Parfumuri/Tester-e replica si care e deosebirea

 •  
  • 1 mesaje
  16 Feb 2018, 06:18
  2 9
  Stimate doamne si domnisoare,

  In ultimul timp vad tot mai des anunturi cu parfumuri/apa de toaleta "tester" la vanzare si persoane care vand aceste produse prin piete sau care vin direct la firme si le ofera cumparatoarelor neavizate.
  Cu toate ca s-a mai discutat pe tema asta, observ ca fenomenul capata amploare si nu da semne ca s-ar domoli. Scopul prezentului "articol" e informarea si trecerea in revista a problemei in chestiune. O sa incerc sa abordez problema metodic, ca sa fie totul cat mai clar. Mentionez ca desi eu nu sunt amator de parfumuri, am ajuns sa cunosc cate ceva despre testere pentru ca mama a lucrat la B&B un numar de ani si ea vindea aceste tester-e. Variantele pe bune, nu chinezariile infioratoare care sunt pasate acum drept "testere originale" unor cumparatoare care aparent nu stiu sa identifice un parfum sau o apa de toaleta de calitate.

  1.Ce e un parfum "tester" si de ce merita cumparat? Asa cum va invata si cei care vand parfumuri contrafacute, tester-ele sunt esantioane destinate potentialilor clienti care ajung sa fie vandute ilegal de catre angajatii magazinelor de profil pentru a avea un venit suplimentar. Exista o mica mafie de profil la magazine mari precum B&B, daca vreti testere faceti-va o prietena la unul din standuri
  De obicei ele se vand la aproximativ 2/3 din pretul la raft, de unde rezulta o mica reducere de pret si pentru cumparator- de aici si avantajul de a le cumpara.

  2. Cum arata un tester real, de unde stiu ca nu e o replica? In primul rand, pretul. Cum spuneam, un tester se vinde cu un pret apropiat de pretul de magazin. In functie de varianta de flacon(30, 45, 60 ml) si evident de numele produsului, fiecare tester are un alt pret. Daca la magazin parfumul X costa 1000 de lei si parfumul Y 500 de lei, testerul X se va vinde cu 7-800 de lei iar testerul Y cu aproximativ 400 de lei.  
  In alt doilea rand, ambalajul. Fiecare parfum tester arata exact ca varianta de la magazin, doar pe cutie si pe sticluta e lipit un mic abtipild marcat TESTER, ca sa stie cei de la magazin ca acel lot nu e destinat vanzarii. 
  In al treilea rand, fiecare parfum, tester sau nu, va arata altfel, nu sunt toate la fel. Seriile de pe fundul sticlelor vor fi diferite in functie de firma producatoare, cutiile vor fi si ele diferite. Mai sunt si testerele mici, la flacoane de 1 ml. Nu stiu daca si acelea sunt contrafacute, dar in cazul lor pot confirma ca flacoanele sunt identice, doar culorile capacelor si ale scrisului pot diferi. 

  3. Cum se prezinta un produs contrafacut? Pentru oricine care a vazut cum arata si cum miros un parfum/apa de toaleta reale, va fi destul de simplu sa identifice chinezariile care sunt la moda acum.  In primul rand, la cele mai ieftine chinezarii toate cutiile, sticlele si abtipildele cu serii sunt identice. Difera doar ce scrie ca reprezinta.  La chinezariile mai bine realizate, am inteles ca sticlutele sunt reproduse dupa original-nu pot verifica pe moment aspectul asta.

  Punctul doi, pretul. Daca vanzatoarea X se prezinta la dumneavastra cu 5 parfumuri diferite si cere acelasi pret pe fiecare, probabil ca ele sunt contrafacute. Nimeni nu e asa nebun sa ceara 50 de lei fiecare pe parfumuri care la magazin se vand cu 150, 300 si 700 de lei. Cum spuneam, pretul se stabileste in raport cu pretul real al parfumului.

  Un alt aspect e ca testerele nu se gasesc pe orice ulita, cum spuneam doar personalul de la magazinele mari de profil au acces la un anumit numar de testere pe luna pe care le impart intre ele si le vand. In schimb, impostorii care fac comanda la fabrica din China pot sa faca rost si de 1000 de ""testere"" ca de`, costa cativa lei sa le faca si sa le importe. Nu se platesc nici taxe, nimic. 

  Punctul 3 si cel mai important, mirosul. Doamnelor, care este rolul unui parfum fin/scump?  Pai tocmai mirosul, aroma degajata. E un deliciu olfactiv distinct in functie de ce alegeti si care persista chiar si dupa ce faceti dus. Chiar si o apa de toaleta modesta, dar de calitate degaja un deliciu pentru barbatul care se apropie de voi. E ceva care seduce, care atrage si care nu trebuie folosit in exces.

  Ori, parfumurile chinezesti replica nu au nimic din toate astea. Cele mai proaste dintre ele miros la fel, a spirt amestecat cu 1/20 parfum. Ele nu persista si nu au nici o savoare.  Te bucuri degeaba ca le iei ieftin(sau asa crezi) pentru ca ele nu emana decat prost gust si mirosul de ieftin. Sunt inutile si o doamna nu s-ar da nicioda cu asa ceva, nici daca ar fi gratis.

  Concluzia mea: Oricum am privi problema, parfumurile chinezesti replica nu sunt bune decat cel mult ca dezinfectant pentru mobila si alte obiecte. Ele nici macar nu sunt indicate pentru uzul pe piele din simplul motiv ca nu stii ce contin. Doar chimistii de la fabrica din China stiu ce pun in ele. Ele nu sunt testate de nimeni niciodata pentru ca sunt produse in mod ilegal, fara nici un fel de aviz si daca in timp dezvoltati alergii sau alte probleme din cauza lor nu aveti ce sa faceti- vina e a voastra.

  Doua poze exemplificative cu "testere" impostoare made in China(desi pe ele scrie altceva):
  http://tinypic.com/r/34y30o4/9
  http://tinypic.com/r/taqxd1/9

  [IMG]http://i63.tinypic.com/34y30o4.jpg[/IMG]
  [IMG]http://i65.tinypic.com/taqxd1.jpg[/IMG]
  Acest mesaj a fost editat de către rochester21: 16 Feb 2018, 06:37
 •  
  • 1 mesaje
  30 Aug 2018, 23:32
  44 9
  Buna seara! Acest site comercializeaza testere originale? Am vazut multe recenzii bune. Multumesc anticipat! http://www.testereparfum.ro/