Pregnyl

  •  
    • 13 mesaje
    20 Aug 2003, 10:45
    1 0
    As vrea sa-mi ziceti daca stiti ceva despre medicamentul PREGNYL. Stiu ca este pentru fertilitate, sunt injectii si sunt foarte scumpe. Vreau sa stiu ce naiba contine si ce efecte adverse se cunosc. Multumesc anticipat.
  •  
    • 636 mesaje
    20 Aug 2003, 11:16
    0 0
    Daca ti-a fost prescris tratamentul urmeaza-l. Daca nu...nu te juca! nu e o aspirina pe care sa o iei dupa bunul plac (si nici aspirina nu o iei fara motiv...)

    Prezentare farmaceutica: Fiole continand gonadotrofina corionica umana 500 u.i. sau 1500 u.i. si 5000 u.i., sub forma de pulbere liofilizata sterila pentru prepararea de solutie injectabila (cutii cu 6 fiole substanta activa si 6 fiole solvent, respectiv 3 sau 6 fiole substanta activa si 3 sau 6 fiole solvent).

    Actiune terapeutica: Gonadotropina obtinuta din urina de femeie gravida are activitate predominant luteinizanta; la femeie favorizeaza mentinerea corpului galben si secretia de progeteron (pana in luna a 3-a de sarcina); la barbat stimuleaza producerea si secretia de testosteron de catre celulele interstitiale.

    Indicatii: Pentru combaterea amenoreei si inducerea fertilitatii la femeile cu insuficienta a secretiei de gonadotrofine endogene (cu pastrarea reactivitatii ovarelor); tratamentul hipogonadismului prin insuficienta gonadotrofa la barbati; criptorhidism.

    Mod de administrare: In sterilitatea anovulatorie, 3 injectii intramusculare a cate 1000-5000 u.i. o data la 2 zile, la mijlocul ciclului, dupa administrarea prealabila a unui preparat de gonadotropina de menopauza (ciclic, conform unor scheme de tratament, sub control clinic riguros si in functie de valoarea estrogenilor si pregnandiolului in urina); in cazul in care deficitul hormonal se refera exclusiv la hormonul luteinizant, tratamentul se face numai cu Pregnyl, cate 1000 u.i. in zilele 21, 24 si 27 ale ciclului. In hipogonadismul hipogonadotrofic, injectii intramusculare cu 1000 - 5000 u.i. de 1-3 ori/ saptamana timp de 3 luni; in criptorhidism 500 u.i. de 2-3 ori/saptamana, timp de 6 saptamani.

    Reactii adverse: Stimularea excesiva a ovarului poate provoca hiperovulatie (sarcina multipla), marirea volumului ovarului, formarea de chisturi, chiar rupturi ovariene; rareori accidente tromboembolice; la barbat pot aparea edeme, iar la copii fenomene de precocitate sexuala. Tratamentul cu gonadotrofine se face obligatoriu de catre specialisti, in conditii de dotare tehnica corespunzatoare.

    Contraindicatii: Tumori hipofizare, ovare polichistice sau alte tumori gonadice, boala tromboembolica manifesta sau in antecedente; nu se foloseste la femei inainte de 18 ani.
  •  
    • 13 mesaje
    20 Aug 2003, 13:37
    1 0
    Multumesc Monica! Prea multi termeni medicali mi-ai spus. Pregnyl mi-a fost recomandat de medicul de familie. Nu mi-a dat reteta, dar mi-a spus ca asta a recomandat pana acum la femei care vroiau copii si a dat rezultate. Eu am vrut sa fac, atat eu cat si sotul meu, niste analize pentru inceput si dupa aia sa cautam un tratament adecvat, dar se pare ca logica mea a fost gresita. Tratamentul cu Pregnyl, dupa finalizarea ciclului, din doua in doua zile, 9 fiole/luna, o luna pauza si tot asa trei luni, mi-a fost recomandat. Ma gandeam ca daca sunt hormoni, ma fac cat casa si de fapt nu rezolv nimic. Daca tratamentul asta nu are rezultat, atunci deabia ne trimite la analize. E logic?
  •  
    • 636 mesaje
    21 Aug 2003, 10:52
    0 0
    Medicul de familie nu este specialist in probleme de fertilitate...el are rolul de a te indruma catre un centru care se ocupa de aceste probleme.
    Cel mai bine ar fi sa mergi la un centru de planificare familiala sau la un medic OB-G care sa iti spuna ce ar trebui sa faci in continuare.
    Ar mai fi de luat in calcul si alte aspecte: este considerata infertilitate in cuplu lipsa sarcinii in 2 ani de nefolosire a metodelor contraceptive. Voi sunteti in situatia aceasta?
  •  
    • 13 mesaje
    21 Aug 2003, 20:41
    0 0
    Am inteles. Deci logica mea nu a fost asa de proasta. Ma intreb cum poate un medic de familie sa recomande asa ceva cu atata usurinta?! Problema e ca nu cred ca in orasul nostru sa existe un astfel de centru, iar in alta parte ma tem ca nu-mi permit sa ma duc. La medic OB-G am fost, am facut un control si mi-a zis ca e totul in regula cu mine, mi-a dat o reteta cu Diane si mi-a zis sa le iau 3 luni, dupa care poate o sa raman insarcinata. Asta a fost acum 3 ani. Bineanteles ca nu le-am luat! Ma gandeam ca ne trimite sa facem analize, sau numai eu cred ca din analize reiese ce nu e in regula?
    In legatura cu perioada dupa care poate fi considerata infertilitate,... suntem casatoriti de aproape 9 ani si nu am folosit niciodata metode anticonceptionale! E suficient?
    In plus, nu am avut niciodata sarcina sau avort. Mi se pare patetic!
  •  
    • 636 mesaje
    22 Aug 2003, 21:18
    0 0
    Poate ca nu exista un centru de planificare, dar macar un spital mai mare exista. Apropos, in oras locuiesti?
    Mergi la spital, cauta un medic care sa incerce sa afle ce nu este in regula...poate fi o problema la tine, poate fi la el sau...la amandoi.
    Daca nu se poate rezolva pe "cai naturale" poate reusiti cu ajutorul fetilizarii in vitro. Oricum, daca iti doresti un copil trebuie sa actionezi, timpul poate lucra in defavoarea voastra!

    Iti doresc sa gasesti un medic bun si sa faci un copil sanatos!
    www.sabyc.ro este adresa unui centru pentru tratarea infertilitatii.
  •  
    • 13 mesaje
    26 Aug 2003, 10:21
    0 0
    Da, locuiesc la oras, dar nu stiu la ce doctor sa merg, pentru ca fiecare are ca un "renume". Pe cine intreb, are cate o parere care totdeauna difera de la om la om.
    Eu o tin pe a mea, ca trebuie sa fac analizele si am aflat ca in Brasov este un centru pentru analize de specialitate. Sper din suflet sa nu-mi las si ultimul banutz pe acolo.
    Inca nu ma gandesc la fertilizare in vitro. Gandul ma inspaimanta. Parca totusi nu sunt asa de disperata!?
    Multumesc Moni.
  •  
    • 636 mesaje
    26 Aug 2003, 10:52
    0 0
    Nu trebuie sa fii disperata pentru a apela la o metoda de reproducere asistata...ci sa iti doresti sa devii mama.
    Cred ca este bine sa mergi la Brasov la centrul despre care spuneai, poate vei afla atat cauza cat si calea de rezolvare.
    Spor la treaba!