cumnata...

  •  
    • 432 mesaje
    27 Iun 2007, 15:12
    1 3
    Ma dispera cumnata...Isi baga nasul in viata noastra cu perseverenta...Il suna cu regularitate pe barbatu-meu sa-i spuna ce face ea si el sa-i spuna ce facem noi si-i da sfaturiiiii. Iar el nu e deranjat deloc, ba e chiar flatat si cica e sora mai mare, e normal sa fie asa intr-o familie. Si vine si insista sa punem in aplicare planuri croite de sora-sa, ca cica ne vrea binele.
    Nu o mai suport de cand e obsedata sa imi educe ea copilul: de cate ori suntem impreuna, e preocupata numai de ceea ce face copilul meu si are mare grija ca acesta sa fie "cuminte". Iar eu mor si barbatu-meu zice ca am eu ceva...
    I-am spus ca nu mai vreau sa mergem la parintii lui cand e si sora-sa acolo si s-a suparat tare.
    Imi e ciuda ca ma irita asa tare si nu stiu cum sa ma impac cu situatia.
  •  
    • 6273 mesaje
    27 Iun 2007, 15:27
    0 0
    Pur si simplu nu ii mai da atentie,ignora.
  •  
    • 6 mesaje
    27 Iun 2007, 15:29
    3 1
    Eu cred ca o discutie ar trebui sa ai cu el,sa hotarati impreuna ca sunteti o familie cu propriile reguli si metode de educare a copilului,sa inteleaga faptul ca oricat de mult i-ar vrea sora lui binele,tu esti cea care are ultimul cuvant in familia voastra(impreuna cu el),iar in ceea ce priveste copilul,fara indoiala ca tu,ca mama ,stii ce trebuie facut.Ea are o familie,sot,copii?Poate are prea mult timp liber,sugereaza-i sa-si gaseasca o pasiune,o preocupare,ceva...
  •  
    • 432 mesaje
    27 Iun 2007, 15:33
    0 0
    Are familie...sot, o fetita pe care n-o lasa sa faca nimic singura...am impresia ca nu suporta sa nu detina controlul...
  •  
    • 452 mesaje
    27 Iun 2007, 18:46
    0 0
    Buna gravidutza, te inteleg foarte bine pentru ca o asa "poboaba" de cumnata am si eu...daca ar fi dupa mine cred ca nu stiu ce i-as face....Multe nopti am pierdut plingand din cauza ei, sotul la inceput chiar nu mai stia ce sa-mi faca ca sa poata cit de cit sa ajungem ambele la un punct comun.Si ce ma enerva cel mai tare era ca de fiecare data se dadea cu parerea atunci cind nu era intrebata, sau orice ai face era si ea pe capul omului, sa-ti zica cum face, cum e mai bine(dupa ea)nu conta ce spui tu, mai ales cind imi cumparam ceva nou in casa sau haine,incaltaminte, era moarte de om pentru ea,Doamne fereste sa ai ceva ce are si ea. Odata l-am amenintat pe sot ca daca sora-sa continuie cu aceeasi tactica plec de acasa singura sau plecam ambii cit mai departe de ea. Pina a ma marita imi faceam griji pentru soacra-mea ca peste tot auzeam ca soacra se cearta cu nurorile de dimineata pina seara...etc, ei, la mine ma cert si ne intepam tot timpul cu cumnata. Avea si are si un obicei prost si acum, cind isi sebeaza cineva vre-o zi importanta la ea in familie, pai trebuie sa maninci si sa -i faci buna dispozitie, sa vii si la timp plus si cadou de calitate, pai pe cind faceam eu ceva, ii spuneam cu aproximatie o anume ora...si venea peste 3-4 ore, si chiar daca si venea tirziu, iti gasea motive, ca mancarea aia are nu stiu ce, ca iai e sarata, ca aiai e prea dulce,ca pe ea o doare capul, ca se grabeste...din sarbatoare te facea un pachet de nervi...plus ca venea si cu un cadou, care nu-l foloseai o zi intreaga si ori se spargea, ori se rupea, si cind venea cu cadoul la tine iti facea o