Candida vaginala!

 •  
  • 2 mesaje
  30 Iul 2002, 20:21
  4 1
  Sunt disperata si sper ca ma puteti ajuta! Am fost la ginecolog si mi sa- recomandat un tratament impotriva acestei ciuperci. L-am tot aplicat insa mancarimea imi reapare. Prietenul meu nu a facut tratamentul dar folosim prezervativ. Puteti sa-mi impartasiti din experintele voastre daca suferiti de aceasta boala?
 •  
  • 226 mesaje
  30 Iul 2002, 21:37
  5 4
  Se trateaza din cate stiu si partenerul.
 •  
  • 1101 mesaje
  31 Iul 2002, 08:43
  1 2
  indiferent de ce tratament folosesti in combaterea candidei e egal cu zero dc nu il face si partenerul. La el e vorba de o crema si niste pastile, tu probabil ca o sa ai crema si ovule. Nu conteaza ca folosesti prezervativ.
  Faceti amandoi odata tratamentul (care nu dureaza decat vreo 6-7 zile timp in care nu se intretin relatii sexuale). Ai grija ca porcaria asta recidiveaza cand ti-e lumea mai draga.
  Dar oricum repet e ineficient orice ai face dc nu face si el tratament.
 •  
  • 36 mesaje
  31 Iul 2002, 13:41
  8 2
  Draga Anca,
  Exista o metoda simpla, dar extrem de scumpa (6-7 sute mii) pentru a scapa definitiv de candidoza. Este usor de aplicat. O singura pastila pe nume DIFLUCAN, luata trei luni la rand, cate una pe luna. Este un antimicotic care actioneaza eficient in tot organismul si asta te scuteste de recidive. Am doua cunostinte care au scapat in trei zile de neplaceri. Mi se pare ca o poti lua compensata de la medicul de familie. Vezi ca sunt de mai multe concentratii, parca cea mai scumpa este pentru candida vaginala.
  Insanatosire grabnica!
 •  
  • 91 mesaje
  31 Iul 2002, 16:31
  1 0
  Diflucanul este bun dar este si foarte toxic...adica nu ai voie sa faci un copil timp de cel putin un an. Deci dar cumva ai de gand....nu-l lua.
 •  
  fls
  • 43 mesaje
  31 Iul 2002, 16:51
  2 1
  Daca femeia se trateaza cu Diflucan , partenerul ce tratament face? Pt. ca se stie ca barbatii o pot avea si ei ,dar fara simptome.
 •  
  • 121 mesaje
  1 Aug 2002, 01:33
  2 0
  Eu "sufar"chiar acum de boala asta si fac tratament cu PIMAFUCIN(crema)si NIZORAL(pastile) si ovule(am uitat cum se cheama,dar costa 150mii 6 bucati).
  Fac de 2 zile tratament si deja nu mai am mancarimi si mi-au disparut si iritatiile.Dar TREBUIE sa faca si partenerul tratament(crema si pastile).
 •  
  • 36 mesaje
  1 Aug 2002, 08:37
  1 0
  Din cate stiu eu, cine se trateaza cu diflucan nu mai contacteaza ciuperca niciodata deci nu este nevoie sa ia si partenerul... v-am spus stiu doua prietene care s-au tratat si nu mai au nimic, fara sa se trateze si sotul. Nu stiu cat este de toxic, e posibil sa fie asa cum spune Mirela.
 •  
  • 153 mesaje
  2 Aug 2002, 00:55
  1 2
  ptr. danuta 17:
  imi poti spune si mie la ce medic ai mers?ma intereseaza si pe mine un medic bun. in special femeie.
 •  
  • 153 mesaje
  2 Aug 2002, 01:46
  1 1
  Candidiasis este cauzata de o mica ciuperca parazita. Femeile sanatoase au, in mod obisnuit, un numar mic de astfel de ciuperci in vagin. Uneori numarul acestora creste si provoaca diverse probleme cum ar fi mancarime, arsuri, scurgeri abundente si vascoase, si chiar dureri in timpul actului sexual.

  Cum se transmite?
  Imbracamintea stramta, greutata foarte mare, vremea calduroasa, stress-ul, antibioticele, pilulele contraceptive, sarcina, diabetul pot cauza cresterea acestor ciuperci. Infectarea nu are loc de obicei pe cale sexuala.

  Care sunt consecintele?
  Candidiasis nu este periculoasa iar tratamentul poate micsora discomfortul.

  Cum se depisteaza?
  Diagnosticarea are loc dupa analizarea la microscop a scurgerilor.

