Crema caramel pt foi de napolitane

  •  
    • 767 mesaje
    14 Mai 2008, 17:46
    0 0
    Stie cineva cum se prepara crema caramel cu care se pot umple foile de napolitane din comert?

    E vorba de o crema caramel facuta in principal din zahar, oua, lapte si nuci si care seamana f bine cu batoanele Mars si are si consistenta caramelelor.

    Va rog frumos, daca stiti, postati reteta.

    Multumesc!
  •  
    • 60 mesaje
    15 Mai 2008, 22:02
    1 0
    Crema am testat-o personal si e delicioasa:
    -300 gr zahar - se caramelizeaza intr-un vas la foc mic
    -100 ml apa - se adauga peste zaharul caramelizat si se amesteca in continuare
    -1/2 l lapte amestecat rece cu 5 linguri de faina; se toarna peste zaharul caramelizat si se fierbe pana se ingroasa crema
    -125 g unt se adauga peste crema rezultata
    -zahar vanilat, esente dupa preferinte
    Se ung foile cu crema calduta. Poti adauga si nuts.
    Pofta buna!
  •  
    • 13910 mesaje
    15 Mai 2008, 22:08
    3 1
    mie mi-e o lene sa o scriu iar, daca ai rabdare sa cauti in arhiva, am scris una super faina....
  •  
    • 767 mesaje
    15 Mai 2008, 22:14
    0 0
    Multumesc mult pt raspunsuri! O sa caut si in arhiva.
  •  
    • 3036 mesaje
    16 Mai 2008, 14:32
    0 0
    exista o reteta cubaneza de caramel, dementiala, se numeste "dulce de leche" (dulceata de lapte):

    http://chezpim.typepad.com/blogs/2007/10/how-to-make-hom.html

    scoate spatiile goale din link, altfel nu merge
  •  
    • 767 mesaje
    17 Mai 2008, 00:39
    0 0
    Foarte interesant, Donna. Este prima data cand aud de asa ceva. I-am dat o cautare si pe google, am gasit mai multe retete. In mod sigur o voi incerca. Maine am in plan sa fac ambele creme, si cea postata de Iofelina si Dulce de leche. Sa vedem care este mai cu motz

    Multumesc mult pt retete!
  •  
    • 124 mesaje
    26 Mai 2008, 08:24
    0 0
    Iofelina, untul se pune dupa ce am luat cratita de pe foc, la sfarsit?
  •  
    • 767 mesaje
    26 Mai 2008, 09:04
    0 0
    Zaycyca, eu asa am facut, am oprit focul si am adaugat untul taiat in bucati. A iesit f buna, dar parca mi-a placut mai mult "Dulce de leche", e delicioasa, are gustul caramelelor cu lapte.
  •  
    • 124 mesaje
    27 Mai 2008, 11:08
    0 0
    Ms pt raspuns idrys. Dulce de leche se fierbe intr-adevar 3 ore? Am inteles ca-ti trebuiesc 2 l lapte si 500 gr. zahar.Le punem impreuna la fiert timp de 3 ore...
    Laptele trebuie sa fie fiert inainte, sau nu?
    Am facut si eu crema caramel pt foi napolitane si mi-a iesit buna, dar mi-ati starnit curiozitatea cu 'dulce de leche'.
  •  
    • 767 mesaje
    27 Mai 2008, 20:29
    0 0
    Eu am fiert la ea 3h Am pus laptele intr-un ceaun si cand a fiert am adaugat zaharul si jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu (ai grija, ca in momentul in care adaugi bicarbonatul, amestecul se va umfla si focul treb sa fie la minimum). Am amestecat cam din 15 in 15 min (de asta am folosit ceaunul, dar merge f bine si o oala cu fund dublu). Tot timpul focul a fost f mic, tocmai pt ca nu aveam chef sa stau langa ea sa amestec intr-una.

    Eu am folosit 1l lapte si 12 linguri de zahar (asta ar insemna cam 300gr zahar) si la final a iesit o crema destul de lichida, numai buna de intins pe foile de napolitane. Cred ca daca folosesti m mult zahar iese mai consistenta.

    Mai exista si varianta mult mai usoara, in care se foloseste doar o cutie de lapte condensat si se pare ca iese un caramel f gros. Eu n-am incercat-o inca pt ca nu am gasit cutii de lapte condensat. Postez imediat si reteta asta.
  •  
    • 767 mesaje
    27 Mai 2008, 20:34
    0 0
    "1 cutie de lapte condensat de 375 g
    1 oala
    apa
    Pui conserva nedesfacuta intr-o oala cu fund dublu. Torni apa peste conserva astfel incat sa o acoperi cu totul
    Lasi oala pe foc mijlociu timp de 3 ore. Apa nu trebuie sa scada prea mult, conserva trebuie sa ramana tot timpul acoperita.
    Scoti conserva dupa 3 ore si o lasi la racit"

    Asta-i linkul: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/17709/Orez-cu-lapte-si-dulce-de-leche/ (pe undva, pe la mijlocul paginii ai si imaginile).
  •  
    • 60 mesaje
    27 Mai 2008, 23:50
    0 0
    untul se pune pt legarea compozitiei, chiar daca il fierbi, el tot se incheaga cand se mai raceste; io foloseam foi facute pe fundul tavii, cele de napolitana sunt foarte moi
  •  
    • 169 mesaje
    29 Mai 2008, 02:23
    0 0
    4 albuse se bat bine se adauga 250 g zahar se adauga galbenusele si se bat desupra unei cratite pe aburi pina se ingroasa ..se adauga 2 pachet de unt si se bate in continuare ,5o g nuca se macina si 2oo g nuca se maruntesc si se adauga in crema ,iar 250 g de zahar se caramelizeaza si se pun crema de oua cu unt si nuca pina se incorporeza bine in crema ..se lasa la rece putin si se pun intre 2 foi de napolitana dupa...ca sa se taie frumos se pune la congelator o jumate de ora apoi se poate taia..
  •  
    • 169 mesaje
    29 Mai 2008, 02:26
    0 0
    rectific legat de unt se pune un pachet mare de unt
  •  
    • 11 mesaje
    30 Mai 2008, 11:31
    1 0
    uite o alta crema pe care o fac eu:

    - se bat 3 oua intregi cu o cana de zahar si un pachet de unt (margarina)moale
    - se caramelizeaza o cana de zahar, si cand a devenit lichid, se pune cate o lingura din amestecul de mai sus, amestecand mereu, pe foc mic (daca se intareste caramelul continui sa amesteci la foc f. mic pana se lichefiaza)
    - se ia de pe foc si se adauga aproximativ o cana de nuci macinate
    - se lasa la racit crema pana se mai intareste si se umplu foile.