Caisata ? Cum se face ?

  •  
    • 1005 mesaje
    11 Iul 2006, 20:54
    2 2
    M-a sunat mama ca vrea sa faca caisata deoarece are prea multe caise culese din gradina Exista vreo reteta anume ? sau este ca la visinata doar ca pui caise?
  •  
    • 587 mesaje
    11 Iul 2006, 22:04
    3 0
    Ingrediente
    3 kg de caise (mici), 3 kg de zahar, 1 litru si jumatate de spirt alb.

    Mod de preparare
    Se spala caisele, se inteapa de cateva ori cu un ac gros, se pun intr-o sticla cu gatul larg (de 5-6 l). Caisele si zaharul se asaza in straturi alternative, ultimul fiind de zahar. Se toarna spirtul (sau tuica), se leaga gatul sticlei cu celofan sau cu pergament si se tine 3-4 saptamani la loc insorit, clatinand f. usor sticla la 2-3 zile. Dupa 3-4 saptamani sticla se asaza la loc racoros. Cand se serveste, bautura, se strecoara printr-un tifon pus in doua.

    Acu zic si eu intr-o doara: nu-i pacat de bunatate de caise?
    Cat de bun e gemul!
  •  
    • 1005 mesaje
    12 Iul 2006, 12:35
    1 0
    Iti dai seama ca face si gem si compot ..ca doar sunt o groaza de caise de la 3 pomi ..
    Multumesc de reteta !
  •  
    • 878 mesaje
    13 Iul 2006, 10:08
    1 0
    buna,
    mama mea face o bauturica delicioasa din mai multe fructe.
    va scriu reteta, poate aveti chef sa incercati: un borcan mare de 10l, se pune un strat de caise curatate da samburi, 200g zahar peste ele; un strat de cirese fara samburi, 200g zahar; un strat de piersici fara samburi, 200g zahar; un strat de zmeura, 200g zahar; un strat de caise, 200g zahar; visine, 200g zahar; piersici, 200g zahar; cirese amare(salbatice), 200g zahar....si tot asa pana se umple borcanul. la sfarsit se toarna alcool (spirt) si se leaga cu celofan. Se tine in camara. Puteti sa combinati cum doriti fructele: coacaze negre, fragute, zmeura, cirese, visine, caise, piersici.... E delicioasa bauturica asta!