CUM SE OPARESC FOILE DE LASAGNE???

  •  
    • 28 mesaje
    14 Aug 2006, 09:32
    9 26
    Va rog sa ma ajutati cu o informatie despre oparirea foilor de lasagne .De fiecare data mi se lipesc foarte rau intre ele .le-am oparit si in apa cu ulei ,le-am clatit imediat si tot degeaba.acum le oparesc unu cite una dar dureaza foarte mult.daca are cineva alta metoda va rog sa ma ajutati!!Multumesc!
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Aug 2006, 14:48
    7 4
    foile de lasagne nu trebuie oparite.

    se pun in tava exact asa cum sunt, tari si uscate, pui umplutura, apoi inca un strat de lasagne... (poti sa pui foi de lasagne si la mijloc, daca vrei).

    atata doar, ca trebuie sa ai grija sa pui suficient sos (de obicei, bechamel) cat sa acopere toata "placinta". foile de lasagne se fierb si se inmoaie fara probleme.
  •  
    • 28 mesaje
    14 Aug 2006, 20:38
    8 3
    Draga donna_imobile intradevar asa scrie in instructiuni dar mai multe pers mi-au spus ca ramin f tari daca nu le oparesti.Imi este frica sa incerc si asa ca poate stric toata compozitia.
  •  
    • 152 mesaje
    15 Aug 2006, 11:05
    5 1
    depinde ce fel de foi folosesti...
    eu folosesc BARILLA lasagna all'uovo, care nu se oparesc. incearca sunt super bune
    bafta!!
  •  
    • 277 mesaje
    15 Aug 2006, 16:02
    7 4
    Intr-o oala mai mare se fierbe apa cu sare la foc mare,apoi dai focul mai mic si pui cate 3foi de lasagna ,ele se moaie si se lasa singure in apa,cand ai terminat foile dai focul iar mare si le mai fierbi 8-10 minute,mestecand usor din cand in cand..Le strecori si le intinzi pe o folie de aluminiu sa se zvante.De acolo le asezi in tava.
    Daca vrei am si o reteta grozava de lasagna
  •  
    • 389 mesaje
    15 Aug 2006, 17:14
    6 5
    nu se oparesc.
    exact cum spune dona se face, pui in tava bechamel-ul apoi foaia, umplutura, foiae, bechamel,etc
  •  
    • 2794 mesaje
    15 Aug 2006, 19:39
    4 3
    Eu am facut lasagna cu foi Barilla all'uovo fara sa le oparesc, am pus sos Bechamel deasupra cit sa le acopere si le-am dat la cuptor. Se inmoaie f bine toate, nu e nici un risc sa ramina tari!
  •  
    • 28 mesaje
    15 Aug 2006, 19:49
    4 6
    Chiar ti-as multumi mult Amanda pt reteta.Pupici
  •  
    • 277 mesaje
    15 Aug 2006, 20:54
    3 1
    Lasagna clasica:

    500g carbe de vita tocata
    un borcan de sos de spagetti (800g)
    900 g branza Ricotta
    200g branza Mozzarella
    cam 50 g branza Parmezan
    2 oua
    patrunjel tocat
    o lingurita sare
    piper macinat


    Se pregatesc foile de lasagna cum am descris in mesajul de mai sus.
    Carnea tocata se prajeste putin pana devine maronie la culoare,se scurge lichidul care il lasa si se adauga sosul de spaghetti lasandu-le sa se inabuseasca vre-o 10 minute.
    Intru-un castron incapator amesteci cele trei feluri de branza cu cele 2 oua(batute usor inainte)sarea,piperul si patrunjelul .
    Dupa care "cladim" lasagna:

    Intr-o tava de sticla care merge la cuptor se aseaza un strat de sosul de carne ,peste se aranjeaza una langa alta
    4 foi lasagna in lungime (cele care vin pe margine cu latura usor ridicata pe peretii tavii).Peste foi se continua cu un strat de sos de carne,un strat de amestecul de branza si din nou foile de lasagna.Peste stratul final se pune sosul de carne si se mai presara mozzarela rasa.
    Se da la cuptor tava acoperita cu folie de aluminiu (foc mediu ,cam 180C)pentru aprox. 45 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se mai lasa cam 10 minute sa se rumeneasca putin deasupra.

    Eu am facut lasagna ieri !!! Yummy !
  •  
    • 277 mesaje
    15 Aug 2006, 21:30
    3 0
    cand prajesti carnea sa farimi cu o furculita tot timpul,sa nu fie "bulgari"
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Aug 2006, 22:08
    2 0
    eu am folosit intotdeauna foile asa cum sunt, uscate

    dar, ce-i drept, asa cum a spus si amnada, la inceput tin tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu (ca sa nu scada sosul si sa-mi ramana foile de deasupra nefierte)

    apoi, tot ca amnada, scot folia si las lasagna sa se rumeneasca nitel pe deasupra.

    in felul asta nu am dat gres niciodata.
  •  
    • 457 mesaje
    17 Aug 2006, 12:43
    6 1
    si eu am folosit foile exact asa cum sunt. nu le-am oparit nu le-am facut nimic. le-am pus direct in tava.