Help! Gateste cineva orez brun?

  •  
    • 11 mesaje
    2 Mar 2004, 17:33
    0 2
    Am optat pentru o alimentatie sanatoasa si, printre altele, am inlocuit orezul rafinat cu orez brun. Dar este cumplit la gust. Mi-am pus imaginatia la lucru (si nu am putina) insa fara succes. Este aproape imposibil de mancat. Daca stie cineva cum se gateste gustos sau macar "mancabil" orezul brun va rog foarte mult sa-mi spuneti si mie. Multumesc.
  •  
    • 24 mesaje
    3 Mar 2004, 09:42
    2 0
    Eu gatesc orez brun de aprox 5 ani (cand am inceput sa-mi hranesc cu mancare solida copilasul ).E adevarat ca e alt gust , si chiar si in ziua de azi mi se pare straniu , dar una peste alta m-am obisnuit . Fierbe-l separat si pune sos de soia peste el ( ca sa fie usor ) cu legume gatite tot chinezeste . Mie daca stau sa ma gandesc cred ca-mi displace mai mult aspectul "colivacios" , dar daca vrei sa fii sanatos trebuie sa faci si anumite sacrificii...Cel mai bun care este la noi este nemtesc Mullers parca ( se gasestela Metro dar si in supermachet-uri.
    PS Fiica-mea nu-l agreeaza pe cel obisnuit-ca sa vezi puterea obisnuintei.
  •  
    • 25 mesaje
    31 Mar 2004, 20:54
    0 0
    si eu folosesc orez integral,este foarte sanatos,contine multe vitamine
  •  
    • 9837 mesaje
    1 Apr 2004, 18:22
    0 0
    Daca nu iti place, cauta alt tip de orez. Orezul Basmati, de exemplu, e renumit pentru gustul lui placut si e folosit in multe diete. Da o raita pe net pentru amanunte.
  •  
    • 23 mesaje
    3 Apr 2004, 17:34
    1 0
    si eu folosesc orezul brun pt ca e mult mai sanatos...incearca sarmalute,ghiveci cu legume si orez,sau pilaf cu ciuperci,cu morcovi,sau cu amestec mexican.
    nici eu nu am fost incantata la inceput de gust dar acum mi se pare la fel ca si cel normal,gateste-l cu legume diverse care ii vor schimba gustul.
  •  
    • 112 mesaje
    14 Mai 2004, 23:05
    0 2
    pe mine ma tenta regimul de slabit pe baza de orez shi optam pt cel brun pt ca era totushi mai sanatos (daca tot imi supuneam organismul unui soc macar acela sa nu fie chiar asha mare), in cluj cel putzin eu l-am cautat in o gramada de magazine shi se uitau unele vanzatoare la mine ca la extratereshti cand intrebam de el shi faceam diferentza cu orezul decorticat. Mie imi place orezul shi uneori imi fierb shi il pap cu finetti sau cu dulceatza asha ca ma tenta orezul acesta, dar acum am descoperit din spusele voastre ca are shi alt gust.. cam a ce aduce gustul acestui orez? e mai amar..?acru? cum e?
    Thena
  •  
    • 1034 mesaje
    17 Mai 2004, 09:26
    0 0
    fetelor, cine stie reteta orezului chinezesc???am auzit ca ar avea totusi un secret???!!!
  •  
    • 211 mesaje
    17 Mai 2004, 13:04
    2 0
    Orez chinezesc

    Ingrediente:
    orez, apa, sare.
    Mod de preparare:
    Se spala orezul in citeva ape. Se pune intr-o cratita si se adauga atita apa rece incit sa-l acopere cu cel mult 1 cm, si apoi se adauga sare. Se lasa la foc iute, dar dupa ce a dat 2-3 clocote se acopera cratita si se face focul extrem de mic. Dupa cca 25 de minute apa s-a evaporat si orezul este fiert.
  •  
    • 211 mesaje
    17 Mai 2004, 13:09
    2 1
    Orez gratinat (dupa reteta chinezeasca )
    Ingrediente:
    orez, sunca presata, cascaval, ardei gras, piper alb, sare, 1 ou, vitin, ceapa verde.
    Mod de preparare
    Orezul se spala in 2-3 ape, se fierbe in proportie de 1/1 cu apa. Sunca presata se taie cuburi mici, la fel si cascavalul curatat. Ardeiul gras, dupa ce e spalat si curatat, se taie joulien. Se clateste sunca si ardeiul gras. Oul se face omleta si se rupe bucatele mici si se amesteca cu sunca si ardeiul gras (in foarte foarte putin ulei). Dupa 2 minute de amestecat se adauga orezul cam cca un bol de orez fiert, vitinul (daca este), sarea, piperul alb. La urma se adauga cascavalul taiat cuburi mici si ceapa verde tocata foarte marunt, cca un varf de lingurita, si se amesteca pana se gratineaza.
  •  
    • 1034 mesaje
    17 Mai 2004, 17:56
    1 0
    multumesc mult andra, am sa incerc chiar in seara asta !!!sper sa imi iasa...
  •  
    • 10 mesaje
    10 Iun 2004, 22:16
    1 0
    Orezul brun este delicios cu miere, lapte si diverse seminte ,nuci si cu fulgi de nuca de cocos.
  •  
    • 1 mesaje
    28 Mai 2008, 11:34
    0 0
    Eu am cumparat zilele trecute si este f bun si are o aroma extraordinara.Trebuie fiert putin mai mult decat celalalt, deci trebuie mai multa apa.
    Eu il pun la fiert 1 masura orez si 3 masuri apa (putin mai multa), separat tai marunt o ceapa pun 1 cub Knorr putin ulei si putina apa, intr-o craticiora, pana se fierbe, dupa care torn in oala unde fierbe orezul si se continua pana se fierbe orezul.
    Pofta buna!
  •  
    • 79 mesaje
    28 Mai 2008, 19:13
    2 1
    daca pui knorr sau alte bazaconii din astea poti fierbe si pietre si tot au gust bun; pacat de orezul integral sa-l strici gatindu-l cu knorr; de ce nu incerci sa-ti faci singura stock; firebi legume, putina sare, putin piper si zeama e gata; nu ai nevoie de knorr. e sanatos si stii sigur ce pui in oala si in gura.
  •  
    • 361 mesaje
    29 Mai 2008, 22:48
    0 1
    andra_ax, cand faci focul extrem de mic, pui si capac la cratita?
  •  
    • 18347 mesaje
    30 Mai 2008, 08:17
    0 0
    si eu folosesc orezul brun. prima oara am crezut ca mananc coliva.... soo, eu folosesc sos de soia, sau seminte, sau legume.
    si mai am niste boabe..... is rosii, da nush cum se traduc. las ca ma informez. ei, pun o mana din alea in orez.

    intr-adevar gustul e altfel, da mananci cu mult mai putin decat cel normal, si mai e si sanatos. aaa, vezi sa iti cumperi din cel cu bob alungit!