noduli tiroidieni

  •  
    • 13 mesaje
    2 Feb 2004, 09:10
    0 3
    cine poate sa-mi spuna cite ceva despre gusa polinodulara, despre tratamente (naturiste si nu numai) si eventual, operatia de noduli tiroidieni.
    multumesc
  •  
    • 247 mesaje
    2 Feb 2004, 10:35
    0 1
    Draga mea, ti-ai facut TSH, ce valoare are si ce ti-a zis medicul,ai hiper sau hipotiroidie?
  •  
    • 248 mesaje
    2 Feb 2004, 10:42
    3 0
    Acum 2 luni si mie mi s-au descoperit intamplator 3 noduli la tiroida, analizele au iesit in limite normale, iar dr. mi-a zis ca daca in 3 luni cresc in dimensiuni trebuie operati, daca nu, sa vin regulat la control. M-am speriat si am inceput un tratament naturist la dr. Codrut Tutu (vezi adresa pe site-ul www.naturaplant.r. Pana acum nodulii nu au dat inapoi, dar vad ca nici nu au mai crescut, asa ca continui tratamentul naturist, desi e cam costisitor.
  •  
    • 1709 mesaje
    2 Feb 2004, 10:47
    0 0
    Am avut si eu noduli tiroidieni, de fapt erau foarte mici si nu se observau - i-a remarcat medicul numai la ecografie. Deci nu s-a pus problema de operatie, in schimb am facut vreun an de tratament cu Euthyrox si Levotirox si apoi am fost iar la control iar medicul mi-a spus ca n-ar mai fi nici o problema...

    Acum nu stiu ce sa spun, nu am probleme de sanatate (zic eu...), oricum probabil c-o sa ajung (mai curand sau mai tarziu) la un control si o sa vad.

    Uite un articol de pe net despre problemele de tiroida:

    O boala declansata de stres
    - 1 -
    Nervi intinsi la maxim, agitatie continua si pierdere brusca in greutate sau, dimpotriva, oboseala cronica, memorie slaba si kilograme in plus?
    S-ar putea sa ai probleme cu tiroida, iar stresul este cel care le-a declansat.

    Variatiile mari de greutate corporala sunt legate de disfunctii ale tiroidei, care poate fi mai activa sau mai lenesa. Putini stiu insa ca una din zece femei are o problema cu tiroida intr-o anumita etapa a vietii. Si, desi nu s-a dovedit inca stiintific, cei mai multi medici sunt de acord cu faptul ca stresul poarta vina pentru declansarea bolii.

    Exista mai multe tipuri de afectiuni ale tiroidei, dar, indiferent de care dintre ele suferi, toate incep cu o stare generala proasta, asociata cu cea gripala, depresie si extenuare. Este important ca atunci cand aceasta stare dureaza mai mult de o saptamana sa mergi la medic. Diagnosticul corect al bolii se face printr-o simpla analiza a sangelui, iar tratamentul precoce inseamna de obicei si o ameliorare rapida a simptomelor.
    Care este cauza?

    O tiroida sanatoasa produce doi hormoni – tiroxina T4 si triiodotironina T3, care controleaza viteza activitatii celulare a intregului organism. Cand cei doi hormoni sunt in exces, organismul lucreaza prea repede. Cand sunt in deficit, procesele sunt mult incetinite. Daca oricare dintre aceste anomalii nu este corectata la timp, organismul poate sa cedeze.

    Atat hipertiroidia, cat si hipotiroidia B sunt disfunctii glandulare, care dau simptome extrem de neplacute. Netratate, ele pot sa creeze serioase probleme de sanatate.
    Dar, in general, problemele legate de tiroida sunt considerate boli comune, care se pot trata prin administrarea de medicamente. De obicei, efectele acestora se fac simtite dupa cateva luni de tratament.
    Hipertiroidie
    o persoana agitata

    O tiroida prea activa produce un exces de hormoni, o tulburare numita hipertiroidie. Cea mai frecventa forma de hiper- tiroidie este boala Graves-Basedow, ma-nifestata prin exoftalmie (marirea in volum a globilor oculari). Este o boala autoimuna, care se transmite genetic – de obicei, de la mama la fiica – si, cel mai probabil, este declansata de stres. Printre factorii favorizanti se numara si infectiile sau administrarea in exces a unor medicamente (hormoni tiroidieni sau iod).
    Simptome

