caderea parului-alopecie?

  •  
    • 36 mesaje
    22 Feb 2006, 22:23
    2 4
    STIE CINEVA UN TRATAMENT PENTRU CADEREA PARULUI?CADERE EXCESIVA,CU ZONE IN CRESTETUL CAPULUI APROAPE GOALE.
  •  
    • 1450 mesaje
    23 Feb 2006, 01:03
    1 2
    petrol cu ulei de ricin,alcool si usturoi pisat????????asta-i o reteta din batrini!dar cel mai bine ar fi sa consultzi un dermatolog sau endocrinolog!poate fi tricofitzie,dar si alopecie androgenica!endocrinolog,prima data!
  •  
    • 1037 mesaje
    23 Feb 2006, 06:00
    0 2
    sampon ,lotiune Rogaine(minoxidil)
  •  
    • 74 mesaje
    23 Feb 2006, 09:11
    0 0
    pot fi doua cauze pentru caderea parului, una interna si una externa, locala.Principala cauza, foarte des intilnita in prezent ,este stresul, caz in care ne putem ajuta cu produse naturale cu rezultate foarte bune.Singura poti sa pui acest diagnostic, daca in ultimele luni ai trecut printr-o schimbare majora: o emotie puternica, pozitiva sau negativa.Local se recomanda produse de ingrijire naturale, fara aditivi de sinteza, precum si o cura cu lecitina si un produs natural antistress, ales functie de cazul fiecaruia. Pentru mai multe detalii te astept pe adresa:adrianav_tm@yahoo.com.Sigur se poate rezolva problema ta.
  •  
    • 37 mesaje
    17 Mar 2006, 07:10
    2 2
    o cunostinta a avut aceeasi problema ,de fapt mult mai grava,la 32 de ani sa fii fara nici un fir de par.S-a luptat cu aceasta 15 ani,si a folosit o cura de la Aloe vera, pentru asa cum spune si prietena noastra,pot si multe cauze,iar unele isi au cauza in organism.Pe scurt dupa 4 lun ide cura ,i-a aparut puful.Acum are o podoaba pe care i-o invidiez.
    Incerc sa aflu pentru tine cura,scrie-mi la jodi2440@yahoo.com
    Stiu ca este cam scumpa, dar vad ca s-a meritat pentru ca ea marturisea"numai faptul ca nu mai am rusinea sa imi rmana peruca deaupra bazinului,ma face sa uit de tot"
  •  
    • 480 mesaje
    17 Mar 2006, 11:42
    1 3
    Parul este de multe ori un barometru al sanatatii organismului, hranirea lui facandu-se prin vase sanguine foarte fine.
    CAUZELE CADERII PARULUI
    Seboreea, boli infectioase ( temperaturi peste 39 grade ), socuri, slabirea organismului ( diabet, leucemii, cancer ), emotii puternice, imbolnaviri ale pielii, dupa rontgenterapie, vopsiri repetate, spalat prea des cu sapunuri alcaline.
    REMEDII impotriva caderii parului
    Polenta 2 ( sirop )
    Tonic capilar 2 in 1
    Forcapil ( gelule )
    Dermapin ( se frictioneaza radacina )
    Drojdie de bere ( o lingurita la fiecare masa )
    Iaurt ( un litru pe zi )
    NU ACOPERITI CAPUL DECAT DACA E FRIG!
    MASCA DE PAR
    un galbenus de ou,
    o fiola vitamina A,
    trei linguri ulei de masline,
    o sticluta ulei de ricin ( la plafar ),
    zeama de la o jumatate de lamaie.
    Se amesteca si se aplica pe parul uscat se lasa sa se actioneze 1-2 ore apoi se spala parul. Aceasta intareste radacina cat si firul de par.
    multa sanatate!
  •  
    • 736 mesaje
    17 Mar 2006, 13:28
    0 2
    Retele din batrani chiar dau rezultate.
    Am o cunostinta careia ii cadea parul in smocuri, cum descrii tu. A urmat tratamentul cu gaz, ulei de ricin, vitamine etc (gasesti reteta completa la frumusete) saptamanal. Rezultatele au aparut in decurs de o luna.
    Parul i-a crescut mai des si mai viguros.
  •  
    • 75 mesaje
    17 Mar 2006, 14:03
    2 1
    Incearca tratamentul special de la Hemel si uleiul de par . Important este sa stii cum se foloseste.Da rezultate suta la suta in problema de care ne spui tu. Prietena mea a avut aceasta problema legata in special de stres si acum a rezolvat-o, a durat cam 6 luni tratamentul este naturist si merita, doar ca trebuie sa te tii de el
  •  
    • 6 mesaje
    17 Mar 2006, 18:16
    0 1
    la caderea parului contribuie mai multi factori:stresul, alimentatia,oboala.Remediu:solutie de la Gerovitaklcu vit.AsiE ulei de recin si petrol va masati la radacina parului de 2ori pe saptamina.Luati fiole de Ginginsen 2\saptamina, si va masati radacina parului.Va doresc sanatate!
  •  
    • 480 mesaje
    19 Mar 2006, 16:57
    2 0
    Dincolo de aspectul inestetic, caderea masiva a parului trebuie privita ca o problema de sanatate si tratata ca atare.
    Cresterea parului se face in cicluri intermitente. Perioadele de crestere sunt urmate de perioade de repaus. Astfel, la nivelul scalpului, 85% dintre fire sunt active circa patru ani, iar 15% din radacini se odihnesc trei luni, dupa care isi reiau cresterea. Pentru a ajunge sa se vada din piele, mai sunt necesare trei luni. Dar, daca ne gandim ca densitatea normala a foliculilor pilari pe pielea capului este de 350 fire/cm2, ne dam seama ca niciodata nu am avut o asemenea desime, tocmai din cauza acestor cicluri de crestere.
    Firul de par (un cilindru de celule de cheratina dispuse concentric, moarte din punct de vedere fiziologic) creste datorita activitatii radacinii, aflata la trei-patru mm in profunzimea pielii. Grosimea firului e redusa in copilarie, creste la pubertate-adolescenta si apoi scade treptat - la barbati, mai curand decat la femei.

