meniu pentru masa de pasti

  •  
    • 155 mesaje
    2 Apr 2007, 21:49
    1 0
    as vrea ideii pentru masa de pasti, altele decit: salata de boeuf;sarmale; ...
    ce altceva mai gati-ti voi special pentru masa de pasti?
  •  
    • 267 mesaje
    2 Apr 2007, 23:20
    1 0
    Ca aperitiv: oua rosii, rosii, castraveti, ridichii, salata verde, ceapa verde, branza, masline, drob, apoi o ciorbita de miel cu loboda sau simpla, friptura de miel sau orice ai si vrei la cuptor cu cartofi natur si o salata de cruditati, muraturi, etc. si ca desert cozonacul traditional, pasca cu branza sau placinta cu branza, tort diplomat cu portocale.
    Paste fericit si Hristos a inviat!
  •  
    • 385 mesaje
    3 Apr 2007, 08:28
    2 0
    Eu fac ciorba de mazare fara carne, friptura de miel si spanac, pasca cu branza dulce si stafide, cozonaci cu mac, cozonacei cu cacao pe care ii coc in cani de tabla si cum cresc peste gura canii seamana cu niste ciupercute, ii mananca ai mei dimineata cu lapte, pasta de peste, drob, salata de primavara, si doua prajituri cred , una cred ca va fi cu visine si una cu un blat de cacao, crema de vanilie si glazura, si salam de castane dar nu are castane numai gustul, in loc de tort, e fin si consistent, tai felia de 1 cm si e super, poate fac si praji fanta dar aceea cu blat si crema, ca e toata alba si imi este tare draga, eu trebe sa duc sin toate si al soacra mea si la noi vin finii si amicii buni la udat luni, trebuie sa am praji sa ii servesc, si daca trimit si la soacra sa imi ramana si mie ceva, de aceea fac cate 3-4 prajituri de sarbatori, mai astept idei de praji, pupici, nicoleta din petrosani-hunedoara
  •  
    • 385 mesaje
    3 Apr 2007, 08:30
    0 0
    oua desigur ca vopsesc si eu, iar la aperitiv tai si un pic de branza si de sunca si ceva carnat, respect traditia de la bunica care zicea sa ai si peste si sunca si carnat pe masa pe langa pasca, oua si miel.
  •  
    • 385 mesaje
    3 Apr 2007, 08:32
    0 0
    ciorba din miel cu tarhon fac la o saptamana dupa paste si stufat cam tot pe atunci din coaste, usturoi si ceapa verde, ca sa nu mancam de pasti numai miel, eu zic ca ajunge drob si friptura, cine vrea sa faca ciorbita de mazare sa scrie ca va dau reteta, e delicioasa si iti unge sufletul, in cazul in care va place mazarea.
  •  
    • 13910 mesaje
    3 Apr 2007, 10:27
    0 0
    Sigur ca da nicolle, scrie reteta de ciorba de mazare. Fimiu e innebunit dupa mazare, indiferent cum e preparata - sau nu. (recunosc, nu am mincat asa ceva niciodata, deci curiozitatea este mare). Merci!
  •  
    • 1552 mesaje
    3 Apr 2007, 12:12
    0 0
    nicoleta la prajitura cu fanta se pune branza?
