122 mesaje
  22 Oct 2009, 21:05
  1 0
  Buna, f utile sfaturile date de Kate, citeste-le cu atentie si iti vor fi de mare ajutor, nu doar pt acest interviu sau job, ci si pe parcurs.

  Eu am organizat acum ceva timp un interviu pentru o institutie bancara, una din intrebari era legata de banca respectiva, ce produse vinde, cui se adreseaza...

  Ce asteptari ai de la acest job, calitatile necesare pt acest job, dar calitatile tale?

  Cum iti organizezi munca, cum vezi tu o zi de serviciu?

  Daca intr-o zi se invesc doua probleme f importante de rezolvat, amandoua la fel de importante, fara nici o amanare, cum faci sa le poti rezolva pe amandoua la fel de bine?

  Acestea sunt doar cateva exemple care mi le-am amintit.
  Intrebarile la inteviuri sunt cam aceleasi dar acuma depinde de domeniu si de postul respectiv.
  Sa ai o tinuta office, sa ai incredere in tine si in ceea ce stii si succes!