    O alimentatie dezechilibrata, saraca in vitamine si minerale influenteaza negativ aspectul parului.

    Uscarea parului cu foehnul, vopsirea frecventa (produse slabe calitativ) cu sau fara decolorare, permanentul repetat si facut cu produse de haioasa calitate, intinderea firelor de par, chiar si banala degresare prin spalare, folosirea in exces a produselor de styling pot deteriora firul. Fragilizat, acesta cade.
    Rarirea poate fi evidenta daca pierderea e mai mare de 100 de fire zilnic, iar cresterea - incetinita. In aceste situatii, radacina ramane sanatoasa si activa in piele.
    Sansele de recuperare sunt 100% daca se renunta la procedura care a dus la deteriorarea parului. Parul se regenereaza in aproximativ sase luni.

    Cand organismul e supus stresului, parul si pielea se resimt puternic. Perioadele cele mai grele sunt insotite de caderi masive de par. Din fericire, firele nu cad toate o data si exista o permanenta refacere.
    De cele mai multe ori insa, intre momentul aparitiei stresului si perioada de cadere a parului exista un decalaj, legatura dintre cele doua evenimente fiind mai greu de realizat. Stresul sporeste si functia glandelor sebacee, favorizand aparitia parului gras sau a matretii.

    In perioada de sarcina sau dupa un avort, pierderea parului poate fi difuza, pe toata suprafata capului. Unele contraceptive din generatiile mai vechi pot cauza, de asemenea, caderea parului.
    Interventiile chirurgicale, bolile febrile, bolile cronice, radioterapia sau tratamentul cu citostatice afecteaza parul
    Evenimentul declansator poate precede, cu 6-16 saptamani, chiar si un an, caderea parului. In aceste cazuri, regenerarea se face fara nici un tratament.

    Dietele de slabire frecvente sau cu pierderi mari in greutate atrag dupa sine caderea parului
    Exista si alte caderi de par, difuze, cum ar fi cele cauzate de ingestia unor medicamente prescrise pentru diverse afectiuni. Si in acest caz, refacerea este totala dupa intreruperea medicatiei incriminate.

