Ten cu MULTE probleme

  •  
    • 193 mesaje
    26 Iun 2008, 18:45
    1 0
    M-a innebunit tenul asta al meu. E mixt (iar acum vara e dezastru, lucesc mai rau ca un bec) si sensibil cu roseata. Dar daca folosesc produse pentru ten mixt, mi se irita sau mi se usuca in zona T. Am incercat sa folosesc ceva pentru ten uscat si m-am umplut de monstri.
    Am zis sa incerc lotiunea pentru ten intolerant de la Avene si mi-a uscat fata groaznic. De la caldura au inceput sa apara armatele de 'elefanti'. Fara fond de ten si pudra nu pot sa ies din casa.

    Se pare ca nici apa termala nu-mi prieste. Imi usuca fata. Pana si gama Sensibio e too much pentru ultra sensibilul meu ten.

    Ce sa fac? Mai e cineva ca mine?

    Am vazut ca mai nou se face distinctia intre ten mixt-uscat si mixt-normal. Ce inseamna?

    Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Nu stiu ce sa-mi mai cumpar si am cam ramas fara finante.

    Help!
  •  
    • 193 mesaje
    26 Iun 2008, 18:49
    0 0
    Aaa, precizez ca am tenul foarte foarte deschis; cu greu imi gasesc o nuanta potrivita la fond de ten si la pudra.
  •  
    • 2794 mesaje
    26 Iun 2008, 22:06
    1 0
    Parerea mea e ca cel mai bine ar fi sa incerci sa folosesti o crema cu factor de protectie solara ridicat - de la 30 in sus - pentru ten mixt/gras. Ca recomandari exista in gama Hyseac de la Uriage o crema cu spf 30 pt ten mixt foarte buna, care hidrateaza si lasa tenul foarte fin, dar in acelasi timp mat (preferata mea in momentul de fata) si sint niste creme cu spf mare, dar cu texturi foarte lejere la Vichy, intre 30 si 50+. Un produs care sa-ti mentina sub control secretia de sebum si care sa te protejeze de soare, fiind in acelasi timp blind cu pielea ta, ar trebui sa te scuteasca de o groaza de probleme.
  •  
    • 4 mesaje
    27 Iun 2008, 10:11
    0 0
    Pai, cred k cel mai bn ar fi sa vizitezi un dermatolog..si eu am avut probleme cu tenul,insa mi-a dat tratamentul potrivit si pot spune k in mare parte am scapat de ele..
    incercam produse la intamplare..si nimik nu imi facea bn..lasa-te pe mana unui specialist..good luck!
  •  
    • 15 mesaje
    27 Iun 2008, 11:12
    0 0
    iti recomand fondul de ten Diafan de la Artistry. Are SPF mare si il gasesti si in nuante foarte deschise.
    Pentru creme cred ca mai bine consulti un dermatolog.
  •  
    • 494 mesaje
    27 Iun 2008, 13:27
    0 0
    si eu sunt de parere ca tb sa tratezi interiorul si apoi sa te gandesti sa acoperi. mergi la un dermatolog sau incearca tratamente naturiste impotriva cosurilor. gasesti pe net o gramada de recomandari.

    cat despre creme eu incerc de 3 zile crema Normaderm de la Vichy. e impotriva imperfectiunilor. mie mi-a placut ca nu-mi mai luceste fata deloc, si eu avand aceeasi pb ca si tine: imi luceau nasul, barbia si fruntea.
  •  
    • 193 mesaje
    27 Iun 2008, 13:59
    0 0
    Lolita, multumesc, suna foarte bine recomandarile tale.

    Dark_phoenix, crede-ma ca m-am saturat de asa-zisii ‘specialisti’ care si-au batut joc de mine cu experimentele lor. M-am saturat sa fiu cobai. Plus de asta, eu nu am cosuri in mod normal. De ceva timp nu mi-au mai aparut deloc, dar de cand a venit caldura cred ca nici produsele pe care le foloseam nu mai sunt corespunzatoare.

    Am incercat si tratamente naturiste, dar nu vad nicio imbunatatire, plus ca si alea trebuie urmate cu cap, pentru ca pot face mai mult rau uneori.