  Cum se trateaza?
  Acasa: spalaturile cu solutii pe baza de otet si apa calda in paralel cu introducerea unor ovule antifungice in vagin timp de 5-7 zile. Aceasta metoda poate fi folosita si de femeile insarcinate fara nici un pericol. Capsulele inlocuiesc lactobacilul distrus de cresterea exagerata a numarului ciupercilor parazite. Tratament prescris: alifia, tableta sau supozitoare speciale se introduc in vagin o perioada indicata de medic. Tratamentul se urmeaza chiar daca esti in perioada menstruala si nu se fac spalaturi.

  Tratamentul functioneaza?
  Nu intotdeauna. S-ar putea sa fie necesara aflarea motivul cresterii numarului ciupercilor parazite din vagin.

  Pot sa-i infectez si pe altii?
  Nu se transmite de obicei pe cale sexuala. Partenerii sunt tratati doar daca au o problema. Uneori infestarea cu ciuperci parazite poate provoca inflamatii dureroase in varful penisului dar se poate trata cu o alifie contra ciupercilor parazite.

  Cand imi pot relua activitatea sexuala?
  Imediat ce semnele au disparut.

  De retinut:
  Candidiasis este suparatoare si pentru a evita problemele:

  sa nu faci spalaturi decat daca doctorul iti cere acest lucru;
  sterge-te dinspre fata spre spate. Aceasta impiedica raspandirea microbilor de la anus spre vagin;
  poarta lenjerie de bumbac si imbracaminte larga. Aceasta pastreaza zona vaginului uscata si grabeste vindecarea;
  urmeaza tratamentul intocmai;
  foloseste prezervativul.
 •  
  • 121 mesaje
  2 Aug 2002, 19:51
  1 0
  Nu stiu de unde esti tu,eu sunt in Piatra Neamt.Si eu prefer un medic-femeie,si am reusit sa o gasesc dupa ceva cautari.Poti sa iti intrebi medicul de familie,sa-ti recomande pe cineva.E imposibil sa nu stie.
 •  
  • 4 mesaje
  1 Sep 2002, 14:31
  1 1
  Stiu un medic (femeie) extraordinar. Se numeste Irina Roman, are un cabinet particular in zona Dristor si cred ca inca o gasesti si pe la Marie Stops. Am recomandat-o de cate ori am avut ocazia si toate prietenele mele ii folosesc serviciile acum. O sa-ti placa. Nu numai ca e un medic extraordinar de priceput, dar are o personalitate tonica si e foarte prietenoasa. Daca nu reusesti sa dai de ea, o sa-i caut cartea de vizita si-ti dau numerele de tel. Bafta.
 •  
  • 153 mesaje
  1 Sep 2002, 17:32
  1 2
  te rog frumos sa imi dai si mie nr. dansei de telefon. multumesc.
 •  
  • 102 mesaje
  2 Sep 2002, 22:03
  2 0
  Nu am gasit nicaieri date cum ca Fluconazolul nu se poate folosi decat cu un an inainte de o posibila sarcina.

  DIFLUCAN®

  fluconazol

  Compoziþia calitativã si cantitativã: Diflucan contine ca ingredient activ fluconazol si se prezintã sub formã de capsule de 50 mg, 100 mg, 150 mg si 200 mg, pulbere pentru suspensie oralã care prin reconstituire cu apã oferã o concentraþie de 50 mg/5ml si 200 mg/5 ml si solutie intravenoasã care contine 2 mg/ml de solutie salinã.

  Indicatii terapeutice:Candidoze genitale. Candidoza vaginalã acutã sau recurentã; si ca profilaxie pentru reducerea incidentei candidozei vaginale recurente (3 sau mai multe episoade pe an).

  Posologie si mod de administrareoza zilnicã de fluconazol trebuie sã se bazeze pe natura si severitatea infectiei fungice. Majoritatea cazurilor de candidozã vaginalã rãspund la terapia cu dozã unicã. Tratamentul infectiilor care necesitã doze multiple se va continua pânã când parametrii clinici si testele de laborator aratã cã infectia fungicã a dispãrut. O perioadã de tratament inadecvatã poate conduce la recurenta infectiei active.

  Pentru tratarea candidozelor vaginale se administreazã oral 150 mg fluconazol ca dozã unicã. Pentru a reduce incidenta candidozei vaginale recurente, se poate administra o dozã de 150 mg o datã pe lunã. Durata tratamentului se stabileste individual, dar va fi în general între 4 si 12 luni. Unele paciente pot necesita o administrare mai frecventã.