    Alopecia androgenetica (rarirea parului de la frunte pana la crestetul capului) este cel mai des intalnit tip de cadere de par, atat la femeie, cat si la barbat. Predispozitia genetica e foarte importanta in aceste cazuri. La barbati, necazurile incep devreme, dupa pubertate; la femei, mai tarziu, catre 30 de ani, si in cele mai multe cazuri se asociaza ovarului polichistic. Daca pentru barbat calvitia nu mai e o problema (barbatul preocupat de podoaba capilara o poate pastra cu ajutorul Propeciei, un medicament pe baza de hormoni), pentru femeie sunt necesare investigatii si, de cele mai multe ori, tratament hormonal impotriva chisturilor ovariene.
    Alopecia areata inseamna pierderea temporara a parului de pe anumite portiuni, sub forma de cercuri mai mari sau mai mici. Poate aparea atat la copil, cat si la adult si survine intr-un context autoimun, in care organismul respinge firul de par, pe care-l considera un corp strain. |n 33% dintre cazuri regenerarea e integrala. In celelalte situatii, se fac investigatii mai ample pentru descoperirea cauzei, apoi se aplica tratamentul.

    Vitaminel
  •  
    • 480 mesaje
    19 Mar 2006, 16:59
    0 0
    Vitaminele sau suplimentele minerale grabesc regenerarea. Cele care au cantitati mari de zinc si seleniu.