    Multumesc tuturor.
  •  
    • 1510 mesaje
    27 Iun 2008, 16:10
    0 0
    strmfi incearca sa bei si sa pui comprese cu ceai de salvie, e bun pt ten gras atat intern cat si extern si ajuta si roseata. de asemenea mai stiu ca si ceaiul de trei frati patati e bun pt iritatiile pielii (intern)
  •  
    • 162 mesaje
    27 Iun 2008, 19:29
    0 0
    buna.de ce nu incerci sa ti faci de 2ori pe sapt o masca cu argila cosmetica,sincer,te va ajuta mult
  •  
    • 162 mesaje
    27 Iun 2008, 19:30
    0 0
    si miriam are dreptate ce ti recomanda,
  •  
    • 193 mesaje
    28 Iun 2008, 11:55
    0 0
    Multumesc, fetelor.

    E dezastru ce e pe fata mea. Aseara stateam in fata oglinzii si nu-mi venea sa cred.

    Am mai incercat eu in trecut cu naturiste: galbenele, drojdie, aloe, argila (si intern si extern) si o gramada de alte incercari. De la un timp scapasem de probleme. Nu mi-a mai aparut un cos de cateva luni bune; doar iritatii cand nu foloseam ceva corespunzator. Asa mi se intampla cand folosesc produse pentru ten mixt, care de altfel este si tipul meu de ten. Am impresia ca este pielea foarte deshidratata. Mi-as dori sa gasesc o crema hidratanta si emolienta si sa nu fie nici pt ten mixt nici pt uscat. Acum toate sunt grupate in doua categorii si nici una nu mi se potriveste.
  •  
    • 629 mesaje
    28 Iun 2008, 13:08
    0 0
    strumfi, am avut aceleasi probleme ca tine. solutia nu este folosirea produselor pentru ten mixt pentru ca din ce spui tenul tau este deshidratat rau. foloseste Hydracristal Fluid Thermal de la Uriage, este crema hidratanta pentru ten mixt, excelenta, iar pentru demachiere Eau Micellaire de la Avene, este pentru ten cu tendinta de inrosire si este foarte fina, foarte delicata. Dar ziua musai sa folosesti ceva cu factor de protectie. Daca gasesti crema Hyseac cu SPF 30 de la Uriage de care spunea Lolitaa este excelent. As folosi si eu dar nu am vazut prin Iasi, incerc sa-mi comand.
  •  
    • 193 mesaje
    28 Iun 2008, 13:24
    0 0
    Wow! Vad ca toata lumea recomanda Uriage. Chiar asa bune sunt produsele? M-ati convins sa incerc. Dar cand vad ca sunt pt ten mixt, mi se ridica paru-n cap.

    Problema cu solutiile micelare este ca am incercat si nu mi-au priit. Am incercat de la Bioderma Sensibio care se presupune ca e ceva lejer avand in vedere ca este pentru ten sensibil si nu mi-a priit. Am incercat lotiunea pentru ten intolerant (care zic eu, ar trebui sa fie si mai lejera) de la Avene si mi-a uscat fata ingrozitor. Cred ca de la ea mi se trage.
  •  
    • 629 mesaje
    28 Iun 2008, 13:29
    0 0
    Daca stau sa ma gandesc bine, mai bine folosesti ziua Hydraphase XL Legere de la Roche Posay decat Hyseac de la Uriage. Hyseac este special pentru tenul cu probleme si gras deci exact ce nu-ti trebuie tie. Hydraphase XL Legere are factor de protectie 15 (micut dar mai bine decat deloc) si este hidratant lejer, nu ingrasa fata excesiv. Oricum la tipul mixt trebuie sa-ti stergi fata in timpul zilei, inevitabil se ingrasa si luceste, asta este, n-avem ce face in privinta asta.
    Insa este si o parte buna: tenul mai gras putin face riduri mult mai greu decat cel uscat
  •  
    • 629 mesaje
    28 Iun 2008, 13:42
    0 0
    Da, Uriage sunt excelente si sunt speciale pentru probleme.
    Eu tind sa cred din ce povestesti tu ca tenul tau este deshidratat si sensibilizat si apoi mixt/gras. Ca sa intelegi mai bine ce vreau sa spun: trebuie sa tratezi prima problema (sa-l rehidratezi) si apoi a doua. Ma recunosc pe mine acum cativa ani: ma ustura fata, simteam ca trage imediat dupa ce ma demachiam sau ma spalam pe fata iar la putin timp dupa era grasa si luceam ca un bec. Am fost la dermatolog si mi-a spus ca de la niste produse Avon mi-am distrus fata. Atunci eram mic si prost, nu stiam mai bine.... Tratamentul de soc a fost urmatorul: crema Atoderm de la Bioderma dimineata iar seara un produs preparat special in farmacie ca sa trateze problemele specifice tenului mixt. Iar ca demachiant aveam Sensibio H2O de la Bioderma. Dupa 1 luna de tratement de soc am trecut pe crema pentru ten sensibil de la Bioderma (Sensibio Creme) in loc de Atoderm care este pentru tren uscat si deshidratat si deci mi se ingrasa fata tareee. Eu insa am facut acest tratament toamna-iarna vara nu stiu daca o sa poti suporta Atodermul. Insa crede-ma, este excelent, practic asa mi-am revenit. De atunci folosesc produse pentru ten sensibil, cu o mica scapare cand am fost la o toanta de cosmeticiana care mi-a spus ca nu, este gras tenul meu, de ce folosesc produse pentru ten sensibil. Iar eu am crezut-o si mi-am cumparat gel de demachiere pentru ten gras, creme pentru ten gras si rau am mai facut! Lucea mai tare, se ingrasa mai tare, ma ustura pielea.
    Acum folosesc ce spuneam cu vreo doua posturi mai sus si sunt mai mult decat multumita.
  •  
    • 193 mesaje
    28 Iun 2008, 14:04
    0 0
    Nikituska, esti o forta! Cat mi-ai scris! Apreciez.