reclama de ziceai ca cine stie ce mare cadou pretios ti-a dat. Si de la un timp am inceput sa o ignor, adica daca vine pe la noi...ma evaporez pe o perioada cit mai lunga posibila din fata ei, sau cind fac vre-o serbare in casa, sarbatoresc cu totii pina apare ea, si cind apare incep sa string absolut orice ce mai ramine dupa sarbatoarea care abia sa incheiat cind a intrat ea pe poarta.Daca aflu de pe la socrii ca isi face prezenta la o anumita ora fixa, pai imi anunt prietenii de familie pina in ora care vine, sau dupa caz, ii anunt dupa ce iese ea pe poarta. Mai nou ,imi plac florile, si de fiecare data cind cumpar cite un ghiveci cu floare, sa-mi zica repede ca are si ea asa floare, sau sa-mi zica: "vai draga, sa fi stiut ca vrei sa-ti cumperi asa floare, iti dadeam eu un lastar de asa floare, si cu banii ca sa cumpar floare sa-i pastrezi sa-ti iai ceva mai folositor"...adica ca si cum sa-i bag pe gat lui fiisa care stau la socrii mei si noi suntem mai aproape de parinti decit ea,ca nu o data ne-a tot batut apropouri..ca fiisa-sa are nu numai mama si tata...are si bunici, si unchi si matusi.etc.
    Pentru mine e un cosmar adevarat cumnata mea...dar asta e trebuie sa o inghit...politicos de fiecare data.
  •  
    • 274 mesaje
    27 Iun 2007, 21:14
    0 0
    Oh, fetelor , va cainez din tot sufletul, si va inteleg asa de bine. Eu sunt mai mare decit voi, stiti cum se spune, si-a trait traiul si-a mincat malaiul, dar nu pot uita prin ce-am trecut in tinerete mai ales cit a trait soacra-mea. Dupa fiecare intilnire cu ma'sa era cite un scandal ca daca un aveam copii plecam invirtindu-ma. Si culmea ironiei, dupa ce plingeam o noapte intreaga,imi dadeam seama ca scandalul a izbucnit de la un nimic, ca nu eram eu de vina, ci venise el montat de neamuri si pornit impotriva mea. Treaba asta s-a mai linistit cind a murit ma-sa, dar a continuat la nivel mai redus cu sora-sa, care avea grija sa bage strimbe. Si treaba asta a facut-o pina a murit barbata-miu. Ca sa vedeti pina unde poate merge rautatea nici la parastas nu a venit dupa inmormintare si nu l-a lasat nici pe fratisu. Asa ca singura solutie pe care eu nu am mai aplicat-o ar fi sa va departati de sursele de scandal. Tineti-le cit mai departe. Iar cind vine cu idei din alta parte, sa-i spuneti ca fiecare sa dicteze in casa lui, ca aveti si voi cap pe care-l aveti ca sa ginditi nu numai sa-l purtati.
    Astept vesti de la amindoua si sper sa va descurcati in razboi.
    Va pupa.
    Maia
  •  
    • 432 mesaje
    29 Iun 2007, 14:12
    0 1
    La mine nu iese cu scandal. Pur si simple eu fierb in suc propriu si ma enerveaza ca nu o pot ignora pe nesuferita, desi incep sa inteleg ca asta ar fi cea mai buna idee.
    Barbatu-meu tine la ai lui, la toti si nu vrea conflicte de niciun fel, astfel incat nu-mi da dreptate si-mi cere sa ma fac ca nu ma deranjeaza cand imi pune ea copilul la punct, de exemplu.
    Femeile din familia sotului sunt doar prefacute: in fata fac pe amabilele, ma trag de limba sa le spun ce fac si ce am in cap, apoi sa te tii barfa....nu e nimic de capul meu! Mi-a zis soacra-mea intr-o cearta pasnica: ce-oi fi invatat tu mama in scolile alea si in ce familie oi fi crescut?!? Asta avea legatura cu faptul ca m-am saturat sa-mi petrec concediile impreuna cu unii sau altii dintre membrii familiei sotului...
