Sparanghel-cum se prepara?

  •  
    • 127 mesaje
    11 Feb 2008, 17:13
    0 0
    Evelor,
    am cumparat sparanghel la borcan (alb) deoarece am gasit o reteta ,,file de rechin cu portocale'' care necesita garnitura sparanghel. Probleme este ca scrie ,,se serveste cu garnitura de sparanghel'', dar nu specifica cum se prepara acest sparanghel. cred ca era bine sa fie crud. Eu nu am gasit crud si d asta am luat la borcan , dar nu stiu ce sa fac cu el. Sa-l pun pur si simplu in farfurie langa peste? sa-i pun condimente?

    Inca o intrebare. Aveti idee unde se gasesc boabe de coriandru? In carrefour nu am gasit.Si nici la mega image
  •  
    • 3036 mesaje
    11 Feb 2008, 18:11
    0 0
    daca sparanghelul din borcan este doar oparit, il "tragi" in unt incins, cat sa se incinga bine. de fapt, sparanghelul proaspat se gateste la fel, adica se caleste rapid in unt. unii fierb sparanghelul in apa cu sare, dar isi cam pierde savoarea.

    boabe de coriandru gasesti la plafar (ceai de coriandru) sau la magazinele cu specific arabesc.

    ai grija, boabele de coriandru au o aroma destul de puternica si stranie pentru noi, occidentalii. sunt unii care le adora, dar sunt si altii care nu mai pot pune gura pe mancare dupa ce le-au simtit gustul.
    eu fac parte dintre aceia carora le place coriandrul, dar sincer, nu l-as pune la bunatate de file de rechin. eu il gatesc asa: il stropesc cu ulei de masline si sos de soia, il presar cu sare si piper negru si il bag la cuptorul bine incins in prealabil, unde il las doar vreo 10 minute (altfel isi pierde fragezimea).
  •  
    • 18347 mesaje
    12 Feb 2008, 09:05
    0 0
    stiam ca se serveste cu sos bechamel, dar pt asta da un search pe google.
  •  
    • 246 mesaje
    12 Feb 2008, 12:41
    0 0
    dar de brocoli?vreo reteta aveti?
  •  
    • 1139 mesaje
    12 Feb 2008, 15:57
    2 0
    Eu stiu ca sparanghelul se fierbe doar si se serveste ca si garnitura cu sos olandez.
  •  
    • 18347 mesaje
    12 Feb 2008, 23:44
    0 0
    olandez, bechamel....credeam ca e tot aia. nu le am cu sosurile

    broccoli, mie imi place fiert. de fapt il pui in apa fierbinte si-l lasi sa fiarba cam 5 min. cu cat ramane mai intreg cu atat e mai gustos.
    il folosesti ca si garnitura.

    dar poti sa il gatesti si asa: piept de pui, ciuperci, zuchini, ardei gras, conopida, vinete, ceapa....etc, intr-o tigaie tefal cu putin ulei de masline si putina apa. pui ceva condimente si lasi sa fiarba cam 10min. poti servi cu orez, sau paste.

    sau.... ashe:
    conopida putin fiarta(nu complet), morcov la fel, carne(pot fi crenvusti, piept de pui, sau fara), broccoli oparit, le pui intr-o tava, adaugi 2,3 oua batute, condimente, o lingura smantana si cascaval ras deasupra. dai la cuptor pana e gata - adica vezi tu!
  •  
    • 127 mesaje
    13 Feb 2008, 10:36
    0 0
    Stiti cumva unde gasesc sparanghel crud sau congelat ? ca eu am luat la borcan dar am inteles ca e mai gustos cel crud. In Cora au?
  •  
    • 3036 mesaje
    13 Feb 2008, 11:54
    0 0
    proaspat, la megaimage, de obicei... dar depinde si de sezon...

    alege-l pe cel tanar: incerci sa infigi unghia in partea de jos a tulpinii. daca este fibroasa, lemnoasa, nu lua, ca dintr-un astfel de sparanghel vei putea consuma doar varfurile. e pacat de bani si de munca ta in bucatarie...
  •  
    • 127 mesaje
    13 Feb 2008, 12:47
    0 0
    In caz ca nu gasesc crud, pot sa -l prajesc in unt pe cel care il am la borcan. Este alb. Cat sa-l las in unt? mai pun ceva inafara de unt? multumesc
  •  
    • 127 mesaje
    13 Feb 2008, 13:59
    0 0
    Sosul olandez gasesc gata preparat? Ma ajutati cu o marca si un loc de unde pot sa cumpar? merge sa incing sparanghelul in unt si sa torn niste sos d' asta peste?
  •  
    • 1139 mesaje
    13 Feb 2008, 14:10
    0 0
    Sparanghelul se foloseste de obicei ca garnitura pentru peste,in special pentru somon.Cel din conserva nu mai are nevoie de a fi preparat.Cei proaspeti pot fi pregatiti intr-o tigaie cu putin unt,apa si condimentele de rigoare.
    Eu prepar broccoli inabusiti:ii pun intr-o cratita cu putina apa,ulei de masline si usturoi.Sunt o garnitura optima pentru carnea de pui!