  •  
    • 1913 mesaje
    3 Apr 2007, 13:27
    0 0
    -cas de oaie, oua rosii, legume de primavara, salata de ton, drob de miel;

    -ciorba de miel (in care adaug si cateva frunze de stevie));
    - saramura de peste, copanele de pui la tigaie cu garnitura de cartofi si mujdei ,miel la gratar ;
    -tort de fructe, ciocolata de casa,cozonac, pasca
  •  
    • 385 mesaje
    4 Apr 2007, 08:28
    0 0
    Buna, am intrat sa va scriu reteta de ciorbita cu mazare. Intr-o oala de 3 litri se calesc in ff putin ulei 3 morcovi mai maricei dati pe razatoarea mare, iar cand sunt putin moi, se pune apa rece deasupra cat vreti sa aveti la ciorba. Imediat bagati o ceapa alba intreaga si alte radacinoase, de ex o gulie taiata in 8, un pic de conopida, radacina de pastarnac sau patrunjel, doar pentru gust, inafara de morcov, la sfarsit se scot toate, dupa ec au fiert si puteti face o micuta salata din ele, se arunca un pumn de orez sau cativa cartofi taiati cubulete cat mai mici iar dupa ce sunt fierte acestea, deci ori orez ori cartofiori, de preferat orez, adaugati mazare de la borcan ca este fiarta si se vede bine prin borcan cat e de faina, si ceva marar verde, amestecati si mai lasati pe foc 5 minute. Este gata si se poate sevi cu smantana, bine dupa ce e gata sigur ca dati gustul de sare, deci in mare sper ca ati inteles, daca nu am fost destul de explicita va rog sa imi puneti intrebari. Ce pot sa va mai spun este ca desi pare o ciorbita mai de familie, simpla si saracuta, oameni care mi-au intrat in casa cand nu ma asteptam ca musafiri, extrem de bogati si cu pretentii, dupa ce au servit ca pofteau de la sotul vazandu-l mancand, au spus ac e extraordinara, deci gustul de mazare cu morcov si marar este excelenta. Eu de multe ori am facut doar cu morcovi si orez, fara alte radacinoase sau alte elgume ca nu aveam, si era la fel de buna, plus ca este spalatoare de carne care si asa e cam multa de sarbatori. Va sarut si sper din suflet as o faceti, eu o fac foarte des ca la ai mei le place enorm.
  •  
    • 385 mesaje
    4 Apr 2007, 08:35
    0 0
    La prajitura fanta peste blat se pune o crema facuta din branza dulce, zahar tos neaparat, si margarina rama pe care ati frecat-o inainte spuma fara zahar, daca doriti reteta la ac. praji am sa va dau, am tot vazut-o dar cu blat de cacao, eu o am cu blat simplu de vanilie inca se pun 2-3 plicuri de zahar vanilinat, iar peste acea crema de branza se pune glazura facuta facuta din 400 ml de suc fanta de portocale cu o budinca de vanilie si 7 linguri de zahar, pe foc, blatul este un pandispan din cinci oua, se bat albusele cu 10 linguri de zahar , apoi se adauga cele 5 galbenuse, cinci linguri de faina, un praf de copt si 2-3 plicuri de zahar vanilinat, se coace in tava unsa si tapetata cu faina, in tava mica, adica de aceea normala ci nu mare chiar cat cuptorul, se lasa blatul la racit, ca altfel se taie crema si curge, iar un sfat, de cate ori veti folosi branza dulce la creme , daca este branza dulce simpla, adica nu almette sau ceva de genul acesta, sa nu folositi zahar pudra, stiu de la bunica ca se strange branza de vaci simpla de la zahar pudra, va sarut si sper as o faceti.
  •  
    OWA
    • 1 mesaje
    27 Feb 2008, 05:44
    0 0
    Salut Nicolle 1967
    Si Eu sint din Petrosani Hd si nascut in 1967 ,,,,,,
    vad ca le ai cu bucataria ..... vrei sa discutam pe aceasta tema ?.....la cafea eventual ?..
  •  
    • 385 mesaje
    28 Feb 2008, 05:17
    0 0
    Buna, nu am mai scris de mult aici, datorita unor persoane care ataca verbal fara sa stie nimic despre cei pe care ii jignesc. Ma bucur ca in sfarsit e cineva si din Petrosani. Propun sa vorbim pe mess, adresa mea e nicolle1967@yahoo.com. Chiar as bea o cafea cu tine, ce zici? Ne intalnim sa bem o cafea in oras undeva? Astept sa intri pe mess si sa imi lasi mesaj la ce ora sa intru si eu. Pa si o zi buna.
  •  
    • 385 mesaje
    29 Feb 2008, 06:48
    0 0
    OWA, am doua intrebari pentru tine.
    Esti doamna sau domnisoara?
    Vrei sa iti scriu o reteta de salata bine venita la masa de Pasti?