    • Tahicardie (100-120 batai/minut sau mai mult)
    • Dureri musculare, frisoane
    • Oboseala accentuata
    • Pierdere brusca in greutate
    • Caderea parului si unghii casante
    • Cicluri neregulate, care tind sa fie reduse cantitativ.
    • Nervozitate, probleme cu somnul
    • Stare continua de agitatie, neliniste
    • Ochi iritati, care par sa iasa din orbite.
    • Tiroida marita, sensibila la palpat (imediat sub marul lui Adam)

    Tratament

    Medicamentos, cu antitiroidiene de sinteza, la care se adauga medicatie simptomatica (sedative, Propranolol), iar in boala Graves-Basedow corticoterapie si un tratament local al exoftalmiei.
    Formele rezistente la antitiroidiene de sinteza pot fi tratate cu doze mici de Iod 131.

    Hipotiroidie
    o persoana extenuata

    O tiroida lenesa produce prea putini hormoni, iar reducerea functiei acesteia se numeste hipotiroidie. Procesele metabolice incetinesc, iar persoana cu hipotiroidie incepe sa se ingrase. Semnele comune cu cele din hipertiroidie sunt eventuala aparitie a gusii, caderea parului si un sistem imunitar deficitar. Si aici poate aparea o boala autoimuna – Hashimoto –, atunci cand organismul fabrica anticorpi impotriva propriei sale tiroide. Autodistrugerea ti
  •  
    • 1709 mesaje
    2 Feb 2004, 10:48
    0 0
    Autodistrugerea tiroidei afecteaza 5% dintre femei si procentul creste o data cu varsta.
    Mai exista si o hipotiroidie post-partum, care poate aparea la unele dintre proaspetele mamici, imediat dupa nastere.
    In principiu, ea este trecatoare, dar se poate reinstala cativa ani mai tarziu. Este bine ca pacientele cu acest tip de hipotiroidie sa isi tina tiroida sub supraveghere timp de cel putin cinci ani dupa ce au nascut.

    Simptome

    • Senzatie de neputinta, dorinta irezistibila de a dormi toata ziua.
    • Dispozitie instabila
    • Stari depresive
    • Crampe musculare
    • Constipatie
    • Piele foarte uscata
    • Voce ingrosata
    • Rezistenta scazuta la frig
    • Diminuarea capacitatii de memorare si concentrare
    • Luare brusca in greutate si senzatie de balonare

    Tratament

    Administrarea de hormoni tiroidieni – fie un amestec de tiroxina si triiodotironina din gama preparatelor Novothyral, fie numai cu T4 (Euthyrox, Levotirox) si numai T3 (Tiroton). In cateva luni, dozele zilnice ajuta la echilibrarea hormonala.
    Tratamentul are loc numai sub supraveghere medicala, deoarece administrarea fara discernamant a hormonilor tiroidieni poate avea efecte daunatoare sanatatii.

    I.M., 40 de ani
    "Ma simteam extrem de obosita. Aveam doua servicii, munceam cate 12 ore pe zi, apoi veneam acasa si o luam de la capat cu treaba. Dormeam prost, ma trezeam de cateva ori pe noapte, transpiram des, eram nervoasa, tipam la toata lumea. Intr-o zi, m-am dus la medic. Slabisem foarte mult. Testele de sange au aratat cat se poate de limpede ca aveam o hipertiroidie severa. Am inceput imediat sa iau medicamente. Abia dupa doua luni le-am simtit efectul. Stiu ca, daca nu interveneam la timp, puteam sa mor."

