Specialistele Henna...help!:)

  •  
    • 2778 mesaje
    20 Sep 2006, 23:22
    0 1
    M-am saturat de vopsea chimica blonda,mai ales ca vreau sa imi pastrez parul lung si sa nu mai bag foarfecele in el.

    Momentan e un blond mediu iar la radacina saten-castaniu

    E uscat si sensibil(ii face bine henna daca e uscat?eu am inteles ca henna e indicata pentru parul gras).

    Ma intereseaza cum prinde pe parul vopsit chimic(ultima data m-am vopsit acum 3 luni) si cum prinde pe radacinile nevopsite?

    Si inca ceva...as vrea o culoare fara pic de reflexii roscate.Exista asa ceva?Ma gandeam la un saten-ciocolatiu,cat mai natural sa arate.
    Blondul banuiesc ca nu prinde


    Deci....am vreo sansa sa il scap de vopsit chimic si de foarfeca si totusi sa nu am 2 culori in cap?


    Va pup
  •  
    • 94 mesaje
    21 Sep 2006, 00:06
    0 0
    buna seara...
    nu shtiu cat de specialista sunt dar m-am facut3-4 ani cu henna.
    problema e urmatoarea, dupa cum poate stii, henna la originea ei da culoarea roscata si nu alta, restu sunt cu ceva chimicale dar totusi isi pastreaza si efectele bune.nu stiu ca ar fi numai pentru par gras, stiu ca face bine in general la par mai ales ca arata foarte sanatos, straluceste. acum sincera sa fiu nu cred ca iti prinde pe par vopsit..dar ai putea s aincerci radacinile care zici tu ..castaniu-saten...daca nu ti-ai luat inca henna uite te pe o cutie si vezi ca arata tabelul acela cu daca parul tau e asa cu henna va arata asa...si vezi daca culoarea pe care o vrei tu prinde, blondul nu ..intr-adevar dar exista ceva asa cum zici tu .ciocolatiu in gama de henna frantuzeasca.
    eu nu am incercat decat negru si roscat dar tin foarte putin...
    acum mi-am luat din strainatate si pe parul meu care il vopsisem cam de juma de an nu a prins satenul deloc, deloc.poate si pt ca era inchis la culoare.
    oricum...merita sa incerci..ca daca nu ti place cum a iesit te speli 2-3 zile la rand p cap si se duce
    astept si eu sa mi spui daca a prins pe par vopsit.
    bafta!
  •  
    • 233 mesaje
    21 Sep 2006, 00:18
    0 0
    si eu stiam ca henna e buna pentru par gras,si din proprie experienta iti spun ca degreseaza parul iar cateva zile dupa vopsire e un pic aspru,nu stiu cum prinde pe parul vopsit ca eu nu am fost vopsita . Intradevar parul devine stralucitor dupa cateva vopsiri cu henna
  •  
    • 4411 mesaje
    21 Sep 2006, 00:28
    0 0
    Eu am parul negru natural vopsit ciocolatiu.la radacini nu mi a prins f bine insa in rest da.a prins ceva.si cu tmpul se va uniformiza mai bine..asa mi s a spus
  •  
    • 2778 mesaje
    21 Sep 2006, 09:48
    1 0
    M-am interesat mai mult aseara,am cautat prin arhiva si am gasit un link dat de Medeutz:
    www.hennaforhair.com/mixes/index.html

    Si intr-adevar din ce am vazut acolo nu are cum sa nu iti dea reflexe roscate.
    Mie mi-e teama sa nu ma trezesc ca imi prinde culoarea pe radacini sa fie ciocolatii iar restul parului sa ramana blond.Si apoi din cate am vazut la mama nu mai prinde vopseaua chimica decat dupa foarfec.Si mi-i sa nu raman cu parul in 2 culori

    Iar daca degreseaza parul iar este o problema...ca eu il am cam uscat si ma chinui cu fel de fel de seruri si masti ca sa arate ok.
  •  
    • 9835 mesaje
    21 Sep 2006, 10:11
    0 0
    Rebelles, Henna nu usuca parul chiar asa de tare.