    Anul asta plecam singuri in concediu si s-au tulburat apele. Adica le-am infruntat la fel de tacit. Sper sa am puterea sa nu le raspund la iritare, ca de fapt asta cauta: sa le raspund urat, sa faca pe victimele tot ele.
    Ma gandesc sa le evit cat pot si apoi imi trece prin cap ca asta e o batalie pierduta, ca ar trebui sa stiu sa infrunt situatii de genul asta fara sa ma simt vinovata sau fara sa fac scandal.
  •  
    • 9 mesaje
    29 Iun 2007, 14:16
    1 0
    cel mai bine este sa iei atitudine si sa porti o discutie cu aceasta cumnata binevoitoare si fa acest lucru cand sunteti doar voi doua fara sa stie sotul tau care din dragoste si respect pt sora sa nu vede ca acest comportament al surorii sale iti creeaza neplaceri.Depinde cum se purtau ei in fam inainte de aparitia ta, tu trebuie sa discuti calm cu sotul tau expicandu-i frumos ca tie nu-ti face placere ca sora lui se implica foarte mult in viata voastra si ca te deranjeaza aceasta grija excesiva si permanenta pt fam ta.Ii poti spune acestei cumnate ca stii sa-ti educi singura copilul si ca tu esti cea mai in masura sa-si educe copilul si tu o faci asa cum vrei tu nu cum crede ea d e cuviinta si ca ai singura si stii foarte bine de ce are nevoie si ce-si doreste fratele ei care in primul rand este sotul tau si tu esi familia lui acum .Trebuie sa ai rabdare si sa tratezi situatia cu mult calm si atentie. Fii mai increzatoare si spune-ti cuvantul cand ceva te deranjeaza sau iti creaza disconfort.Ai grija de fam ta asa cum iti doresti tu nu cum vor tot felul de neamuri binevoitoare si bineintentionate in ghilimele. Te pup dulce si succes!
  •  
    • 432 mesaje
    29 Iun 2007, 14:25
    1 0
    Adevarul e ca in familia lor nepotii spun matusilor "mami". Pe mine ma ingretoseaza chestia asta, cu atat mai mult cu cat cumnata in cauza m-a rugat la cateva zile dupa casatorie sa-i fac si ei un copil, ca ea e sterila. Poveste lunga...
    O sa tin cont de sfaturile voastre si o sa incerc sa fiu calma si cu capul pe umeri, ca deja am probleme cu respectul fata de sot.
    Multumesc!
  •  
    • 274 mesaje
    29 Iun 2007, 20:49
    1 1
    Draga mea,
    Eu ramin la parerea mea. Cu astfel de persoane, bunul simt si civilizatia nu au nici un efect. Atit timp cit ii vorbesti frumos te ia de fraiera, si probabil se mai si lauda cit de influenta este ea in comparatie cu tine, care n-ai pic de personalitate. Cred ca pina nu pui piciorul in prag nu rezolvi nimic. Sa speram ca sotul tau tine inca destul de mult la tine si nu o va prefera pe ea in locul tau.
    Si ce zice-ai? a vrut sa te faca mama purtatoare? Si sotul tau ce parere a avut ? buna probabil. "Hai Draga sa-i facem si ei un copil saraca".
    Scuza-ma te rog, am fost cam dura, ca m-am lasat luata de val.Cunosc asa de bine tipul asta de oameni.
    Inca o data te rog sa ma scuzi ca m-am lasat dusa de amintiri.
    Astept raspuns bun de la voi.
    Maia
  •  
    • 95 mesaje
    1 Iul 2007, 10:51
    1 1
    Dragele mele si eu trec printr-o situatie similara cu a voastra si va compatimesc pentru ca stiu sigur ce simtiti si cat de mult suferiti. La mine calvarul este dublu, soacra+cumnata. Ambele vorbesc zilnic la telefon zeci de minute si trec in revista tot ceea ce am facut sau am zis eu. Nimic din ceea ce fac nu e bine. In momentul in care ma intalnesc cu cumnata am parte de aceleasi intepaturi pe care mi le da si soacra. Si eu desigur nu pot sa ma abtin si intep si eu. Ca de eu nu sunt mai fraiera. Acum cateva zile am hotarat dupa o discutie mai aprinsa cu soacra mea, ca eu nu o sa mai merg niciodata la ea in casa. Lui nu prea i-a fost pe plac. I-am zis ca atata vreme cat nu esti "barbat" si nu imi iei apararea in fata lor si le lasi sa ma jicneasca, eu nu voi mai merge acolo. Daca vor sa ma vada, stiu unde stau si pot veni la mine.