  Avertismente si precautii speciale: Fluconazolul s-a asociat cu rare cazuri de toxicitate hepaticã severã, uneori fatale, la pacienti cu afectiuni grave de fond. În aceste cazuri de hepatotoxicitate asociatã tratamentului cu fluconazol nu s-a observat nici o relatie evidentã cu doza zilnicã totalã, cu durata tratamentului, sau cu sexul sau vârsta pacienþilor. Hepatotoxicitatea fluconazolului în general a fost reversibilã la întreruperea tratamentului. Pacientii la care vor apãrea valori anormale ale testelor hepatice în timpul tratamentului cu fluconazol, vor fi monitorizati pentru a observa eventuala aparitie a unei afectiuni hepatice mai severe. Dacã apar semne clinice sau simptome de boalã hepaticã, care ar putea fi atribuite fluconazolului, administrarea acestuia va fi întreruptã. Unii pacienti au dezvoltat rar, în timpul tratamentului cu fluconazol, reactii cutanate exfoliative cum ar fi sindromul Stevens-Johnson si necrolizã epidermicã toxicã. Pacientii cu SIDA sunt mai înclinati de a dezvolta reactii cutanate severe la multe medicamente. Dacã apare rash cutanat atribuibil fluconazolului la un pacient tratat pentru o infectie fungicã superficialã, se va întrerupe tratamentul cu fluconazol. Dacã pacientii cu infectii fungice invazive/sistemice dezvoltã rash cutanat, vor fi urmãriti cu atentie si tratamentul cu fluconazol va fi întrerupt în cazul aparitiei leziunilor buloase sau eritemului polimorf. Ca si la alti azoli, au fost raportate cazuri rare de anafilaxie.
 •  
  • 102 mesaje
  2 Sep 2002, 22:07
  0 0
  Sarcinã si alãptare: Sarcinã: Fluconazolul a fost putin folosit la om în timpul sarcinii. Reactii adverse fetale s-au observat la animale, doar la doze mari de fluconazol, acestea fiind asociate si cu toxicitate maternã. Aceste reactii nu au fost relevante pentru fluconazol folosit în doze terapeutice. Totusi folosirea fluconazolului în timpul sarcinii trebuie evitatã, cu exceptia pacientelor cu infectii fungice severe, sau care pun în pericol viata si în care fluconazolul poate fi folosit dacã beneficiul anticipat este mai mare decât riscul posibil asupra fãtului. Alãptare: Fluconazolul apare în laptele uman în concentratii similare cu cele plasmatice si de aceea nu se recomandã femeilor care alãpteazã.

  Efecte secundare: Fluconazolul este în general bine tolerat. Cele mai comune efecte secundare asociate cu fluconazolul sunt legate de tractul gastrointestinal. Acestea includ greatã, dureri abdominale, diaree si flatulentã. Dupã acestea, cel mai comun efect secundar observat a fost rash-ul. S-a mai asociat cu administrarea de fluconazol si cefalee. În timpul tratamentului cu fluconazol sau alti agenti asemãnãtori, la unii pacienti, mai ales la cei cu afectiuni grave cum ar fi SIDA si cancerul, au fost observate modificãri ale testelor functionale renale, hematologice si hepatice (a se vedea Avertismente si precautii speciale), dar semnificatia clinicã si relatia cu tratamentul este nesigurã. Au mai apãrut reactii cutanate exfoliative (a se vedea Avertismente si precautii speciale), contracturi musculare, leucopenie, trombocitopenie si alopecie, dar în conditii în care nu s-a putut stabili o relatie cauzalã. Dacã apare rash cutanat la un pacient tratat pentru o infectie fungicã superficialã si este considerat datoritã fluconazolului, terapia cu acest agent va fi opritã. Pacientii cu infectii fungice invazive/sistemice, care dezvoltã rash-uri, necesitã o atentã monitorizare si fluconazolul va fi întrerupt în cazul aparitiei leziunilor buloase sau eritemului polimorf. Ca si la alti agenti azolici, s-au raportat rare cazuri de anafilaxie.