    Daca totusi ai parul foarte uscat, poti adauga in pasta de Henna putin ulei de masline.

    Ma aflu si eu in FIX aceeasi situatie ca si tine: vopsita blonda, radacini satene. Mi-am cumparat Henna saten si ma voi vopsi zilele astea.
    STIU ca Henna nu va prinde prea uniform - cu toate acestea, sunt decisa sa nu mai folosesc vopsea chimica. Voi tunde, treptat, parul deteriorat de vopsirea chimica, si de aici inainte voi folosi numai Henna.

    Sunt FOARTE decisa sa nu mai folosesc vopsea chimica in viata mea.
  •  
    • 2778 mesaje
    21 Sep 2006, 10:22
    0 0
    Eu as vrea sa il aduc la culoarea naturala.Si din cate vad in mixurile de pe site-ul asta trebuie sa adaug cafea neagra in pasta de henna

    Donna sa imi spui cum ti-a iesit,sa nu ma uiti .In special cum prinde pe parul vopsit chimic.
  •  
    • 9835 mesaje
    21 Sep 2006, 10:43
    0 0
    s-a facut
  •  
    • 886 mesaje
    21 Sep 2006, 11:47
    1 0
    eu mi-am pus pe parul vopsit blond henna blond amestecata cu henna saten. a iesit o culoare foarte naturala, cam cum sunt fetele natural saten deschis, cu irizatii de blond. Acum insa vreau sa ma vopsesc blond argintiu, deci ma voi intoarce la vopseaua chimica, caci din henna nu am nicio sansa. exista insa henna incolora, care hraneste parul vopsit chimic si il face sa arate mult mai bine. Problema e ca nu mai gasesc nicaieri.
  •  
    • 1377 mesaje
    21 Sep 2006, 14:17
    0 0
    donna, ai ramas o admiratoare fidela a hennei, ca ma si intrebam cand o sa ti se faca iar dor de ea

    vreau sa va spun ca acum un an si ceva, dupa ce m-ati zapacit cu henna in sus, henna, in jos, am inceput sa ma fac si eu

    la inceput mi-a placut- super de super! atata doar ca avand parul voluminos, mi l-a facut si mai si!
    dupa ceva timp mi se parea ca imi sta ca o matura! imediat dupa ce ma faceam mi se parea uscat, dar apoi mi se parea ca mi se ingrasa parul mai repede. dincolo de asta - un luciu de nu ma puteam opri sa il admir in fiecare oglinda care imi iesea in cale
    la inceput nu prea stiam ce si cum, dar apoi am inceput sa fac ceva amestecuri cu uleiuri si alte plante.
    independent de faza cu henna, m-am decis sa il rad (si bine am facut ). asta era prin aprilie anul trecut. cum mi-a crescut cativa cm am dat-o iar pe henna acum depaseste deja umerii si sunt ff incantata(mi-a crescut repede dintotdeauna, dar cred ca si henna a pus o manuta de ajutor acum ). am incercat mai multe nuante, de la mai multe firme, si combinatii cu diverse plante/uleiuri/otet-vin.
    oricum, mi se pare geniala ideea, si va multumesc celor care mi-ati dat detalii despre ea (aviz amatorilor, donna )

    mi se pare fain cand ma titiresc si dichisesc cu ea, iar persoanele din jur remarca foarte clar calitatea parului.
    unei prietene de-a mea i s-a rezolvat o problema destul de dificila - un fir foarte subtire si pisicos care nu se aseaza nicicum si nici nu are luciu - e mat. are acum un par foarte fain,mai voluminos, tonic, lucios, si il poate aranja in coafuri k lumea.
    hehe, parca sunt platita sa fac reclama
  •  
    • 886 mesaje
    21 Sep 2006, 14:21
    0 0
    Evya, ce nuante ai incercat? Care ti-a placut cel mai mult? Si mai ales, de la ce firma, ca am vazut ca apar din ce in ce mai multe pe piata? Chiar si la Sonia, au extins cu multa gama de culori fatza de cum era la inceput.
  •  
    • 1377 mesaje
    21 Sep 2006, 14:35
    0 0
    saten, roscat, brunet (nu chiar negru), dar ultima chestie am facut-o eu adaugand cafea. firul nu aparea negru, ci mai degraba prindea o stralucire intunecata - nu stiu sa o descriu, dar imi place
    scuze, eu am scris aici acum mai mult din entuziasm, ca nu am prea multa experienta cu culorile deschise, nu te pot ajuta, mai ales ca eviti roscatul...
    iar cu firmele chiar nu te pot ajuta...

