suflu sistolic

 •  
  • 1969 mesaje
  27 Oct 2006, 10:56
  0 0
  la un control de rutina ( la medicul generalist ) mi s-a pus acest diagnostic si m-a trimis la un cardiolog...deoarece pana la vizita la cardiolog mai e o saptamana, va rog sa-mi spuneti ce stiti de aceasta boala, ce am voie si ce nu...chestii din astea

  mentionez ca nu fumez
 •  
  • 844 mesaje
  27 Oct 2006, 11:23
  0 1
  Prolapsul valvei mitrale (PVM) - mai este denumit si sindromul clic - suflu sistolic sau sindromul Barlow - este un sindrom clinic obisnuit, dar foarte variabil, determinat de procese patologice diverse ale aparatului valvular mitral. Printre acestea se numara tesutul excesiv sau restant al foitelor mitrale.
  La majoritatea pacientilor cu PVM, cauza este necunoscuta, dar la unii dintre ei aceasta poate fi o boala de colagen determinata genetic, incriminandu-se o scadere a colagenului tip III.
  PVM poate fi asociata cu diformitati ale scheletului toracic (similare cu cel din sindromul MARFAN dar nu atat de severe), incluzand bolta palatina mult arcuita si deformari ale coloanei vertebrale toracale si toracelui.
  PVM cuprinde un spectru larg de grade de severitate, incepand de la pacientii care prezinta numai clic si suflu sistolic, cu prolaps usor al foitei posterioare a valvei mitrale, pana la cei cu insuficienta mitrala severa, determinata de ruptura cordajelor si prolaps masiv al ambelor foite. La multi pacienti, aceasta afectiune evolueaza de-a lungul anilor sau deceniilor. Cei mai multi pacienti sunt asimptomatici si ramn asa tot restul vietii.
  Multi pacienti prezinta durere toracica, dificil de evaluat, ea este adesea iradiata substernal, putin legata de efort si rareori seamana cu angina pectorala tipica.
  Evolutia naturala a sindromului PVM este, in majoritatea cazurilor, buna. Se apreciaza ca insuficienta mitrala progresiva apare aproximativ in 15% din cazuri. Se pare ca la barbatii care efectueaza o munca fizica, insuficienta mitrala severa, necesitand interventie chirurgicala, este mai frecventa decat la femei
  Cazurile asimptomatice de PVM, mai ales daca nu au suflu la examenul fizic nu necesita tratament. Adeseori psihoterapia este pe cat de utila, pe atat de dificila, bolnavii fiind alarmati printr-o comunicare intempestiva anterioara a diagnosticului. Administrarea tarnchilizantelor este, adesea, utila. In formele simptomatice combaterea durerilor precordiale si a palpitatiilor este obiectivul promordial. In cazurile cu tetanie latenta prin deficit de magneziu, asocierea magnezioterapiei (Magne B6) a fost gasita eficace de catre unii autori
  Ca urmare eu iau 10 zile pe luna Ca(am si o anemie)+10 zile magneziu cu B6 varianta romaneasca pt ca este mai ieftin....cafea si ciocolata cat mai putina...la tigari am renuntat...si incerc sa nu fac prea mari excese grasimi...alcool...evit pe cat sa poate stresul,oboseala!
  sanatate!
 •  
  • 100 mesaje
  27 Oct 2006, 11:35
  0 0
  Eu am fost diagnosticata cu prolaps de valva mitrala cu insuficienta mitrala gradul II. Am facut tratament cu dilatrend un an de zile dupa care l-am intrerupt, oricum nu poate stopa boala. As vrea sa aflu si eu mai multe informatii despre evolutia in timp a acestei afectiuni.
  Am 28 de ani, nu am bolnavi de inima in familie, desi mi s-a spus ca PVM este ereditar la mine.
 •  
  • 734 mesaje
  27 Oct 2006, 12:07
  0 0
  Kale, trebuie sa mergi la cardiolog sa vezi care este exact problema, pentru ca suflul sistolic nu este o boala, ci un simptom care poate avea diferite cauze.
  Pana atunci, ca sa te linistesti, nu orice suflu e semn de boala cardiaca.
 •  
  • 1969 mesaje
  27 Oct 2006, 12:31
  0 0
  multumesc frumos de informatii, voi merge sambata viitoare la cardiolog si va tin la curent, pe cele interesate...

  singurul lucru pe care il observ este ca obosesc foarte repede la efort fizic si am senzatia de sufocare daca ma agit prea mult

  alcool si tigari nu, dar cafeaua si oboseala sunt la ordinea zilei...
 •  
  • 734 mesaje
  27 Oct 2006, 12:44
  0 0
  kale, asta poate fi doar din cauza lipsei de miscare. multa sanatate
 •  
  • 20 mesaje
  28 Oct 2006, 16:25
  0 0
  si eu am suflu sistolic si medicul mi-a spus ca nu am voie sa depun efort fizic nu am voie sa fumez...deci trebuie sa stau in repaus....nu este nimic grav.....