    Tratamentul chirurgical – ultima solutie

    In cazul in care tratamentul medicamentos da gres, medicul decide daca este nevoie de o interventie chirurgicala, numita tiroidectomie – indepartarea partiala sau totala a glandei tiroide. Operatia se face sub anestezie generala, dar incizia este de dimensiuni foarte mici, iar urmele sunt insesizabile dupa cateva luni. Viata revine la normal, cu un inconvenient minor: administrarea suplimentului medicamentos care sa reproduca hormonii produsi in organism de o tiroida normala.

    de Mihaela Doina Radulescu
  •  
    • 1709 mesaje
    2 Feb 2004, 10:50
    0 0
    Tratamente naturiste poti sa cauti pe site-ul Formulei As:

    www.formula-as.ro
  •  
    • 104 mesaje
    2 Feb 2004, 14:29
    1 0
    Anul trecut mi s-a pus diagnosticul de "gusa difuza cu tendinta la nodularizare, hiperanabolism si hipotiroidie", iar pe imaginea echografica am vazut micronodulii (destul de multi). Ca urmare, doctorita de la endocrinologie mi-a dat un tratament pentru hipotiroidie, cu Novothyral si alte simptomatice (Panangin, Calmogen, Extract de otet de mere + Vitamina C), dupa care mi-a spus ca "trebuie sa slabesti cu tratamentul acesta aproape 10 kg intr-o luna!"
    Pe langa faptul ca nu am dat jos nici macar 1 g, din contra, am mai pus vreo cateva kile suplimentar! , am si niste stari de nervozitate cateodata, mai accentuate, plus ca in ultima vreme am simtit si oarece durere la nivelul gatului si senzatii de constrictie, de lipsa de aer.
    Oare, afara de faptul ca probabil va trebui sa schimb tratamentul, se va pune cumva si problema operatiei?
  •  
    • 247 mesaje
    4 Feb 2004, 15:06
    0 2
    Angelito, nu ne-ai spus daca ti-ai facut TSH-ul si ce valori avea, tratamentul cu Eutyrox ti l-a dat numai in baza ecografiei, vreu sa aflu mai multe. Problema la mine e ca val. TSH-lui este 0.7(aproape de limita inferioara a valorii normale)T3 si T4 sunt bune(nu mai stiu acum cat)Ceia ce ma nelinisteste este ca medicul de fam zice ca este spre hipo,endocrinologul ca-i hiper.(sunt intr-un oras in care este un singur medic endocrinolg) iar tratamentul administrat este pe baza de Aspacardin,calciu,distonocalm. La ecografie mi s-a vazut un nodul pe lobul drept al tiroidei .
  •  
    • 247 mesaje
    10 Feb 2004, 08:20
    0 0
    angelito, te asteptam cu niste raspunsuri, de aia am adus subiectul pe prima pagina. Multumim
  •  
    • 1 mesaje
    15 Nov 2005, 20:27
    1 0
    sunt oana si am 17 ani...prietenii m-au indrumat sa merg la un doctor specialist in boli ale tiroidei deoacrece se observa foarte usor ca am o umflatura in zona gatului.Nu dupa mult timp vazand ca zona aceea se unfla continu am consultat un medic.Am facut un ecograf ,obtinand urmatoarele date:istm 7,2 cm;lob drept (zero taiat,nu se gaseste acest semn la tastatatura asa ca o sa pun simplu0)transvers=21,1cm;0l=58,8cm; 0t=20,1cm;
    lob stang 0 T =22,5cm ; 0L=607cm;0t0=20cm.Facand analizele am obtinut rezultatele bune ,doar TSH avandu-l de 0,1(foarte mic in comparatie cu limita normala0.4).Diagnosticul a fost hipertiroidie si gusa endemica.Simtome:ritm accelerat al inimii(in jur de 120 batai pe min),si celelalte simtome specifice hipertiroidiei.Insa ceace a mirat doctorul este cresterea in greutate..invers cu ceace ar fi trebui(desi am avut pofta de mancare si am mancat foarte mult).Momentan urmez un tratament de propanolol si thyrozol.Cum va explicati cresterea mea in greutate ce tratament natural mi-ati putea oferi?
  •  
    • 130 mesaje
