Gust amar

  •  
    • 8 mesaje
    3 Mar 2006, 10:37
    0 0
    De cateva zile, indiferent de ce mananc sau beau, toate alimentele mi se par amare, in gura avand un gust ca de metal. Stie cineva ce poate fi?
  •  
    • 49 mesaje
    3 Mar 2006, 10:44
    0 0
    Mergi la doctor la consultatie pt ca si sora-mea a avut aceleasi simptome si cauza a fost de la FICAT si FIERE. Atentie !
  •  
    • 511 mesaje
    3 Mar 2006, 19:47
    0 0
    si eu am acelasi gust de metal in gura si ceva foarte amar. mai ales cand dorm, la trezire intampin aceasta problema. dar nu numai, si pe parcursul zilei. m-ar interesa un ceai ceva
  •  
    • 1272 mesaje
    3 Mar 2006, 20:33
    0 0
    De aceasta boala sufera mai mult femeile decat barbatii si are ca simptome un gust amar in gura, varsaturi puternice, durere care iradiaza spre inima, greturi mari.

    Tratamente naturiste

    Se face o cura de 6 saptamani cu suc de ridiche neagra astfel: dimineata se beau pe stomacul gol 100 gr suc proaspat si se creste progresiv pe timpul a 3 saptamani, pana se ajunge la 400 gr, apoi se scade in celelalte 3 saptamani, pana se ajunge din nou la 100 gr. Efectul sucului de ridiche neagra pus peste un calcul este similar cu bulgarele de var peste care s-a pus apa.

    Se mai foloseste urmatoarea combinatie de plante: patrunjel de camp, iedera, hamei, turita mare, menta, pelin. Se pun 3 linguri din amestecul de plante la 1 l de vin de mere (cidru), se lasa sa stea la rece, se incalzeste maceratul pana aproape de punctul de fierbere, se lasa in repaus 3 minute si se consuma cald, cate 1 lingura, din ora in ora.

    Se mai poate face post (nu se mananca si nu se beau lichide) o zi, de seara de la ora 20 pana a doua zi la ora 20, apoi, seara, se beau cu inghitituri rare 2 linguri de ulei de ricin caldut in care se pune zeama de lamaie. Dimineata la ora 7 se va manca o portie de gris fiert in apa fara sare. Din 10 in 10 minute, pana la ora 12 se aplica pe zona vezicii biliare comprese calde din flori de musetel fierte in apa, pana se fac terci. La ora 12 se consuma alta portie de gris, iar pana la ora 19 se pun comprese de in fiert 1 ora in apa, pana se face ca un mucilagiu. Compresele se aplica la interval de 10 minute pe vezica biliara. La orele 17, 18, 19 se vor bea 100 gr ulei de masline caldut, in care s-a stros zeama de la o lamaie. Pana la ora 20 se va sta culcat pe partea dreapta, iar pana la ora 21 se vor face plimbari prin camera incalzita. La ora 21 se beau 2 linguri de ulei de ricin caldut cu zeama de lamaie. La nevoie se ia tinctura suedeza. Primul scaun contine nisip si pietre de consistenta moale.

    Pana a doua zi dimineata nu se mananca nimic. La ora 7 se bea un ceai de musetel, iar pe timpul zilei se consuma cruditati, sucuri si 1l de ceai din urmatoarele plante: musetel, sunatoare, coada calului, pelin, coada soricelului. in continuare timp de 5-10 zile se tine o cura de sucuri de fructe si zarzavaturi. Este indicata o clisma dimineata cu infuzie de musetel calduta, timp de 5-10 zile.

    Timp de 4-5 zile pe luna se tine un regim crudivor de refacere, 1-2 zile pe saptamana, cura de fructe. Se recomanda grau incoltit, suc de orz verde 3x50 ml pe zi, cura cu boabe de ienupar, cu tije de papadie, cu lamaie. Se iau 3x1 lingurite pe zi seminte de armurariu si 3x1 lingurite carbune de tei pe zi. Se prepara retetele urmatoare: Rp. 1 - 40 gr coada soricelului, 10 gr tataneasa, 10 gr musetel, 20 gr turita mare, 40 gr matase de porumb, 15 gr menta, 20 gr coada calului, 10 gr galbenele, 10 gr rozmarin. Rp. 2 - 10 gr rostopasca, 20 gr patlagina, 30 gr papadie, 30 gr trifoi rosu, 20 gr cicoare, 30 gr tintaura. Rp. 3 - 20 gr ventrilica, 20 gr traista ciobanului, 10 gr sunatoare, 10 gr coada calului, 10 gr papadie, 20 gr salvie, 10 gr pedicuta.

    Ceaiurile se beau cate o ceasca din fiecare reteta, zilnic. Se face o baie vitala timp de 25 minute, de 2 ori pe zi, baie de trunchi, o data pe zi timp de 25 minute, dus scotian alternant, dus rece general de 3 ori pe saptamana. Se aplica o compresa calda timp de 8 minute, apoi una rece, timp de 4 minute de 4 ori consecutiv pe regiunea hepatica, o data pe zi.

    Este recomandata baia de abur cu rozmarin, de 2-3 ori pe saptamana, timp de 20 minute, o baie de soare pe zi, cataplasma lombo-abdominala cu lut, timp de 3 ore pe zi, o baie calda de sezut de 2 ori pe saptamana timp de 10 minute cu rostopasca, rozmarin si fan. Se face gimnastica respiratorie si fizica, dupa toleranta individului.

    Aceste retete le-am copiat dupa un site din internet, nu mai stiu exact, terapii naturiste... le-am copiat mai demult in word.
  •  
    • 1272 mesaje
    3 Mar 2006, 20:37
    0 0
    am uitat sa scriu! in marea majoritate gustul amar se datoreaza dereglarii biliare!
    aceste tratamente scrise mai sus se refera la refacerea biliara. nu am incercat, dar le-am copiat mai demult dupa niste terapii naturiste, in ideea de a le incerca vreodata.