pentru (viitoare) mamici

 •  
  • 1 mesaje
  3 Aug 2008, 20:23
  0 0
  Buna fetelor,
  Am hotarat ca e momentul sa incerc sa devin mamica... Doar ca am o mica mare dilema... Stiu ca in primele trei luni de sarcina sunt interzise anumite tratamente cosmetice (vopsit par, autobronzante, anumite creme etc)... Pdap, pana ajungi sa constati ca iti vine sau nu ciclul, n-ai de unde sa stii ca esti insarcinata...
  Ideea e urmatoarea :
  - sa renunt incepand de acum inainte la orice obiceiuri/tratamente care sunt daunatoare/interzise in primele 3 luni de sarcina?
  - sa aplic acele tratamente cosmetice doar in cazul in care constat ca mi-a venit ciclul (si deci nu sunt insarcinata, nu exista nici un pericol pt un potential bebe) si doar in acele zile pana la ovulatie?
  (Si ma refer in acelasi context chiar si la banalele medicamente pt dureri de cap, etc...care se stie cat rau pot face in aceasta perioada)
  As vrea sa stiu - voi cum ati procedat?
 •  
  • 2439 mesaje
  3 Aug 2008, 21:59
  0 0
  Hai, buey, ca astea-s fix tampenii cu vopsitul parului, genelor, autobronzant etc acuma n-o sa ne mai spalam nici cu sapun, ca suntem gravide?!
 •  
  • 1703 mesaje
  4 Aug 2008, 08:24
  0 0
  dionne, eu mi-am vopsit parul pe toata perioada sarcinii, n-am citit pe nicaieri ca ar fi interzis. de autobronzante nu stiu, vezi ce scrie in prospect. stiu ca unele creme anticelulitice nu se recomanda in timpul sarcinii.

  da, trebuie sa renunti la tot ce e interzis in timpul sarcinii inca din momentul in care renuntati la protectie. poti avea menstruatie si daca esti insarcinata, se intampla mai rar, dar se intampla. mai sigur e sa-ti faci un test de sarcina, chiar daca ai menstruatie.

  bafta si sa te vedem cat mai curand pe topicul viitoarelor mamici!
 •  
  • 331 mesaje
  4 Aug 2008, 10:23
  0 0
  dar tu te vopsesti lunar? sigur nu...atunci te vopsesti acum si vezi ce se intampla ,daca ramai insarcinata...si eu m-am vopsit in timpul sarcinii,desi am citit undeva ca amoniacul din vopsea poate dauna fatului,cu specificatia ca trebuie sa fie o vopsea de ft haioasa calitate,cu un continut ridicat de amoniac,iar expunerea mamei la actiunea acestei substante trebuie sa fie destul de indelungata....mai mult se referea articolul la mamicile coafeze care se expun zilnic
 •  
  • 46 mesaje
  4 Aug 2008, 10:31
  0 0
  Dionne.....se intampla sa iti vina ciclul si sa fii insarcinata.Nu te baza pe acest lucru.Foloseste testul,sau mergi la control.In tampul sarcinii nu este recomandat sa te vopsesti.Dar eu am facut-o,nu am avut probleme.Ce-i drept m-am vopsit mai rar cu o nuanta apropiata de culoarea parului meu.Am folosit autobronzant,dar nu am dat pe burtica. Cel mai bine e,atunci cand constati ca esti insarcinata,sa ai o discutie cu medicul ginecolog,si te vei lamuri cu siguranta.Bafta!