    Am incercat si eu o crema pentru ten uscat, mult-laudata Ictyane de la Ducray, dar acum vara e dezastru - m-am umplut de monstri si in zonele unde nu am niciodata, adica pe obraji. Cred ca toamna- iarna merge, dar acum nu.In combinatie cu lotiunea de care ziceam de la Avene cred ca mi-am nenorocit tenul.

    Tenul meu este intr-adevar sensibilizat. Vara trecuta am descoperit ca am o infectie cu streptococ si in loc sa inghit antibiotice, le-am amestecat in crema. Cred ca atunci am pus capac, desi pe moment aratam chiar bine, iar streptococul pare sa fi decedat. Inainte de asta am folosit toate cremele si lotiunile posibile si imposibile si tot felul de tratamente auzite. Tot ce auzeam sau citeam, puneam pe fata.

    In orice caz vad ca acum nici macar produsele pentru ten sensibil nu-mi mai fac bine - Sensibio, La Roche Possay, Uriage (am avut un demachiant), Avene (singurele creme care m-au multumit cat de cat) etc.

    Am nevoie de ceva foarte hidratant, dar se pare ca nu exista ceva care sa fie doar hidratant si atat. Auzisem de o crema multiperformanta de la Ivatherm, sau de cremele de la Skincode, dar, sincer, deja m-am saturat de incercari. Plus ca se simte si la punga.
  •  
    • 503 mesaje
    5 Iul 2008, 13:26
    0 0
    Strumfulina, mie o crema hidratanta si reparatoare care imi place foarte mult este A-derma Epithelial, de la Ducray, cu acid hialuronic. Mi-a placut de n ori mai mult decat Ictyane. Ai putea sa o folosesti seara, iar dimineata ceva cu protectie solara mare.
  •  
    • 193 mesaje
    5 Iul 2008, 14:14
    0 0
    Multumesc, lissa. Mi-am luat de curand o crema de la ROC (am deschis si un topic) Hydra+ Destressant si imi place foarte mult. Nu este grasa, dar hidrateaza bine. Mi se pare super.

    M-am uitat pe site-ul cu produse A-Derma si, desi nu prea inteleg franceza, vad ca exista o gama pentru ten sensibil. Pare interesant. Multumesc pentru sugestie.
  •  
    • 503 mesaje
    5 Iul 2008, 15:23
    0 0
    Da, am citit ca esti foarte incantata de Roc..ma bucur..e mai bine acum?

    Chiar merita incercata crema Epithelial, la pretul mega acceptabil de 35ron, mi se pare super buna. si ca ingrediente.
  •  
    • 193 mesaje
    5 Iul 2008, 19:28
    0 0
    Ce stie sa faca Epithelial? Pe tine cum te-a ajutat?