  •  
    • 149 mesaje
    3 Iul 2007, 15:04
    0 0
    ei...
    eu sunt de partea cealalta a baricadei. eu sunt cumnata.
    culmea e ca eu sunt tare nelamurita.
    am avut o relatie normala si politicoasa cu cumnata mea, sotia fratelui meu, pana cand, anul trecut, mi-am manifestat dorinta de a le face o vizita (bineinteles anuntata) la ei acasa, in strainatate, unde ei locuiesc de 6 ani si noi nu am fost niciodata. de atunci ma jigneste tot timpul, mi-a interzis sa mai iau legatura cu fratele meu, imi jigneste copilul (lucru care mi se pare inadmisibil avand in vedere ca are doar 1 an)- si mai e si ea mama- si ma acuza ca ma bag in viata si casnicia ei. de cand s-au casatorit ei stau in strainatate si ne-am vazut doar o saptamana sau doua pe an, cand veneau ei aici si stateau la noi, in concedii, nu inteleg de ce spune ca ma bag in casnicia ei, cand eu nici macar la telefon nu vorbesc cu ea, pentru ca vorbeste foarte urat si are un limbaj vulgar. imi reproseaza ca m-am folosit de fratele meu si nu inteleg de ce. pentru ca atunci cand am cumparat apartamentul ne-am imprumutat de la multa lume cu bani, inclusiv de la fratele meu (ei isi tin banii separat) dar i-am dat inapoi pe toti. adevarul e ca ea are probleme pentru ca relatia lor nu merge si ea nu are nici un prieten sau prietena pentru ca nu stie sa se poarte cu oamenii, dar cum poate sa intervina intre mine si fratele meu? spuneti si voi, sunt eu nebuna????
  •  
    • 274 mesaje
    3 Iul 2007, 19:25
    0 0
    Draga mea nu esti nebuna, dar din ce ai scris, acolo sunt niste lucruri de ascuns, pe care tu nu trebuie sa la afli niciodata, fiind vorba de fratele tau. Faptul ca nu v-a primit in vizita la ei in strainatate, dupa mine tocmai asta arata, la fel si limbajul folosit. Problema cred ca este mult mai complicata, dar la prima vedere asa apare.
    Maia.
  •  
    • 432 mesaje
    4 Iul 2007, 13:37
    1 0
    Imi cer scuze anticipat daca gresesc, dar mie nu-mi suna bine "cum poate sa intervina intre mine si fratele meu?", atat vreme cat voi va vedeti si vorbiti rar.
    In fond, la maturitate, intr-o familie cu copii, sotul e normal sa fie mai atasat de sotie decat de sora...Sau asa cred eu ca ar trebui...
    Am trecut si eu prin faze cu imprumutat bani...De fiecare data cand strangeam o suma considerabila, surorile sotului cereau cu imprumut, sume mari, pe termen lung...si asa am ajuns noi sa amanam cumpararea unui apartament al nostru, pentru ca am fost draguti. Si acum platim rate la banca mult mai mari decat daca ne-am fi luat casa cand erau preturi mai mici. Dar tot nu e bine, ca cica noi nu stim ce e bine pentru noi...Si chiar asa e!
    Parerea mea e ca fiecare trebuie sa fie cu treaba lui si sa-si vada de familie asa cum o are.
