gulas sau supa gulas
-
0 0cine stie, cine gateste gulas, sa-mi spuna si mie reteta; am mancat de curand supa gulas (de fapt am gustat-o si mi-a placut tare mult) si am auzit ca mancarea de gulas e si mai buna;
da, cu lux de amanunte, ordinea in care se pun ingredientele, mirodenii, etc.;
va rog mult,
o mancacioasa -
Gulas
Se fierbe 300 gr carne de porc in apa cu putina sare. Se curata 4 cartofi mari si se taie cubulete de marime potrivita. Cind s-a fiert carnea se adauga cartofii taiati, vegeta si se lasa pina se fierb pe jumatate.
Se pun la fiert galustele din faina, o lingura de bulion si o lingurita plina de chimion.Se lasa la foc inca 5 minute si gulasul este gata.
Aluatul pentru galuste
Se bate bine un ou cu 2 linguri de apa si o lingura de ulei, apoi se adauga faina incit aluatul sa nu fie foarte moale, dar sa se poata lua cu lingurita si sa se faca galuscute mici pe care le fierbem direct in supa.Daca este cazul mai adaugam apa, sare si vegeta si chiar chimion daca gustul nu este suficient de puternic.
Pofta buna ! -
Ingrediente:
500 gr carne (porc sau vita), 50 gr untura, 800 gr cartofi, 1 ceapa rosie, 1-2 linguri boia, sare, piper, 1 rosie, 1 ardei, usturoi, eventual pasta de gulyas sau Pirosarany si galuste din faina.
Preparare:
Se taie carnea cubulete. Se taie ceapa si se prajeste in untura, dupa care se adauga carnea. Se lasa la prajit 15-20 de minute, pe urma se toarna apa peste carne, atat cat s-o acopere. Cand da in clocot se adauga condimentele (boia, piper, sare, usturoi, pasta de gulyas, Pirosarany). Se fierbe in continuare si cand carnea e aproape fiarta se adauga cartofii, rosia si ardeiul. Daca este cazul se mai adauga apa (pt supa mai multa, pt gulyas mai putina). Cu cateva minute inainte de final se adauga galustele din faina (asa cum le-a descris bzm).
Gulyas-ul este (era) preferatul meu. De cand sunt vegetariana fac gulyas fals, cu cubulete de soia in loc de carne. -
Reteta de la Kalla este de gulyas si este extrem de bun, dar s-a cerut reteta de gulas care este altceva. Gulasul este o mincare ungureasca si am mincat-o prima data la o unguroaica, foarte buna gospodina. Deoarece mi-a placut foarte mult m-am interesat si de reteta.
Nu inseamna ca daca are galuste este papricas. Papricasul se face cu putina faina pentru sos si cu smintina multa.
Incercati si voi reteta de gulas si sunt convinsa ca o sa va placa. -
multumesc mult pentru retete;
eu am mancat supa gulas in Austria la restaurant si am vazut cum arata si gulasul, si era carne de porc cu sos de rosii, garnitura erau paste (taitei) si mamaliguta; oricum supa nu avea galuste de nici un fel, si nici gulasul, da' buuna rau; eu o sa fac si galustele;
diseara fac si eu ce mi-ati scris voi, d-abia astept, nu mai am rabdare;
va pup si va multumesc din nou -
se curata si se taie rondele citeva cepe ,se dinstuie de preferinta in untura bine de tot,dupa care se adauga carne de vita taiate cubulete si se fierbe bine de tot, la urma se adauga pasta de tomate, se sareaza, se pune piper dupa gust, daca exista piperone este si mai bine,iar daca nu este suficient de legat se adauga putin sos din apa cu faina. Se serveste cald cu chifle proaspete.
In cazul in care mai ramine sos ,carnea se maninca sigur, i-l pute-ti fololsi cu
crenvusti fierti in apa.
Pofta buna !