  Date preclinice: Carcinogeneza: Fluconazolul s-a dovedit a nu avea potential carcinogen la soareci si sobolani tratati oral timp de 24 de luni cu doze de 2,5, 5, sau 10 mg/kg/zi (aproximativ de 2-7 ori doza recomandatã la oameni). Sobolanii masculi tratati cu 5 si 10 mg/kg/zi au prezentat o incidentã crescutã a adenomului hepatocelular. Mutageneza: Fluconazolul, cu sau fãrã activare metabolicã, a prezentat rezultate negative în testele mutagene cu 4 tulpini de S. typhimurium si în sistemul limfomului la soarece L 5178Y. Studii de citogenezã in vivo (celule de mãduvã hematogenã de sobolan, în urma administrãrii orale de fluconazol) si in vitro (limfocite umane expuse la fluconazol la 1000 mg/ml) nu au prezentat nici o dovadã de mutatii genetice. Afectarea fertilitãtii: Fluconazolul nu a afectat fertilitatea masculilor si femelelor de sobolan tratati oral cu doze zilnice de 5, 10, sau 20 mg/kg, sau parenteral cu doze de 5, 25, sau 75 mg/kg, dar initierea parturitiei a fost usor întârziatã la 20 mg/kg per os. Într-un studiu perinatal pe sobolani, cu administrare intravenoasã a 5, 20 si 40 mg/kg, s-a observat distocie si prelungirea parturitiei în câteva cazuri la doze de 20 mg/kg (aproximativ de 5-15 ori doza recomandatã la oameni) si 40 mg/kg, dar nu si la doza de 5 mg/kg. Tulburãrile de parturitie s-au manifestat printr-o usoarã crestere a numãrului de pui nãscuti morti si printr-o usoarã scãdere a sperantei de viatã la nastere la aceste doze. Efectele asupra parturitiei la sobolani sunt în concordantã cu proprietatea specie-specificã de scãdere a estrogenilor pe care o are fluconazolul în doze mari. Asemenea modificãri hormonale nu s-au manifestat la femeile tratate cu fluconazol.

  Oricum nimeni nu trebuie sa ia acest medicament daca nu il prescrie un medic.
 •  
  • 102 mesaje
  3 Sep 2002, 20:41
  1 0
  Ca un fel de concluzie la treaba asta cu diflucanul (costa 450000 o pastila de 150mg si 1400000 cutia cu 5 pastile de 50mg): tratament cu diflucan fac persoane foarte bolnave (ex bolnavii de SIDA) la care nu are rezultat un alt tratament.Foarte clar este faptul ca medicamentul este foarte toxic hepatic.Sunt metode mult mai acceptabile si mai convenabile prin care se poate trata candidoza chiar daca nu sunt cele mai comode.Multa sanatate tuturor!
 •  
  • 40 mesaje
  2 Iul 2003, 10:31
  1 2
  Cel mai bine este sa incerci cu un singur ovul de Lomexim 200mg si el cu unguent de 2 ori pe zi de Clotrimazol eu asa ma-m vindecat(si sotul) daca ti-se pare scump Lomeximul dute la medicul de familie sa iti dea reteta compensata.Succes.
 •  
  • 10 mesaje
  2 Iul 2003, 11:01
  0 1
  draga anca,

  intr-adevar este o problema dar nu trebuie sa ajungi la disperare.
  o prietena de-a mea a fost la dr. sa afle cauza unor dureri in timpul actului sexual. i s-a facut testul papa nicolau si i s-a luat o secretie. rezultatul inca nu i s-a dat. apoi a fost la un dr. ginecolog, iar la prima vedere i-a spus ca e posibil sa aiba candida.
  iti spun ce i-a prescris ei. adaug aici ca mi se pare obligatoriu sa consulti un dr. inainte sa te apuci de vreun tratament.
  CIPROFLOXACIN 500mg (1/12 ore)
  VIOXX 1x2/zi
  MACMIROR COMPLEX 1 ovul, seara dupa toaleta

  pentru partener s-a prescris un unguent pe care il aplica de 2 ori/zi dupa toaleta locala: CLOTRIMAZOL.

  sunt destul de scumpe, aprox. 1.700.000, dar se pot inlocui. Importanta este compozitia si nu firma.

  Iti doresc multa sanatate.
 •  
  • 636 mesaje
  2 Iul 2003, 11:12
  0 0
  pentru VladescuAnca
  pe perioada tratamentului se recomanda abstinenta sexuala.Chiar daca folosesti prezervativ nu esti scutita de neplaceri. In timpul actului sexual se produc mici eroziuni ale mucoasei vaginale. In aceste eroziuni partund ciupercile, isi gasesc un loc nou pe care sa il colonizeze. Si asa, in loc sa scapi mai rau te infectezi. Orice schema de tratament ti s-ar prescrie. fara repaus sexual nu se rezolva.
 •  
  • 360 mesaje
  2 Iul 2003, 11:25
  1 0
  La o analiza a secretiei, pe buletin am vazut scris "coci". Medicul nu mi-a spus nimic, am vazut eu acasa si nu stiuexact ce inseamna. Am cautat pe Net dar nu vreau sa ma autoinformez eronat. Stie cineva despre ce este vorba? Mentionez ca medicul mi-a spus ca "sunt in perfecta stare", fara nici o problema de sanatate in zona genitala.