fetelor,voi ce mai gatiti???
-
1 1Panse,ai avut dreptate cu oul.Am pus chiar 2.Si a iesit cam prea tare compozitia.Am fiert la ea 3 ore!
Nu-i bai,c-am mancat cu pofta dar tot n-au avut gustul ardeilor facuti de mama. -
pai,hai sa-l animam,Angi.........(topicul)
pt prinz am gatit ciorba de perisoare din carne de vita(+gris,un ou,putin piper),acrita cu bors de casa si dresing de smintina;ardei copti stropiti cu o ''pinza'' de otet balsamic,cu mujdei de usturoi.desert clatite cu dulceata de visine.
pt cina as vrea sa ''inventez'' niste vinete la cuptor cu rosii,costita si cascaval ras peste;da' n-am ''pornire''! -
eeeeeeei, io as fi preferat o mamaliguta la puiutul ala cu usturoi!!!!!!!!! da' e bun oricum!
aseara am experimentat reteta de vinete la cuptor; (vinete taiate fisii pe lung,normal,ca altfel erau rondele; se calesc putin,cat sa se-nmoaie,se aseaza intr-o tava unsa bine cu unt;
separat se caleste o ceapa si usturoi,se adauga 2 rosii cubulete,si apoi costita sau kaizer;se aseaza totul peste vinete,se completeaza cu o juma de cana de supa de pui,se condimenteaza cu piper;eu am acoperit totul cu cascaval ras;se da la cuptor pt cca 50'.)mie mi-a placut!!! -
La mine e mai simplu,fasolica tucara(adica lata) cu sos de rosii ,pui prajit la ceaun si ardei copti.
De rest nu am mai avut pornire,pe seara poate doar o salata bulgareasca.
Crisman incearca si vinete cu brinza sarata,yummi.Reteta e asemanatoare cu ce ai facut tu,brinza o amesteci cu ou si razi cascaval deasupra. -
E o clasica cu adaos adica:rosii,ardei,castravete,ceapa,masline,brinza feta;dar eu mai adaug si ou fiert si sunca taiata fisii,apoi sare,piper,ulei .
Azi m-am uimit si pe mine de harnicutza,am facut:salata de vinete,cu care am umplut rosii,paste cu brinza la cuptor sa fie bune si reci si prajitura cu visine din visinata(am uitat sa iau proaspete) si inghetata de la plic cu ciocolata.
Voi ce ati mai facut? -
Azi mi-e lene sa gatesc asa ca o sa fac o salata de ou ( branza feta,cateva oua fierta maruntite, unt si bucati mici de ardei gras - toate legate intr-o pasta)- cu care o sa umplu niste rosii si sandisvuri calde la cuptor - felii de paine cu sunca si cascaval,lasate in cutor pana devin crocante.