pulpa de porc la cuptor!

  •  
    • 845 mesaje
    18 Dec 2006, 16:01
    0 0
    fetelor vreau si eu o reteta buuuuunaaa de pulpa de porc la cuptor...ceva incercat de voi!
    multumesc!
  •  
    • 2312 mesaje
    18 Dec 2006, 23:22
    0 0
    O singura data am facut..impanata cu usturoi si slanina afumata, lasata peste noapte in vin alb sec.Mi-a iesit relativ buna..nu exceptionala insa, asa ca astept si eu cu nerabdare alte idei.
  •  
    • 4411 mesaje
    18 Dec 2006, 23:25
    0 0
    Si eu o fac aproximativ asa..fara slanina.Deci pun carnea,cartofi cuburi,condimente,vin rosu demidulce (mai multisor asa),mai adaug si pe parcurs daca e nevoie si usturoi.Uneori si suc de rosii la sfarsit.Cum am chef.Iese minunata.Mai poti pune si niste carnaciori,eu evit pe cat posibil grasimea.Chiar in seara asta am facut..nu ma facusem demult.Nu este o reteta cine stie ce insa iese buna.
  •  
    • 169 mesaje
    19 Dec 2006, 01:35
    0 0
    depinde cat e de mare pulpa de porc..eu obisnuiesc sa o pun intreaga cu tot cu os si sa o sarez ,piper vegeta si usturoi soy sauce si ceva hot sauce si lasi asa vreo jumate de ora cel putin sa se patrunda condimentele pui in tava la foc mai mic cu apa si ulei si acoperi cu folim aluminiu si asa cum am zis depinde cat e de mare lasi 1 ora jumate pe o parte apoi , intorci si lasi inca o ora jumate ,jumate de ora inainte de a fi gata dai la foc mai mare si iei folia sa se rumeneasca ,mai stropeti cu sosul din tava obtinut ..e foarte bun carnea vine usor de pe os si gustul e f bun ..daca vrei cu vegetale poti adauga cu o ora inaitne de a fi gata in tava linga pulpa .cartofi morcovi ,ceapa ce vegetale vrei tu condimentate bine cu vegeta sare piper ,ulei are gust deosebit poti pune si vin in tava,alb atunci cind pui apa si ulei ,sper sa iti placa
  •  
    • 14 mesaje
    20 Dec 2006, 09:31
    0 0
    hai fetelor? alte idei? cum sa fac sa nu mai iasa friptura uscata, adica la cea taiata in felii ma refer.
  •  
    • 1934 mesaje
    20 Dec 2006, 13:05
    0 0
    eu in general o pun doar cu sare si piper, in tava apa, ulei, pun din cand in cand cu lingura peste carne cu zeama, pana cand se face si zeama s-a dus, ramanand doar uleiul
    am mai gasit in comert un fel de rulada cu carne tocata in mijloc, cu condimente,ciuperci, rulata si legata cu ata. am pus-o la fel in cuptor.a iesit super...
  •  
    • 845 mesaje
    20 Dec 2006, 17:00
    0 0
    eu o sa fac prima data asa ceva...asa ca daca stiti trucuri..de bucatarie...va rog sa-mi spuneti...o pregatesc barbatului(cu lumanari...vin rosu si alte chestii rosii ) si nu vreau sa dau gres!!
  •  
    • 2489 mesaje
    20 Dec 2006, 17:11
    0 0
    Nycosia eu asa mare bucata nu am facut, dar la Euforia la 7.30 este o emisiune de gratar,iar saptamina asta a facut ceva de genul intrebari tale,pulpa de porc,legata cu sfoara strins si crestata pe partea cu soriciul si slanina,amestec de condimente si frecata bine cu ele,apoi lasata la frigder pina adoua zi,la gratar cu foc indirect , a zis ca o pune 40 min pt fiecare kg de carne,cu tava de picurare dedesupt,a lasat 7h si la final a facut o glazura cu marmelada de caise,mustar si ulei .Carnea a aratat dupa era roz la mijloc si suculenta.daca vrei sa sti de carne si gratar iti recomand emisiunea lui.
  •  
    • 138 mesaje
    22 Dec 2006, 16:49
    0 0
    nu pot sa spun ca am experienta la gatit dar sotul meu nu manaca nicodata fara carne asa ca aici am capatat ceva experianta, mai ales pt cea in cuptor. Am incercat in multe feluri dar un secret mare care l-am invatat de la soacramea, carnea se inmoaie foarte bine de la suc de rosii, nu bulion!!! si nu puneti foarte mult suc de rosii ca se acreste..ok deci pun folie de aluminiu(nu imi place sa se prinda canea de oala) si inauntru pun carnea care am lasat-o cel putin 2-4 ore cu condimente sau peste noapte in frigider(sare piper, usutoi praf lemon-peper si vegetea dat vegeta foarte putin ca ii da un gust ca ciudat,sau mi se pare numai mie)in tava desupra pun felii de ceapa, sucul de rosii, tulpini de telina, si bacon afumat(eu folosesc fulgi)ca sa ii dea un gust de afumat.cine a incercat va rog sa imi spuneti cum v-a iesit...e delicioasa si va garantez ca nu o sa dati gress cu ea.
  •  
    • 229 mesaje
    24 Dec 2006, 13:02
    0 0
    friptura de porc anul asta am facut-o asa am condimentat carnea cu o zi inainte cu condimente pt porc,si usturoi stropita cu vin .a doua zi am luat fiecare buca ,lasate putin mai groase, si in tigaie stil grill le-am fript foarte putin pe fiecare parte ,cat sa formeze o crusta(se spune ca isi pastreaza sucul mai bine si nu se usuca) .apoi pe fundultavii(mai inalta putin)am pus cartofi ceapa,usturoi si ciuperci apoi carne deasura folie de aluminiu vreo 1 h.dupa care al luat folia si am lasat-o sa se rumeneasca putin.cat de gustoasa e va spun maine...ca nu am gustat-o.evelor sarbatori fericite alaturi de cei dragi!