  •  
    • 149 mesaje
    4 Iul 2007, 14:39
    0 0
    sunt de acord cu tine, gravidutza, si eu consider ca prioritatile lui de sot sunt importante, nu as interveni in calculele lui sau in planurile lor de economisire. in legatura cu intrebarea cum poate interveni cand noi vorbim rar, tocmai ca inainte vorbeam aproape in fiecare zi, vrute si nevrute, despre ce-i in lumea larga, acum nu mai vorbim nici macar o data pe luna, pentru ca nu-l mai lasa ea. nu intelege ca il pune la mijloc, ca il face sa aleaga si asta inseamna frustrari? in legatura cu banii, chiar nu e cazul vostru, inteleg ce spui cu folosirea economiilor in scop personal sau pentru ajutarea celorlalti. ideea e ca el strange bani de ani de zile dar inca nu stie in ce tara se va stabili si isi va cumpara o casa, deci pe termenul de 2 ani in care i-am inapoiat oricum nu s epunea provblema s aii foloseasca. si asta nu o spun eu, asta mi-a explicat-o el cand mi-i i-a dat si mi-a spus sa ii folosesc linistita. deci nu asta e problema. pentru ca si eu imi pun sotul pe primul loc acept ca si ei sa fie uniti si sa isi vada in primul rand interesele lor. dar nu inteleg de ce asta ar fi incompatibil cua cu purtarea unor conversatii din cand in cand cu el. ca sa nu mai spun ca suntem oameni cu studii dar ea ma jigneste ca la usa ocrtului de cate ori are ocazia, iar eu nu ii pot raspunde astfel... pentru ca nu pot, nu sunt construita asa. eu inca mai caut explicatii si solutii.
  •  
    • 274 mesaje
    4 Iul 2007, 19:29
    0 1
    Mi-a venit o idee, si cred ca eu asa as face la faza asta la care sa ajuns. Cind o auzi la telefon il dai pe sotul "vezi ca te cauta cineva" sau as pune receptorul alaturi. Trebuie sa faci ceva, te injoseste pe tine ca om. Nu se poate. Ia neaparat masuri si in ca drastice. Scuza-mi sfatul cam dur, dar cu duhul blindetii nu faci nimic.

    Maia
  •  
    • 149 mesaje
    5 Iul 2007, 12:53
    1 0
    multumesc, maia, dar in cazul meu e vorba de sotia fratelui meu, nu de sora sotului. eu sunt sora sotului ei. si problema mea e ca sotia fratelui meu imi "interzice" sa iau legatura cu propriul frate (sotul ei) si atunci cand il caut dau de ea care este foarte violenta si vulgara si nu am cu cine sa ma inteleg. chiar nu vreau sa renunt la a mai conversa cu fratel meu, macar o data pe saptamana....
  •  
    • 274 mesaje
    5 Iul 2007, 20:12
    0 0
    Aoleu.... dragele mele, am ametit de tot. Am citit inca o data tot, si ramin la parerea mea de la inceput. Indiferent de situatie - valabil pt. toate cele care aveti probleme cu persoane necivilizate - TREBUIE SA PUNETI PICIORUL IN PRAG. NU VA LASATI INJOSITE DE NIMENI. Sunteti oameni ca si celelalte persoane feminine. Trebuie sa l-e determinati sa va respecte asa cum si voi l-e respectati, cu binele sau cu raul. Daca e nevoie puneti si voi miinile in solduri si tipati,sau chiar jigniti.
    In general, astfel de oameni, care jignesc, se blocheaza cind sunt tratati la fel. Incercati si asa ce aveti de pierdut?

    Sa aud vesti bune
    Maia.
  •  
    • 23 mesaje
    10 Iul 2007, 14:23
    0 0
    Of, te inteleg perfect.Eu sunt casatorita de 1 an si 8 luni, si din nefericire si eu am un cumnat care considera ca totul i se cuvine, iar faptul ca stam (eu si sotul) in casa cu idiotul de cumnat si soacramea, nu face decat sa ne distruga fericirea.
    Aproape toata lumea a condiderat(pana si nasa de nunta, ceea ce m-a socat) ca este normal sa impart toul cu el, si ca nu am nici un drept sa-i interzic sa intre in camera noastra de tineri casatoriti, ca lui i se cuvine totul, ca ar trebui totusi sa contientizez ca eu sunt "starina" acolo.
