CHIST OVAR

  •  
    • 3 mesaje
    9 Oct 2005, 22:27
    7 4
    de un an de zile umblu pentru o durere in partea stanga..in finalll..mi-au depistat un chist dermoid destul de maricel.5/8.urmeaza operatia..poate sa-mi spuna cineva cum este o astfel de operatie...??? sau stie cineva ceva de dr. mihaela steriu de la filantropia...??? cum este???sunt super stresata!!!!
  •  
    • 372 mesaje
    10 Oct 2005, 11:14
    2 1
    Nu vreau sa te sperii, dar eu as incerca sa tratez chistul altfel decat chirurgical. Eu vorbesc din experienta. Acum cativa ani, am avut chisturi pe ambele ovare, iar "desteptii" de medici nu si-au dat seama de asta si m-au tratat de altceva. Intre timp chisturile au crescut (unul era de 10 cm, iar celalat de 5 cm) si in ceasul al 12-lea le-a picat fisa, si m-au operat. Mi-au extirpat un ovar, iar din celalat au taiat jumatate. Operatia a fost foarte traumatizanta (durere post- operatie, refacere grea). Am ramas cu o cicatrice oribila si nici nu e sigur ca voi mai avea vreodata copii. La doi ani dupa operatie, pe jumatatea de ovar ramasa a mai aparut un chist de 5 cm, si iar au vrut sa ma opereze, dar am refuzat categoric. Am ales un tratament naturist si am scapat in cateva luni.
    Eu, una mi-am pierdut increderea in medicina romaneasca si mai ales in chirurgii romani, pe catre ii consider macelari. Acum ceva timp, la un control medical, aflu ca la operatia respectiva nu trebuia extirpat nicidecum ovarul, ci trebuia scos numai chistul, mai ales ca nu aveam copii.
    Sfatul pe care ti-l dau, din experienta proprie e sa cauti un medic naturist serios sau un alt medic care te poate trata fara operatie. Eu am fost la tratament in judetul Tm, dar poate gasesti pe cineva si in Bucuresti.
    Sanatate si numai bine.
  •  
    • 9 mesaje
    12 Oct 2005, 00:45
    0 0
    nu fa prostia sa te operezi ...sotia mea a avut o sarcina extrauterina cu gemeni , in prima faza nu s-a stiut ca sunt gemeni s-a constatat ca , copilul nu mai creste si s-a aplicat chiuretaj , din cauza incompetentei doctorului ginecolog nu s-a descoperit sarcina extrauterina decat in luna a 3-a cand s-a operat de urgentza ...ei ..de aici incepe treaba .. dupa o luna a au aparut dureri pe partea stanga exact ca la tine dupa mai multe ecografe si connsultatii cu rezul;tate contradictorii am apelat la un doctor care avea ecograf intravaginal si s-a descoperit chist ovarian 6,3cm si au vrut sa o opereze de urgenta ..m-am opus fiid doar o luna de la ultima operatie si am mai incercat un tratament cu antibiotice sa vedem daca nu da inapoi...a dat... dar nu semnificativ ...l-a recomandarea unui prieten am zis sa mai incercam inca o solutie ...am fost trimis la un profesor care se ocupa cu medicina naturista ,bioenergie si alte chestii ..ce vreau sa-ti spun este ca sotia mea se simte excelent dupa 3 luni de tratament cu aloe vera gel cu un fel de ceai din plante nu stiu decare si cu bioenergie-cristaloterapie , fara vrajeala nu fi disperata se poate rezolva foarte usor problema ta ..profesorul de care iti vb este cunoscut in toata tara .daca te intereseaza mai multe poti vb cu sotia mea la nr.0740342503.Daca mai e cineva cu probleme care in general doctorii ridica din umeri va stau la dispozitie .sanatate multa fetelor.
  •  
    • 9 mesaje
    12 Oct 2005, 00:52
    1 3
    a am uitat chistul s-a eliminat la al treilea ciclu (a treia luna ) sub forma de pielicica sau ce o fi fost aia si durerile au disparut complet ...deci fi optimista
  •  
    • 163 mesaje
    12 Oct 2005, 12:45
    6 0
    Chistul dermoid nu are cum sa se resoarba si nici sa se elimine sub tratament, avand in vedere "compozitia" lui (diverse tesuturi cum ar fi glande sebacee, par si chiar dinti ...)
