mancare de leber/caltabos?

  •  
    • 55 mesaje
    29 Ian 2008, 10:16
    0 0
    exista?stie cineva ceva?
  •  
    • 2789 mesaje
    29 Ian 2008, 13:52
    0 0
    din cate stiu eu astea se consuma ca atare,nu se fac mancaruri din ele
  •  
    • 51 mesaje
    30 Ian 2008, 10:00
    0 0
    stiu ca leberu-i ceva, iar caltabosul altceva.....lebarul este un mat gros umplut cu compozitie de ficat, iar caltabosul sau chishca (asa i se mai spune-n moldova)este tot un mat gros dar umplut cu orez si carne.....gusturi total diferite....
  •  
    • 55 mesaje
    30 Ian 2008, 15:47
    0 0
    stiu care e diferenta dintre ele, si stiu si ca se consuma propriu-zis (cel putin in zona mea)
    numai ca mi-a zis o fata mai demult ca la ea se facea cu un sos de rosii si usturoi (se fierbea in el) si am crezut ca stie cineva ceva concret
  •  
    • 361 mesaje
    31 Ian 2008, 21:43
    0 0
    Da, stiu eu o reteta cu leiber. E nemteasca, am luat-o de la televizor de la emisiunea in limba germana. Am facut-o de cateva ori si a iesit foarte buna.

    Salata de leiber: Deci, iti trebuie leiber, ceapa, ulei, otet, sare, piper si maghiran (este idispensabil, il gasesti in plicuri la raioanele de condimente).
    Tai bucata de leiber in rondele cam de jumatate de centimetru. Ca sa nu se sfarame, il tii la congelator inainte de a-l taia felii (asta nu a spus la televizor, e din experienta mea). Tai ceapa rondele cat mai fine si o freci cu putina sare ca sa se moaie si sa ii dispara iuteala. Pune ceapa peste leiber, adauga sare, piper, maghiran, otet si ulei. Cred ca poti sa pui si un praf de boia dulce. Amesteca usor cu doua furculite ca sa nu se sfarame. Lasa la rece cam vreo ora ca sa se amestece aromele. Cantitatile sunt din ochi (nici la televizor nu le-au dat), dar la un leiber din comert (cam 300-400 gr), merge o ceapa mare (depinde de cat de picant iti place). Celelalte sunt dupa gust. Nu este obligatoriu uleiul de masline (este o moda acum), este foarte bun si cu ulei de floarea soarelui, soia sau rapita. Eu am facut o data reteta si cu un rest de ficat prajit (taiat feliute subtiri), in loc de leibar, dar am lasat salata mai mult timp la rece ca sa se moaie ficatul.
    Succes!