    Cred ca m-am certat cu sotul meu de 1 milion de ori din cauza lui si a soacrei.Norocul meu este ca prin aceste certuri dure, in care eu ii spuneam ca eu nu stau sa inghit cacaturiile astea din partela altora, si ca nu sunt bataia de joc a nimanui, chiar daca eram si sunt constienta ca sotul meu este si va fi la mijloc, el nu a incetata sa imi demonstreze ca tine la mine.
    Adica eu i-am jignit in fata mama(adica i-am spus ca nu este perfecat si ca sa inceteze sa ma mai compare cu ea, ca altfel este liber sa doarma cu ea, si sa nu se mai consulte cu ea, atat timp cat eu vin si ma consult cu el), i-am jignit toata familia ( deoarece sunt destul de incuiati, si habar nu au sa comunice, la ei se aplica metoda tacita, adica fiecare tace, pana se umple paharul, rabufnesc, si a 2 zi se comporta de parca nimic nu s-ar fi intamplat- iar eu consider ca este un mod "ciudat chiar tampit" de a rezolva o problema).
    Este putin nasol ca sotul meu este un barbat in adevaratul sens al cuvantului, si nu recunoaste intotdeauna cand am dreptate, si cel putin, nu cand sunt alti prezenti, si asta din cauza mandriei, a orgoliului, .....

    Ce am facut eu, si ce ma straduiesc sa fac ca sa imi mearga bine in casnicie? Pai am inceput sa fiu mai indiferenta, dar recunosc ca nu-mi iese mereu si mai ma enervez; am inceput sa ignor idioti (cu idiotul de cumant nu mai vb cu el de 7 luni, si nu pot spune decat ca este perfect pt mine, dar in schimb nu i-am interzis si nici nui-am facut scandal sotului ca vb cu el, este fratele lui, si este treaba lor); am incercat si inca incerc sa fiu mai egoista sa ma gandesc mai mult la binele meu, la ce ma face pe mine fericita, asta nu inseamna ca imi neglijez sotul, dar nu im mai pun pe el pe 1 loc; am inceput sa am mai multa incredere in mine si sa zic tare si concred ca sunt mult mai pretioasa, mai desteapta , mai buna, pt a permite unor inculti sa ma degradeze (stiu ca pare arogant , dar daca a-ti vedea reactia celor din jur, cum incep sa se teama de tine, cum vad ca rautatiile verbale palesc si ca nu ma mai ating, o sa vedeti cum "vi se intinde un covor rosu", si cum voi veti fi cele care rad si zambesc, iar cei care v-au facut rau vor fi cei crispati si suparati).
    Asa ca iubitele nu uitati un lucru : DSUNTEM DE PRETUIT, SI CINE NU STIE ASTA , NU MERITA SA NE STEA ALATURI.
  •  
    • 23 mesaje
    10 Iul 2007, 14:28
    0 0
    gravidutza de ce nu vorbesti cu sotul tau si sa impui cateva reguli.Daca lui ii face placere sa de-a rapotul lasa-l, dar poti sa-i interzici sa de-a raportul in ceea ce te priveste pe tine, adica daca vrea sa ii spuna totul sorei ei , lasa-l, dar spunei ca atunci cand ea intreaba de tine, sa ii spuna doar ca faci bine si atat.
    Poti sa bagi scuza ca daca vrea sa stie ce mai faci tu, sa te intrebe pe tine, nu pe el. Si daca te da la telefon, incearca sa fi cat mai scurta si sa ii pui tu intrebari ei, sa o descosi,nu sa te descoase ea.
    Si apropo, fi tu cea smechera, mai parsiva, arata-i sotului ca te straduiesti sa o intelegi, si eventual spunei asta, ca sa il ai de partea ta.In caz ca soara ta se plange la el ca tu nu o suporti, tu sa pari victima, ca doar a vazut ca vrei sa te intelegi bine cu ea.
    E greu sa te prefaci, stiu, dar trebuie daca vrei ca sa ai o casnicie linistita si frumoasa, si mai ales de durata.