    De regula, cand depasteste 6 cm sau cand provoaca dureri se recomanda interventia chirurgicala.
    Dar poate chistul nu este dermoid. E sigur diagnosticul?
  •  
    • 4208 mesaje
    12 Oct 2005, 13:15
    6 1
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 262 mesaje
    12 Oct 2005, 21:46
    0 0
    Nutzico spuneai ca ai urmat un tratament naturist te rog tare mult sa mi-l dai si mie poti sa mi-l dai pe mail pe danyR@eva.ro...si eu am un chist ovarian si desi am urmat tratamentul medicului acesta nu a cdat deloc....chair cred ca s-a marit....si mai am si dureri.....
  •  
    • 1 mesaje
    29 Ian 2009, 14:54
    5 2
    Draga mea. Ai foarte multe obiectii in ceea ce priveste activitatea medicala. Tin sa-ti spun ca asta pleaca din ignoranta. In primul rand, chistrile peste 5 cm se opereaza din siguranta oncologica. Mai ales cand sunt unilaterale, exista risc f mare de a fi de natura canceroasa. Asa ca, daca era un cancer si te-ar fi lasat 'macelarii' sa mori, poate era ma bine. In ceea ce priveste recupererea, asta tine f mult de organismul fiecarei persoane. Cicatricea, de asemenea, este vindecarea care este diferita de la persoana la alta, Aceeasi persoana operata de medici diferiti se vindeca in acelasi mod, in aceleasi conditii (daca nu intervine o infectie la nivelul plagii). Da-mi voie sa-ti spun ca ai lacune mari in ceea ce priveste informatiile. Si, exista o vorba: cine-i haios nu-i haios destul pana nu e s fudul. Mai citeste si ai sa vezi ca am dreptate.
  •  
    • 1431 mesaje
    29 Ian 2009, 15:51
    1 0
    Salutare
    Hai sa iti spun pe scurt '' povestea mea '' si tu tragi singura concluziile . Acum 2 ani de zile m-am dus la dr ca numai suportam durerile din perioada menstruatiei . Mi-au gasit ( ecografic ) un chist de 4.5 cm pe ovarul drept .Dr mi-a spus ca mom sa nu imi fac griji si sa nu ma operez , sa incerc un trat cu anticonceptionale. Mi-a spus ca se opereaza chisturile ce depasesc 5 cm deoarece prezinta un pericol pt org .
    Am luat 2 luni anticon si tinctura de mladite de zmeur ( 1 luna ) si cand am fost la ecografie erau semne ca acel chist s-a resorbit . Am fost cea mai fericita ! In tot acest timp eu incercam sa raman insarcinata . Dupa o perioada durerile am reaparut . M-am prezentat din nou la medic , am facut n'spe mii de ecografii () se vedeau chistuletze dar mi-au zis ca sunt ffff mici si nu tb sa imi fac griji ),investigatii , analize , totul era in regula . Mi se spunea ca am o anexita . Dupa cateva luni , cand nu am mai suportat durerile am ajuns la urgenta si cand am facut o ecografie aveam ditamai chistul de 6.5 cm pe partea stanga de data asta . Era prins intre trompa si ovar . Aveam burtica in asa hal incat ziceai ca as fii insarcinata in 4 luni .
    Dupa analize si investigatii mi s-a pus diagnosticul de Endometrioza si din pacate am ajuns la operatie ( laparoscopie ) . In urma operatiei acest diagnostic a fost confirmat datorita biopsiei facute . Din pacate am ramas fara trompa stanga, nu a mai putut fi salvata si o parte din oavrul stang ( se va reface in timp ) . Acum urmez un tratament .
    Eu consider ca in mom in care incepe sa iti apara chisturi , este clar ca acolo in org se intampla ceva . Nimeni nu poate sti daca pe viitor ele mai apar sau nu . Totul depinde de org tau .
    Le poti trata acum , si peste ceva timp sa apara din nou , mai multe , si sa iti puna sanatatea in pericol . Sunt fel si fel de cazuri .