    da' trage-o de limba pe donna, ca are experienta cat carul! si sunteti si in aceeasi caruta acum
  •  
    • 366 mesaje
    27 Apr 2007, 15:40
    0 0
    Evelor, vin si eu cu o intrebare intrebatoare). M am facut cu henna cam 4 luni, dar avand par alb vopseaua nu tine mult (normal ar trebui sa tina, cea originala nu o mai scoteai decat cu foarfeca), dupa spalat se duce f mult si se vad urat rad, raman galbene.(: Asa am parul in 3 culori. Nu pot astepta 2-3 luni ca sa aplic iar vopsea chimica. Ce parere aveti, ma pot face la doar 2 sapt. de la henna cu Wella profesional? Mi s a uscat si parul de la henna, arata de groaza. Ce parere aveti? Am renuntat la vopseaua chimica tot din motivul ca se ducea repede. In 2 sapt. se vedea rad. nu pt. ca ar fi crescut parul ci pt. ca se duce vopseaua. Va rog mult sa mi spuneti si mie ce sa fac(:.
  •  
    • 9835 mesaje
    27 Apr 2007, 18:51
    1 0
    1. spiroiu, pe parul vopsit cu henna vopseaua chimica prinde neuniform, lucru cu atat mai vizibil cu cat nuanta chimica e mai deschisa iar henna folosita anterior a fost de calitate mai buna.
    2. eu una nu voi mai sfatui in viata mea pe cineva sa se vopseasca chimic. asa ca te avertizez ca ceea ce vei citi in continuare este pentru eventualitatea in care vei vrea, totusi, sa ramai la henna.
    3. atat henna satena de la sonia, cat si cea de la sipa m-au dezamagit enorm: usuca parul, nu prind bine (mi se inverzeau gatul si gulerele - de fatza de perna nici nu mai discut), se spala complet dupa numai cateva spalari.
    da, am pus si cafea, si otet si draci si laci... tot un vax a iesit.
    4. am cumparat "Heena" (produsa de star international med impex srl), de la plafarul ayurvedic de pe langa biserica armeneasca. (se gaseste si la alte magazine naturiste.) e roscata (asta e, ce sa facem, la origine henna e roscata si nu altfel), contine si niste plante de leac pentru par, in proportie destul de mare. culoarea prinde foarte bine (acopera firele albe mai bine decat orice henna am folosit pana acum), iar parul ramane mai matasos decat dupa balsam. pret: o suta si ceva de mii, 200 de grame.
  •  
    • 771 mesaje
    27 Apr 2007, 19:02
    0 0
    Subscriu, Donna ! Si mie mi s-a parut cea mai faina henna de la Star International. Eu o comand direct de la ei, ca la mine in oras gasesc doar Sonia. E cea mai buna! Ma tenta sa incerc si henna Lush dar ma gandesc ca dau o groaza de bani si exista riscul sa nu-mi placa. Asa ca raman la henna Ayurvedica.
    BTW, henna a fost singura care m-a scos din impas, imi cazuse rau de tot parul, era atat de rarit incat imi venea sa ma rad, eram disperata, ce mai! Acum se regenereaza in permanenta, cand fac carare se vede f mult puf, ba chiar smoculete de par de cativa cm, trebuie intodeauna sa folosesc putin ulei/ceara sau alte produse ca sa nu stea ridicat . Ca sa nu mai vb de luciul pe care il da parului, pe care nu il obtineam cu nicio vopsea. E super!
  •  
    • 771 mesaje
    27 Apr 2007, 21:04
    0 0
    Spiroiu, eu m-am facut acum ceva timp cu vopsea peste henna (cred ca la cateva zile sau o sapt) pt ca m-a lovit pe mine ideea ca parca e prea mare chin cu henna. De prins, vopseaua a prins f bine, dar la o luna dupa asta am trecut din nou la henna. Ma vopsisem cu Gerocosen, un roscat inchis, care de rezistat a rezistat f bine, dar nu avea aspectul acela sanatos si natural pe care il obtii cu henna. Apoi, cand am revenit la henna, au trecut cateva luni bune pana s-a uniformizat culoarea cu totul, adica daca te uitat cu atentie se vedea o diferenta intre radacina facuta cu henna si restul parului pe care fusese aplicata vopseaua.

