Muscatura de caine

 •  
  avy
  • 490 mesaje
  13 Aug 2009, 10:48
  0 0
  Aseara in jurul orei 10 (seara) am fost muscata de un caine comunitar.Am fost la urgenta, mi-au facut anti tetanos, mi-au dat antibiotice.Mai am de facut anti tetanos pe 15 august si pe 19 august.
  Muscatura este deasupra genunchiului ...in coapsa...s-a inegrit destul de urat ..
  Vreun remediu pentru o vindecare mai rapida stie cineva.
  Ramin semne?
 •  
  • 1266 mesaje
  13 Aug 2009, 14:54
  0 0
  Si eu am fost muscata de un caiine, acum 10 ani destul de grav, de maini
  Evident am facut antitetanos. La antirabic nu am fost, nu am facut, caci am preferat sa tin cainele sub observatie. Dar ranile erau destul de adanci. Am urmat tratamentul cu antibiotice prescris. Ce poti face tu? Vad ca esti ingrijorata ca se innegreste....parerea mea este ca e asa deoarece atunci cand te-a muscat cainele te-a si lovit in acelasi timp, deci se formeaza vanataie. Tu ai retinut ce au facut cei de la spital? Adica: in fiecare zi, dezinfecteaza locul cu aceeasi solutie cu care te-au dezinfectat si ei si aplica pansament, pana se formeaza crusta, apoi poti lasa locul liber. Poti aplica pe muscatura si Baneocin pudra (nu unguent), e foarte bun cicatrizant si vindeca si frumos. Abia dupa ce a facut crusta in toata regula si nu te mai doare poti aplica si alifii - unguent de galbenele etc - da un search pe google sa afli ceva ce poate cicatriza mai frumos. Chiar si dupa ce cade crusta, da-te cu acel unguent -inafara de unguent de galbenele eu nu stiu ce as putea sa iti recomand altceva, dar sunt sigura ca exista, de-asta ziceam sa te mai interesezi.
  Din pacate cam raman urme, pt ca pielea a fost strapunsa si deci rana e destul de adanca. Insa folosind ce ti-am spus eu mai sus le vei reduce semnificativ vizibilitatea. DUPA ce te vei vindeca, daca totusi iti raman semne, poti folosi un unguent special pentru cicatrici - Cimeosil, Contractubex etc (dai iarasi un search pe google... ) . Vindecare grabnica!
 •  
  avy
  • 490 mesaje
  13 Aug 2009, 17:27
  0 0
  Multumesc pentru raspuns.
  Boacana s-a intimplat aseara..inainte sa ajung acasa.Acolo mi-a dat mama cu spirt si m-a bandajat si m-am dus la urgenta.
  La urgenta au vazut rana mi-au facut vaccin, mi-au dat antibiotic(oxacilina), flamexin si rivanol .Mi-a spus cind ajung acasa sa sterg rana cu rivanol si sa ma pansez.Iau antibiotic 1tableta la 6 ore si acel flamexim cite o tableta pe zi ( 5 zile).
  Si urmeaza sa ma mai duc la vaccin pe 15 august si pe 19 august.
  Ciinele a fost un ciine maidanez, asa ca nu am cum sa-l tin sub supraveghere.
 •  
  • 1394 mesaje
  14 Aug 2009, 10:10
  0 0
  pt ca era maidanez,ar fi trebuit sa-ti faca si antirabic;
  daca muscatura era urita/adinca nu ti-au pus copci?
  tratamentul cu baneocin-pudra de care vorbeste hapyspirit e verificat tot pe o muscatura de caine;foloseste-l cu incredere,face minuni!
 •  
  avy
  • 490 mesaje
  14 Aug 2009, 10:45
  0 0
  Imi face si antirabic.Rana nu necesita copci , deoarece nu e adinca .Din cite vad a prins deja coaja.O sa incerc si solutia data de voi.