    Sincer nu stiu ce sa te sfatuiesc sa faci !
    Probabil .......daca as fii in locul tau as alege operatia , in felul acesta dr vede in interior si iti poate spune daca problema este putin grava , deloc , sau f grava .
    Multa sanatate !
  •  
    • 628 mesaje
    29 Ian 2009, 17:01
    1 0
    Mama mea a avut chisturi pe ambele ovare de natura canceroasa...si a trebuit sa-i faca operatie (asta insemnand sa-i scoata si ovarele).
    Eu...pe la 17 ani incepusem sa am mari dureri de ovare in preajma menstruatiei...asa ca m-am prezentat la dr. Acolo mi-a depistat un chist ovarian stang (aparut din cauza uneri raceli) pe care l-am tratat cu medicatia prescrisa...nu mai stiu sigur ce-mi daduse-ra. Acum...dupa cativa ani (23)...sunt insarcinata in luna a 8-a, am un chist pe ovarul drept si sper din tot sufletul sa se retraga dupa nastere, dr mi-a zis ca nu-i nimic grav si e posibil sa se absoarba. (inainte de a afla de acesta am avut o cistita cronica...presupun ca de acolo mi se trage...).
    Eu iti doresc multa sanatate si de preferat ar fi totusi sa mai consulti un dr., intotdeauna este bine sa ai doua pareri de la medici diferiti.
  •  
    • 1 mesaje
    20 Feb 2009, 10:20
    1 1
    Buna,
    Ma numesc Ramona. Am citit pe forum Eva ca ai fost operata de chist dermoid. Ma pregatesc si eu acum de o astfel de operatie. Am citit si ca ai urmat un tratament naturist si ca ai scapat de chis. Mi-ai putea spune, te rog, exact ce tratament ai urmat? Astept raspunsul tau pe mail la ramona_ina@yahoo.com
    Multumesc anticipat.
  •  
    • 82 mesaje
    20 Feb 2009, 11:21
    1 1
    EU CU NONI PT FEMEI AM REUSIT.
    AM AVUT EFECTE SECUNDARE:MI-AU DISPARUT OSCILATIILE DE GLICEMIE,APOI AM AFLAT CA NONI E FOLOSIT DE DIABETICI PT ASTA.
    A CRESCUT NIV DE SEROTONINA.
    ASTA PT CA ARE MELATONINA CARE E FOL DE ORG PT A CREA SEROTONINA,UN NEUROTRANSMITATOR CARE ASIGURA STAREA DE BINE,CALM.
    INTARESTE CELULELE T KILLER,CRED CA DE-AICI EFECTUL IMUNO-STIM. AM REC LA MAME CU COPII CU IMUN MICA.E DOAR UN FRUCT...DE CARE NU AI CUM SA FACI ROST.ASA ...AI MULTE FR INTR-O LINGURA.FAIN,NU-I ASA?
  •  
    • 1 mesaje
    11 Aug 2010, 20:45
    1 0
    Dragelor,
    in cazul unui chist diagnosticat DERMOID, va recomand din suflet sa mergeti la inca cel putin trei doctori sa va consulte, dar cel mai important e sa mergeti la un doctor care sa va faca o ecografie buna. Eu am facut 3 ecografii la 3 "specialisti" diferiti, toti cei 3 ziceau ca e dermoid, ma bagau la operatie, dar nu stiu de ce nu aveam inceredere in diagnosticul lor, de aceea am mers la dr. Nicolae Cristian (acum la Clinica Polisano Baneasa) pentru ecografie - el nu a vazut nici un chist dermoid (am facut 2 eco cu el - foarte detaliate)!!!!! Prin urmare, sfatul numarul unu: faceti o ecografie concludenta, nu va duceti la un chirurg care sa va faca eco, pt ca sigur va baga la operatie, asta e meseria lui - sa taie si apoi vede ce e acolo. Sanatate!
