fetelor,voi ce mai gatiti???
-
7 26eu una nu mai stiu ce sa fac de mancare pentru maine,daca aveti voi ideei astept retetele voastre.va urez o seara frumoasa!
-
In seara asta penne arrabiata cu pui.
Se rumeneste pieptul de pui taiat cuburi in ulei de masline, se adauga o cutie de rosii in suc, un ardei iute maruntit, 2-3 catei de usturoi pisati, busuioc, oregano, sare, piper, se fierbe cam 5 minute si se adauga peste pastele fierte al dente in apa cu sare si stropite putin cu ulei de masline. Deasupra se rade parmezan. E simplu si rapid.
Pofta buna! -
buna!
Azi gatesc asa:
- supa de rosii
- ostropel de pui cu piure si salata de varza alba cu morcov;
-o varza la cuptor - garnitura pt. sotul meu care nu are voie cartofi;
- piept de pui la cuptor;
- s-ar putea sa fac si o mazare cu pui, ca ai mei schimba meniul zilnic.
Asa ca zi vor manca ostropel, maine mazare, poimanine iar ostropel si eu nu mai trenuie sa intru in bucatrie decat ca sa incalzesc mancarea, sa spal vase, nu sa gatesc vreo cateva zile. Pupici si spor la treaba. -
ciorbitza de pui si piept (tot de pui) asiatic facut asa : se taie pieptul fie fashii sau cuburi, se caleste cu niste ceapa taiata pestishori mari, cu ardei roshii si galbeni, se adauga putin curry si condimente asiatice (eu folosesc un mix indian). le calesc pe toate in wok, iar cand sunt facute adaug niste cartofi fierti separat cu dafin, taiati cuburi si 1/2 cana de bulion, sau roshii.
se serveste cu orez fiert -
bianca, uite 3 idei pt a nu se mai lipi sarmalele:
1.. eu mereu pun pe fundul oalei crengute de cimbru si marar(condimente aromate care si dau un gust deosebit sarmalelor) iar peste aceste crengute,pun un strat de varza taiata fideluta,abia dupa aceea incep randurile de sarmale
2.. folosesc o oala speciala din lut ,doar pt sarmale si le gatesc la cuptor
3..se fierb la foc mic, dureaza mai mult dar ies mai gustoase daca fierb la un foc bland
....cica ies mai bune daca le mananci a doua zi, reincalzite -
ciorba de pui, ostropel de pui si fidea prajita; am descoperit o salata f f gustoasa, sa va spun cum se face- 2 cartofi fierti si taiate in bucatele mici, 2-3 catei de usturoi pisati, o bucatica de ridiche neagra rasa, un morcov ras, o lingura de nuca macinata, o lingura de zahar, ulei (de masline, de preferat), zeama de lamaie si sare. dimineata ce mai serviti? era un topic mai devreme cu acest subiect dar nu stau sa mai caut...sunt atatea posibiliti- oua fierte, branza, lapte cu cereale, placintele, salata de fructe. sa mai aud vesti de la voi
-
Salata bulgareasca (Shopska)
Ingrediente:
150 gr telemea
2 castraveti
1 ardei gras
4 rosii
4 oua fierte
150 gr sunca
50 gr masline negre
2 linguri ulei de masline
zeama de la o jumatate de lamaie
sare
patrunjel si cateva frunze de salata verde pentru ornat
Mod de preparare:
Rosiile taiate in patru si castravetii taiati rondele se pun intr-un castron;
Sunca si ardeiul se taie fasii subtiri si se adauga si ele;
Adauga maslinele, ouale taiate rondele si telemeaua;
Din zeama de lamaie si ulei faci un sos pe care il sarezi dupa gust si il adaugi peste salata;
Decorezi cu cateva frunze de patrunjel si salata verde.
http://bucataria-lumii.blogspot.com/ -
eu mai fac de cel putin doua ori pe saptamina tochitura de purcel iau de la careffour gulas de porc i-l pun la fiert pina scade si apoi pun peste carne o lingura de mustar si vin rosu apoi putin bulion si putin suc de rosii putin oregano si cind am oprit focul pun usturoi pisat fac si o mamaliguta si sa te tii eu niciodata nu iau retete de pe anumite site-uri mai bine ma concentrez si fac ce stiu ca facea mama mea