    Spala-ti parul in functie de necesitati, chiar si zilnic daca trebuie, nu dupa conventia sociala, la sapte zile.
    Foloseste sampoane cu putere de curatare mica daca nu ai probleme importante.
    Evita vopsitul total pentru o vreme ( suvitele sunt permise).
    Dormi suficient.
    Piaptana-te cu un pieptene cu dintii rari, nu cu peria deasa.
    Nu te rade pe cap, fiindca nu prea ajuta.
    Opteaza pentru o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale.
    Evita stresul, gandeste pozitiv si nu uita sa te relaxezi
  •  
    • 366 mesaje
    24 Dec 2006, 12:31
    1 0
    Am urmat eu retete naturiste cu ulei de masline, ricin, vit. A nestiind ca la rad. am parul gras. In loc sa mi fac un bine mi am agravat situatia. Mastile cu uleiuri si gaz nu merg pe un scalp seboreic. Nimeni nu specifica ca aceste retete nu sunt pt. toata lumea. Cand ai o cadere de par masiva si un scalp gras numai la rad. ce masti recomandati? Sebumul sufoca rad. si e normal sa cada. Este f dificil si sampon contra caderii si pt. seboree. Ce parere aveti?
  •  
    • 4411 mesaje
    24 Dec 2006, 15:39
    1 0
    Si eu am parul gras la radacina insa m am inteles f bine cu mastile naturale.Depinde si ce cantinati folosestiDaca pui prea mult s ar putea sa scoti mai greu respectivele uleiuri sau ce amesteci tu...
  •  
    • 366 mesaje
    28 Dec 2006, 14:10
    0 1
    Nu pun cantitati mari ci doar un pic din fiecare, plus zeama de lamaie care sa mai taie uleiul putin rom, vit. Mi a spus farmacista ca aceste masti sunt pt. lungimea parului nicidecum la rad. Indiferent ca este gras sau uscat il ingrasa si nu este bine indiferent cat de bine l ai spala. La mine nu ramanea gras dupa spalat. De aia nici nu am stiut ca am seboree la rad. Tratamentele nu se fac dupa ureche, nici chiar cele naturiste, fiecare cu rostul ei. Trebuie mai intai sa stim ce tip de par avem, ce motive stau la baza caderii si apoi dupa aceea cautam tratamente.
    Deci va intreb din nou: la un par gras numai la rad. ce tratamente nautriste propuneti????
    Usturoiul de exemplu, in ce cazuri este folosit?
  •  
    • 1 mesaje
    29 Dec 2006, 20:38
    0 0
    salut.in legatura cu problema ta trebuie sa-mi dai mai multe detalii;ma numesc cerasela,sunt doctorand in biologie si lucrez cu produse profesionale KLERAL SYSTEM din Torino pentru orice problema a scalpului si a firelor de par.
  •  
    • 4 mesaje
    15 Ian 2007, 15:40
    4 0
    Buna ceraselavlad!Ce medicamente imi poti recomanada pt pelada?
  •  
    • 366 mesaje
    15 Ian 2007, 16:42
    2 2
    Dupa o cadere masiva in sept., cadeau suvite, suvite am luat sampon Anaphase si mi a stopat caderea de la prima folosire. Problema este ca de atunci in ritm alert imi pleaca parul frontal si lateral. Firul sanatos se subtiaza, devine un puf de zici ca se regenereaza si apoi dispare. Sunt disperata pt. ca am facut si capiloscopie si a iesit gras la rad. Mi a recomandat Chronostim. Pana acum nu a dat nici un rezultat, parul pleaca in continuare. Vit. am luat, Beauty hair, ca mag zn, multiminerale, omega3 etc. Am o dereglare hormonala in sensul ca am mai multi estrogeni decat trebuie. Un exces mai bine zis. Cu tiroida stau perfect. Am avut ceva stress in primavara trecuta dar se zice ca nu este totul de la stress. Doc. nu mi au dat nici un diagnostic exact. Parca ceva imi mananca parul.(((: Despre ce crezi ca este vorba? Macar o parere de diagnostic. Este vorba de alopecie androgenetica? Toata calota este rarita. Se formeaza colti goi ca la barbati. Te rog mult daca sti sa mi spui ce sa fac. Merci, pup.
  •  
    • 366 mesaje
    15 Ian 2007, 16:53
    0 0
    Acum draga Ceraselavlad ai doua probleme doua paciente. Asteptam cu nerabdare raspunsul tau.
  •  
    • 366 mesaje
    15 Ian 2007, 17:57
    0 0
    Acum imi aduc aminte de produsele Kleral System. Cand cautam unde sa mi fac analiza firului de par am gasit cala API ESTETIC se gasesc aceste produse si in cadrul acestui salon ofera gratuit analiza microscopica a firului de par si scalpului, personalizand tratamentul. Mi s a parul super chestia. Dau repede un email si intreb ce si cum. Si in ziua de astazi astept raspunsul.))
  •  
    • 8403 mesaje
    15 Ian 2007, 23:03
    0 0
    Sfaturi si cercetari in ceea ce priveste caderea parului
    • Intr-un buletin medical, Dr. Gubler preciza ca persoanele ce prezinta o carenta de acid folic sufera deseori de calvitie, insa dupa ce asimileaza aceasta vitamina, parul le creste din nou.
    • Toate elementele din grupul vitaminelor B sunt indispensabile cresterii parului, in special inositolul, acidul folic si cholina. Barbatii au nevoie de doua ori mai multa vitamina B decat femeile. Aceste substante precum si proteine si alte elemente ce contribuie la cresterea parului sunt continute in cantitati mari in: drojdia de bere, germenii de grau cruzi si semintele de floarea soarelui.
    • Cercetarile de la Universitatea din California, au evidentiat in cadrul unui experiment, faptul ca, daca unei persoane sanatoase nu i se mai administreaza proteine, parul prezinta semne de atrofiere si de decolorare. De asemenea, s-a evidentiat ca pentru aceeasi greutate, continutul de proteine din semintele de floarea soarelui este cu mult superior celui din carne.
    • Alopecia, precum si uscaciunea pielii si fragilitatea unghiilor pot fi uneori cauzate de o insuficienta cantitate de iod in alimentatie. Cu mai mult timp in urma, un articol din New York Times sustinea ca algele bogate in iod, vitaminele si minerale pot avea efecte spectaculoase in ceea ce priveste cresterea parului.
    • Un cercetator specialist in alimentatie, chimistul Alfred W. McCann, afirma ca "nu numai parul oamenilor ci si al animalelor are nevoie de siliciu". Cateva alimente care contin siliciu sunt: ovazul, castravetii, germenii de grau cruzi, semintele de susan si alte seminte.
    • S-a demonstrat in cadrul mai multor studii ca vitamina E stimuleaza cresterea parului.
    • Uleiurile vegetale sunt importante pentru sanatatea parului si a pielii capului, datorita acizilor grasi esentiali pe care ii contin si care hranesc glandele sebacee, lubrifiind pielea capului si parul.