    15 Nov 2005, 21:27
    0 1
    Ai facut consult la o clinica specializata in astfel de boli?
    Eu am patit-o .
  •  
    • 1 mesaje
    16 Dec 2005, 13:55
    2 0
    Daca te intereseaza iti po recomanda un bioenergoterapeut.
    Este foarte buna si de incredere
  •  
    • 1094 mesaje
    16 Dec 2005, 14:48
    2 1
    mama mea care are 54 de ani, are tiroida oscilanta.am inteles ca asta nu e prea bine. tratament face numai cu Tyrozol ,creste sau scade doza, si vitamine.Se simte destul de aiurea , si mai ales psihic ca i cade parul rau.
    Stiti vreun tratament bun naturist?
    nici nu vrea sa auda de operatie..
    multumesc , Jass
  •  
    • 734 mesaje
    16 Dec 2005, 15:03
    0 0
    bristena, din cate stiu, nu se pune problema operatiei in gusa polinodulara. dar trebuie sa faci analize sa vezi cum stai cu hormonii tiroidieni.
    vili, ce ti-a dat medicul acolo nu are legatura directa cu tiroida, tocmai pt ca valorile hormonale sunt normale. e doar pt a te linisti. probabil a considerat ca e un nodul care trebuie lasat in pace. totusi, mergi intr-un oras mai mare la un alt medic, nu e rau sa ai o a doua parere.
  •  
    • 1 mesaje
    18 Ian 2006, 12:13
    1 0
    sunt o persoana de 58 ani, diagnosticata cu hipertiroidism,TSH 0.881 microUI/ml, T4 17.08 pmol/L.
    fac tratament cu carbimazol,metroprolol,lexotanil,am probleme cu ochii, va rog un tratament naturist,
    stare generala proasta.
  •  
    • 1 mesaje
    24 Ian 2006, 19:29
    0 0
    Buna fetelor!Bine v-am gasit.Am si eu o problemae aproximativ 1 an si jumatate aproape 2 in urma unui control endocrinologic mi s-a spus k am probleme cu glanda tiroida.(am 18 ani)Mi s-a interzis iodul.Am urmat un tratament cu Euthyrox dupa care am apelat la un alt medic, care mi-a spus k am lipsa de iod si mi-a recomandat Iodtyrox.La inceput mi-a fost teama sa iau ptr. ca am auzit divese pareri ca ar exista pericolul sa ma ingras.Am luat totusi o perioada.Acum chiar nu stiu ce sa fac, am inceput sa ma simt rau, sunt tot timpul constipata,am mainile si picioarele reci,oboseala, tulburari de concentrare.As apela la medicina naturista, la homeopatie,reflexoterapie,bioenergie etc.orice m-ar putea ajuta. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Va multumesc
  •  
    • 1 mesaje
    10 Aug 2006, 19:40
    0 0
    Da am valorile TSH-ului, acestea fiind: 0.229 ug/ml.Nu stiu ce inseamna aseasta.
  •  
    • 202 mesaje
    10 Aug 2006, 19:52
    1 0
    Tsh-ul la aceste valori indica o hipertiroidie.Eu am avut Tsh-ul mai mic de 0,03 motiv pentru care, coroborat cu ecografia mi s-a pus diagnosticul de gusa hipertiroidizata si in urma cu 1 an m-am operat.Diagnosticul mi s-a pus de catre un medic de la Parhon si tot acolo m-am si operat.Daca te mai pot ajuta cu ceva nu ezita sa intrebi.Sanatate!
  •  
    • 163 mesaje
    10 Aug 2006, 20:20
    1 1
    www.biodetectie.ro
    Cere o analiza de biodetectie mai intai.
  •  
    • 1 mesaje
    15 Dec 2006, 22:50
    2 1
    eh...:-< eu am 17 ani si sufar de hipertiroidism, iar in iunie 2005 am facut primele analize. Valorile erau cam asa: FT4: 88.25 (normal: 10.32-25., iar TSH: 0.32 (normal: 0.44-3.45). Deci aveam o stare super aiurea...slabeam cate o jumatate de kg pe zi chiar daca mancam normal..si aveam si celelalte simptome...acum insa, dupa un tratament cu thyrozol..propranolol..aspacardin..9vita...am ajuns la valorile normale...si ma simt bine. Gusa este f putin vizibila,iar greutatea e din nou normala....deci se poate!..maine merg la control...