  •  
    • 1 mesaje
    6 Apr 2011, 11:12
    4 1
    BUNA ZIUA.MA NUMESC OANA ,AM 28 DE ANI SI SUNT INSARCINATA IN SAPT. A 7 A.AM FOST LA MEDICUL MEU GINECOLOG SI AM AFLAT CU STUPOARE CA AM UN CHIST PE OVARUL DREPT DE 5 CM.MEDICUL MI-A PRESCRIS AREFAM SI NOSPA PE CARE TREBUIE SA LE IAU DE 3 ORIPE ZI.SINCER SUNT FOARTE SPERIATA IN PRIVINTA ACESTUI CHIST.NU STIU CE SA FAC.NU STIU DACA SARCINA IMI VA REZISTA.DA-TI-MI VA ROG SI MIE UN SFAT.MAI E POSIBIL SA SE MICSOREZE ACEL CHIST SI SA NU-MI FIE AFECTATA SARCINA?DACA DA...SPUNETI-MI VA ROG CUM.VA MULTUMESC.
  •  
    • 4 mesaje
    24 Iun 2013, 20:41
    2 0
    Chistul dermoid este un tip organic de chist al ovarelor, format dintr-o structura celulara foarte asemanatoare pielii. Este format in mare din grasime, dar poate contine si un amestec de tesuturi diverse: par, dinti, cartilaje, oase etc. Au o marime extrem de mica si nu se manifesta decat in foarte putine cazuri. Acest tip de chist este extrem de neobisnuit si este considerat mai degraba o anomalie, ciudatenia din spatele lui nefiind nici pana acum elucidata. Se mai numeste si teratom in termeni medical, care in limba greaca inseamna "tumora monstruoasa". Tratament natural: -salvia: efecte ample de armonizare la nivel hormonal, influentand atat productia glandelor endocrine, cat si receptorii diferitilor hormoni. -cretisoara:are un efect puternic reglator hormonal si previne aparitia chisturilor ovariene sau evolutia lor spre chisturi septate. -coada soricelului: indiferent ca este vorba candidoza sau infectie urinara , tratamentul pe baza de coada soricelului stimuleaza si grabeste eliminarea bacteriilor vinovate de aparitia afetiunii respective. -galbenelele:cresc capacitatea de lupta a organismului impotriva infectiilor, avand actiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene si antifungice. Se folosesc ca adjuvant in toate infectiile sau tratamentele care scad imunitatea, cum ar fi citostaticele sau la administrarea antibioticelor. -serra plus: ataca si dizolva: materia moarta din organism precum: celule moarte, fibroame, chisturi, depuneri adipoase, inflamatii (traume) postoperatorii.

    Adi Udrea,fitoterapeut,nutritionist
    plantevindecatoare@gmail.com
  •  
    • 1 mesaje
    3 Mai 2016, 12:58
    1 0
    nutzico said:Nu vreau sa te sperii, dar eu as incerca sa tratez chistul altfel decat chirurgical. Eu vorbesc din experienta. Acum cativa ani, am avut chisturi pe ambele ovare, iar "desteptii" de medici nu si-au dat seama de asta si m-au tratat de altceva. Intre timp chisturile au crescut (unul era de 10 cm, iar celalat de 5 cm) si in ceasul al 12-lea le-a picat fisa, si m-au operat. Mi-au extirpat un ovar, iar din celalat au taiat jumatate. Operatia a fost foarte traumatizanta (durere post- operatie, refacere grea). Am ramas cu o cicatrice oribila si nici nu e sigur ca voi mai avea vreodata copii. La doi ani dupa operatie, pe jumatatea de ovar ramasa a mai aparut un chist de 5 cm, si iar au vrut sa ma opereze, dar am refuzat categoric. Am ales un tratament naturist si am scapat in cateva luni.
    Eu, una mi-am pierdut increderea in medicina romaneasca si mai ales in chirurgii romani, pe catre ii consider macelari. Acum ceva timp, la un control medical, aflu ca la operatia respectiva nu trebuia extirpat nicidecum ovarul, ci trebuia scos numai chistul, mai ales ca nu aveam copii.
    Sfatul pe care ti-l dau, din experienta proprie e sa cauti un medic naturist serios sau un alt medic care te poate trata fara operatie. Eu am fost la tratament in judetul Tm, dar poate gasesti pe cineva si in Bucuresti.
    Sanatate si numai bine.