Creveti roz

  •  
    • 767 mesaje
    3 Aug 2009, 22:10
    0 0
    Fetelor, cum gatiti crevetii aceia roz care se gasesc la stand-urile cu peste la gheata de prin Carrefour/alte hipermarket-uri alaturi de scoici, midii, etc? Mi s-a spus ca sunt semipreparati dar habar nu am ce sa fac cu ei din momentul in care-i cumpar As avea nevoie de retete cu lux de amanunte, cum sa-i desfac, daca necesita fierbere sau nu, daca-i pot praji direct, etc. Mentionez ca ma refer la crevetii aia maricei care sunt pusi pe gheata in magazin si care au o culoare rozie (deci nu creveti congelati, la punga).
  •  
    • 25 mesaje
    4 Aug 2009, 10:39
    0 0
    Daca sunt semipreparati, atunci ii poti manca asa, cruzi, cu diferite sosuri.
    Sau ii poti face pe gratar, serviti apoi cu sos.
    Sau ii poti praji in tigaie, cu putin usturoi.

    Din cate stiu eu, nu se scot din "coaja" inainte de a-i prepara. Crusta lor se da jos de-abia in momentul in care se mananca.

    In acest moment nu stiu sa-ti recomand vreun sos pentru creveti. Am mancat o data unul la o colega, dar nu stiu exact cum l-a facut.
    Dar sunt convinsa ca, daca o sa cautam pe net, sigur gasim ceva interesant.
  •  
    • 15749 mesaje
    5 Aug 2009, 21:09
    0 0
    Crevetii isi schimba culoarea in momentul in care sunt pusi la fiert, ei cruzi au o culoare gri, dupa ce fierb devin rozalii.
    Daca ai luat deja prefierti, mai pune-i pe foc inca vreo 15 minute si fa un sos gen remoulade langa ei . Sunt foate gustosi.
  •  
    • 3036 mesaje
    6 Aug 2009, 12:56
    0 0
    poti sa ii oparesti si sa ii decojesti inainte de a-i prepara.
    (este o operatiune cam migaloasa si mirositoare, motiv pentru care eu una prefer crevetii gata curatati, congelati)

    modul de pregatire de baza:

    - intr-o tigaie de teflon pui nitel ulei si cativa catei de usturoi taiati marunt sau zdrobiti.
    - invarti cu spatula de cateva ori, pana se incinge bine uleiul si se aromatizeaza de la usturoi.
    - pui crevetii, care o sa-si lase aproape imediat zeama. continui sa amesteci lent dar continuu.
    - cand sosul scade la jumatate, crevetii sunt gata (e vorba de cateva minute, nu mai mult)
    - adaugi zeama de lamaie si piper dupa gust, mai amesteci de 2-3 ori si gata, iei tigaia de pe foc.
    - se servesc cu patrunjel presat deasupra.

    pentru ca au un gust destul de puternic si satios, e bine sa ii servesti cu o garnitura (orez, legume...)
  •  
    • 767 mesaje
    6 Aug 2009, 14:44
    0 0
    Saru'mana, Donna! Exact asa o sa-i prepar, in seara asta. Am inteles ca merge sa-i prajesc si nedecorticati, cica ar iesi mai suculenti asa. Deja am facut o proba ca sa-mi dau seama cate minute sa-i las la prajit: cam 3min (nedecorticati). Mi se pare interesant sa-i desfaci in timp ce-i mananci. Oricum, voi face ambele variante.
  •  
    • 767 mesaje
    6 Aug 2009, 14:45
    0 0
    Marti si Cimbrishor, multumesc frumos pt informatii!