    Daca vrei neaparat, poti sa te faci cu vopsea (dar o nuanta mai inchisa decat ce ti-a iesit cu henna, ca sa prinda), dar mai bine te faci la 2sapt cu henna, mai ales ca am retinut ca ai probl cu parul, asa ca nu ar fi chiar o idee buna sa treci pe chimicale. In trecut am folosit Londa profesional, asta stiu ca e f puternica, de Wella nu stiu nimic (gama profesionala).
  •  
    • 57 mesaje
    27 Apr 2007, 21:59
    0 0
    fetelor de compozitie de nuca cruda si frunze ati auzit?Pt culori saten si brun. le fierbeti pana ce obtineti o compozitie mai mult neagra si adaugati cateva picaturi de otet.mai fara chimicale decat asta nu e nici o vopsea.
  •  
    • 366 mesaje
    27 Apr 2007, 22:08
    0 0
    Multumesc mult fetelor pt. raspunsuri. Folosesc Heena de la Star International, prinde pe firele albe dar se duce dupa primul spalat din nuanta. Cand ma fac e super dupa aia se vede la rad. morcov. Usuca parul si ea, ma fac la 2 sapt. Daca nu aveam fire albe era beton, dar asa e urat. Da, am probleme cu parul motiv pt. care am trecut la Heena, din pacate mie nu mi regenereaza parul, continua sa dispara, problema plecand din interior, nimic din exterior nu o va rezolva din pacate. Da, ma fac o nuanta mai inchisa adica un saten roscat. Daca nu iesea la spalat heena era de vis. O fac cu cafea, o las cateva ore acoperita, mai mult de atat nu stiu ce sa i fac sa nu mai iasa. Nu ma spal cu sampon, decat cu apa, tocmai sa nu se duca. Dau mereu cu balsam dar parul este uscat, la varfuri se incalceste, nu l mai pot pune pe bigudiuri. Imi fac masti cu ulei de masline cu ou, degeaba. V am mai povestit de tipa venita din Iraq cu un par superb, dar lucios, sanatos si un roscat de vis, nu avea fire albe este adevarat. Repet aceea nu acoperea firele albe. Nu cred ca cea gasita in tara este 100%naturala. Poate nu mi prieste mie, nu stiu ce sa mai spun(:. Era bine pt. ca de cate ori incepea sa se vada ma faceam, asa cu vopsea chimica astept o luna. Grea problema.
  •  
    • 621 mesaje
    28 Apr 2007, 10:56
    0 0
    Si eu am folosit hena, dar aceea frantuzeasca. Mi-a placut foarte mult culoarea initiala dar din pacate s-a spalat, asa ca azi merg sa imi iau henna de la Star internatonal. Dar am o problema cu hena: mi-a aparut matreata de cand ma fac cu ea. Ininte nu aveam deloc. O fi normal? Eu intelsesem ca hena chiar are efect impotriva matretii, dar se pare ca la mine e pe dos.
  •  
    • 736 mesaje
    29 Apr 2007, 12:07
    1 0
    Spiroiu, ai incercat sa adaugi vin sau ceva acid ca sa fixezi culoarea?