intampinarea e obligatorie

 •  
  • 867 mesaje
  19 Dec 2006, 10:12
  1 0
  ce inseamna acest lucru? ca intampinarea e obligatorie? apare pe o citatie pe care am primit-o din cauza ca nu am facut actele la o masina pe care am cumparat-o demult si am vandut-o si eu la randul meu. poate ma ajuta vreo eva cu specializare juridica. multumesc
 •  
  • 371 mesaje
  19 Dec 2006, 13:32
  0 0
  in intampinare aduci toate argumentele in favoarea ta si raspunzi la "acuzatiile" din cererea introductiva pentru care esti chemat in judecata. Daca nu ti s-a comunicat aceasta cerere , la termenul de pe citatie te prezinti si soliciti sa ti se comunice un exemplar de pe aceasta cerere. daca ai primit cererea pana in acest moment, cu cel putin 5 zile inainte de termen trebuie sa depui intampinarea la registratura instantei. sau poti la termen sa ceri o amanare pentru a-ti angaja un avocat care sa-ti pregateasca apararea ( asta daca nu vrei sa depui intampinarea).
  Codul de procedura civila nu prevede ca este obligatorie intampinarea, dar este in favoarea ta sa o depui.
  pur si simplu raspunzi punctual la ce ti se "reproseaza" in cererea de chemare in judecata
 •  
  • 867 mesaje
  19 Dec 2006, 16:08
  0 0
  multumesc. si eu am banuit ca despre asta este vorba. insa nu stiam ca trebuie depusa inainte si eu am termen maine. o sa iau respectiva intampinare cu mine acolo e prea tarziu sa o prezint atunci? avocat nu as vrea sa angajez ca e vorba doar de o radiere. practic reclamantul ma acuza ca nu am facut actele cu el in termenul stabilit (si recunosc, e vina mea) iar el a primit o amenda in septembrie la un an si ceva dupa ce eu am vandut la randul meu masina. pe citatie scrie pentru FOND- actiune in constatare. ce inseamna asta? iar eu in afara de maine nu o sa ma mai pot prezenta ca nu lucrez in romania, se poate judeca in lipsa? e posibil sa trebuiasca sa platesc daune? multumesc mult
 •  
  • 371 mesaje
  20 Dec 2006, 13:36
  0 0
  actiune in constatare-inseamna sa se constate ceva, probabil faptul ca a vandut masina. poti sa o depui si la termen. da, se poate sa platesti daune.
  se poate judeca si in lipsa
 •  
  • 867 mesaje
  20 Dec 2006, 17:38
  0 0
  multumesc mult lore. te mai stresez cu cateva intrebari daca ai timp si chef sa raspunzi. am fost azi la prima infatisare si judecatorul mi-a propus 2 variante: 1. sa il chem in garantie pe cel la care am vandut eu masina si 2. sa inchei actele de vanzare-cumparare cu cel de la care am luat eu. am ales prima varianta si i-am spus ca nu ma pot prezenta la termenul ulterior si mi-a zis ca e obligatorie prezenta mea sau sa angajez un avocat. numai de asta nu aveam chef acum. intrebarile mele sunt astea:
  1. se poate termina totul la urmatoarea infatisare chiar daca sunt si alti cumparatori implicati pt ca masina asta a fost vanduta de multe ori?
  2. ce daune as putea sa platesc avand in vedere ca reclamantul nu mi-a cerut daune ci cere doar sa fie radiata masina?
  3. ce se poate intampla daca nu ma prezint si nu angajez nici avocat?

  Multumesc mult
 •  
  • 371 mesaje
  21 Dec 2006, 09:36
  0 0
  poate ar fi mai bine sa-l chemi in garantie pe cel caruia i-ai vandut masina, altfel poti sa te risti ulterior ( accidente ale masinii, furturi, amenzi,. etc) si oricum ar trebui sa te ocupi de actele de vanzare cu cel caruia i-ai vandut masina in cazul in care nu se ocupa de el ( cat timp nu esti in tara nu ai nici o garantie ca isi indeplineste obligatiile).
  daca nu ti-a cerut daune e bine, dar s-ar putea sa-ti ceara cheltuieli de judecata ( zile pierdute la servici, onorariul avocatului, transport, etc).
  nu poate sa-ti faca nimic daca nu te prezinti sau daca nu-ti angajezi avocat, dar e spre binele tau sa te prezinti, ca sa nu se lungeasca procesul.poti sa dai o imputernicire speciala facuta la notar cuiva din familie sau unui prieten care sa te reprezinte in fata instantei
 •  
  • 867 mesaje
  21 Dec 2006, 11:10
  0 0
  pai asta am si facut l-am chemat in garantie pe cel caruia am vandut eu. cel care m-a dat pe mine in judecata nu are nici el avocat si e om de treaba nu pare a fi razboinic. credeam ca se poate judeca si in lipsa daca eu nu ma prezint nu credeam ca se amana. multumesc mult lore
 •  
  • 371 mesaje
  21 Dec 2006, 15:09
  0 0
  cu placere